Milyen formájú a popsid?

Ez a nadrág áll rajta a legjobban

Ha szeretnéd hátulnézetből is a legjobb formádat nyújtani, nézd meg, milyen nadrágfazonok állnak jól.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A férfiak előszeretettel mustrálják a nők hátsó, kerekded idomait, így vétek lenne előnytelen nadrágokba rejtened büszkeségedet, illetve egy rosszul választott szabással épp azt hangsúlyozni a popsid formáját tekintve, amit inkább korrigálni szeretnél magadon. Ezért a nadrág alakformáló szabásvonalán túl érdemes a hátsó varrásokat is jól szemügyre venned, hiszen döntő szerepük van abban, hogy elkendőzzék, illetve helyreállítsák a gravitációval birkózó kontúrvonalakat, esetleg kiemeljék a szép, nőies íveket.

Egy jól megválasztott fazon képes arra, hogy feszesebbnek tüntesse fel a párnás domborulataidat akkor is, ha még nem tudtál időt szakítani az edzőtermi farpofa-karbantartó gyakorlatokra, illetve, ha még nem látod eredményét a fogyókúrádnak.

Ugyanakkor néhány trükk segítségével lapos popsidból is kívánatos, latinosan telt idomokat varázsolhatsz, ha nőiesebb sziluettre vágysz. Összeállításunkból megtudhatod, hogy milyen csalafintaságokkal teheted ellenállhatatlanná a fenékformádat.

Fokhagymapopóra

A tenyérnyi fokhagymapopsik általában kerekdeden formásak, ám aprócska méretükből adódóan olykor eltűnnek a nadrág mögött, ha nem kapnak kellő hangsúlyozást. A fiúsabb testalkatnál az is problémát okozhat, hogy híján van a nőiesen gömbölyded csípőívnek, így a fenék is szögletesnek tűnhet egyes nadrágfazonoktól. Ha túlságosan pici a hátsód, minden figyelmedet a kiemelésére kell összpontosítanod, nehogy még jobban lelapítsa egy oda nem illő varrás. Emellett a csípőd kerekítése legyen a cél, ami optikailag a fenekedhez is hozzátold néhány jótékony centimétert, ezáltal sokkal nőiesebb és vérforralóbb lesz az összhatás, melyen egyetlen férfiszempár sem tud majd közömbösen átsiklani.

Ha teltebb idomokra vágysz, érdemes a csípőfazon helyett olyat választanod, mely derékban picit magasított. Még jobb, ha a nadrág derékrésze különszabott, így hatásosabban íveltté válik a csípőd, amitől a popsid is gömbölyűbbnek tűnik. A sztreccs farmereknél ez sokkal látványosabban kiütközik, ám annyira azért ne legyen szűkös a nadrágod, hogy a vízszintes farvarrások leszorítsák az épp kiemelni kívánt husidat.

A nagy zsebek és a feltűnő zsebvarrások is segítségedre lehetnek, kiváltképp, ha a farpofáid külső részén helyezkednek el, a csípőhöz közel, mert akkor ott teszik hangsúlyossá a formás íveket. Ha a sportosabb, bő fazonokat kedveled, akkor is köthetsz magaddal annyi kompromisszumot az ügy érdekében, hogy legalább a fenekeden kifeszüljön a nadrág.

Természetesen ilyen esetben az sem árt, ha valami furfangosság felhívja erre a figyelmet: a hátsó részen elhelyezett csatok is képesek erre, illetve a combig futó zsebek, melyek nem hagyják eltűnni a popsid legkerekebb alsó vonalait a nadrágban. Amennyiben a nadrág szabásán túl további trükkökhöz is folyamodnál, ajánlott még egy világos színnel, nagy mintával vagy fényes anyaggal is rásegítened az elért összképre. Ha szeretnél élt vasalni a nadrágodba, mindenképp a derékvonaltól elindulva tedd meg, hiszen annak ellenére, hogy függőleges vonalakról van szó, ebben az esetben felhívják a figyelmet a domborulatokra.

Lapos fenékre

A lapos fenék nem mindig a túlzásba vitt fogyókúra eredménye, mert sok esetben alkati adottságról van szó, amin sporttal sem igazán lehet segíteni. Amennyiben te is ilyen problémával küzdesz, ne keseredj el, ha ugyanis folyékonyan beszéled a szabásvonalak nyelvét, akkor közös nevezőre fogtok jutni, vagyis feltárulhat előtted a popsikerekítés minden fortélya, amit néhány furfangos varrással és zsebfedővel el lehet érni. Ne gondolj nagy ördöngösségekre, és titkos popsi-implantátumokra, hiszen a megoldás ennél sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb.

Farmernadrág-vásárláskor bizonyára neked is feltűnt már, hogy egyes darabokon vízszintesen helyezkedik el a fenékvarrás, míg másokon V-alakban vagy kerekített ívekkel.

Ezek a különbségek nem véletlenszerűek, hanem más-más formázási célokat szolgálnak. A V-alakú varrás szűkítő jellegű, neked azonban a teltség látszatát kell keltened, így a legjobb, ha a kereken ívelő vonalaknál maradsz.

Egyes fazonokon még a zsebek élei is kerekítettek, amivel még optimálisabb eredményt érhetsz el. Ugyanígy segítségedre lehetnek a kaotikus mintájú nadrágok, a fenékrészen erősen koptatott vagy márványhatású farmerek, illetve sportos stílusú daraboknál kihasználhatod a gyakorta alkalmazott zsebfedőket, melyek pont oda tesznek néhány centit, ahonnan az hiányzik. A magasított derekú répafazonok is ideálisak számodra, különösen akkor, ha fényes anyaggal párosulnak. Olyat válassz, mely felül nem túl bő, követi a csípőd vonalát, lefelé viszont egyre passzentosabb.

Megereszkedett popsira

A körte formájú, lapos fenék lehet ugyan alkati adottság is, de mozgásszegény életmód folytán is kialakulhat. Sajnos a kizárólag koplalásra alapozott, sportmentes diéta is eredményezhet megereszkedett farpofákat, ezért ajánlottabb a kevésbé drasztikus, izmokat is megdolgoztató fogyókúrás módszereknél maradnod. Ha már kialakult nálad ez a probléma, és gyors korrigálásra van szükséged, a legjobb módja ennek egy megfelelő fazonú nadrág, mely nemcsak megemeli a popsidat, de a kontúrvonalait is visszaállítja az eredeti helyére.

A te esetedben arra kell figyelni, hogy a zsebek külső szélen, csípővonalhoz közel helyezkedjenek el, vagyis minél fentebb, ugyanis ott van szükség egy kis dúsításra.

Egy sztreccs farmerrel is összefoghatod és megemelheted a megereszkedett vonalakat, ám szükséges, hogy a nadrág szűkítő farvarrással rendelkezzen, illetve hátsó zsebekkel. Vékony anyagú, passzos, zsebmentes nadrággal ne is próbálkozz, mert az inkább kihangsúlyozza a feneked körte alakját. A kerekítő farmerkoptatás itt is beválhat, amennyiben nem a leplezni kívánt, megereszkedett ívekre esik.

Gömbölyded, dús idomokra

A nőiesség érdekében a gömbölyű formákat ildomos megtartani, így bátran büszkélkedhetsz telt hátsóddal. Ám, ha a méretével nem vagy kibékülve, itt-ott slankíthatsz picit rajta a megfelelő nadrággal, azonban vigyázz, nehogy a szűkítő varrások elvegyenek a feneked szép ívéből. Mivel a dús, formás popsi általában széles csípővel párosul, a karcsúsító trükköket együttesen kell bevetned mindkét területen.

Válassz csípőfazonú, sötét színű nadrágokat, és farmerból is inkább a koptatásmentes darabokat részesítsd előnyben. A külön szabott csípőrész ne legyen túl vastag, és lehetőleg minél kevesebb varrás hangsúlyozza. Ha A-vonalú nadrág mellett döntesz, a szárak bővülése kiegyenlíti a csípőméretedet.

Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen túlságosan bő vagy trapézszabású a nadrág, mert az összenyomhatja az alakod. Lenge anyagú megoldást csak abban az esetben válassz, ha a feneked nem narancsbőrös, mert ott, ahol ráfeszül a nadrág, kiadhatja az egyenetlen részeket. Óvakodj a feltűnő mintáktól, a kerekítő varrásoktól és a kiálló zsebektől, mert ezek kíméletlenül hozzácsalnak pár centit a méreteidhez.

Az élére vasalt nadrágszárak is fokozhatják a karcsúsító hatást, hiszen a hosszanti vonalak megnyújtják az alakot. Ennek ellenére popsitájékon fordítva működnek, így elegendő, ha csak combtőtől indulnak el.

Kerek csípő, tónustalan fenék

A tónustalan popsi nem feltétlenül lapos, de kétségkívül veszített már kontúros vonalaiból. Ennek következtében az a legfontosabb, hogy visszaadd egykori formáját, de mindezt úgy, hogy közben a csípődet karcsúsítsd. Ezt szem előtt tartva válassz egyenes szabású vagy A-vonalú nadrágokat, illetve a te esetedben megengedett a hátsó zseb is, amennyiben a laposabb részekre esik, így korrigálva a hátsód formáját.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Zsebek helyett a világosabb farmerkoptatással is helyreállíthatod a kerek íveket, viszont a csípődnél maradjon sötét a nadrág. A popsifeszesítő trükkök mellett azonban a hátsó formázó-karcsúsító varrás sem hiányozhat a farmeredről. A vékonyabb anyagok nem túl előnyösek, mindenképp fontos az a vastagság, mely tartást tud biztosítani a fenekednek.

Ezt is szeretjük