A legnőiesebb farmerek körképe
Testalkatra szabva
A farmert kedvedre alakíthatod, ám a nőies összkép leginkább a fazonon múlik, hogy mennyire passzol rád.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a farmernadrág már több évtizede az alapdarabok koronázatlan királya, a mai változatos kínálat igyekszik kimenteni nemes egyszerűségéből.

Ennek következtében a szokványos fazonok és uralkodó színek mellé a különlegesebb darabokat is beemelte a divat, melyek olykor rockosan vadócok, illetve feltűnően bohémek.

Mivel a paletta szinte kimeríthetetlen, és bőséges választéka már-már zavarba ejtő, nem csupán az eltérő árnyalatok és koptatások, hanem a különféle szabásvonalak is megnehezíthetik számodra a döntést. Így a divat hevében te is elkövetheted azt a hibát, hogy az alkatodnak nem megfelelő darabnak hódolsz be, mely könnyen összezúzhatja az általad megvalósítani kívánt nőies elképzelést. Ha tanácstalan vagy, milyen nadrág illik a testalkatodhoz, tippjeink segíthetnek abban, hogy még egy farmeres összeállításban is makulátlan külsővel bírj.

Szűk és bő fazonok, vékony alakra szabva

A divat néha kegyetlen, és egyik ilyen fricskája a testre feszülő csőfarmer, mely kimondottan filigrán alkaton mutat jól.

Némi engedménnyel, valamint okosan használt fortélyokkal a nőiesebb idomok is elbírják, ha arányos, homokóra típusról van szó. Ebben az esetben válassz egyenes szabású ceruzanadrágot, lehetőleg koptatásmentes, sötét színben, és arra is ügyelj, hogy a hátsó felén ne legyenek zsebek, mert azok erősíthetnek fenékben. Ha hosszú, bő felsőkkel viseled, a lábad vékonyabbnak tűnik.

Alacsony termetűeknek

Lehetsz akármilyen vékony, ha alacsony vagy, és rövidek a lábaid, néhány apróságra neked is oda kell figyelned. Testalkatodnak köszönhetően te bátran válogathatsz a világos, színes farmerek közül is, ám ahhoz, hogy egy pasztellszínű vagy halványszürkére koptatott darab ne nyomja össze az alakod, a lefelé szűkülő répafazon helyett inkább az egyenes szárú darabokat részesítsd előnyben, melyek magas sarkú cipellővel megtoldva még hatékonyabban nyújthatják az alakod. Ugyanezt a célt érheted el a magas derekú farmernadrágokkal, melyektől hosszabbnak tűnhetnek a virgácsaid.

A most divatos márványkoptatott, illetve batikolt modellek leginkább azok számára ajánlottak, akik túl fiús alkattal rendelkeznek. A szétfolyó minták ugyanis vastagítanak, így kerekebbé, nőiesebbé varázsolhatod velük a popsidat és a csípődet. Ám, ha alacsony vagy, mindenképp magassarkúval viseld a nadrágot. Fontos az is, hogy rövid lábaidat ne hangsúlyozd lábszárig érő, háromnegyedes farmerrel, illetve ne hajtsd vissza a nadrágod szárát. Maradj inkább az éppen csak bokáig érő, hétnyolcados fazonok mellett.

A Promod magasított derekú, hamuszürke sztreccs nadrágot kínál számodra, 12 990 forintért.

A New Yorker márványkoptatott farmerja szintén magas derékrésszel kapható, 11 990 forintért. A Mango is tartogat számodra testre szabott darabokat: a pasztellrózsaszín csőfarmerjuk 12 995 forintért lehet a tiéd, a hétnyolcados modelljük pedig 9995 forintba kerül.

Magas termetűeknek

A hosszú lábaid zöld utat engednek számodra a különlegesebb, extrémebb szabásvonalak felé. Így akár a mély ülepű, felül buggyos, alul szűk farmernadrágokat is bevállalhatod, valamint a divatos capri fazont, legyen az háromnegyedes vagy hétnyolcados megoldású.

Amennyiben fiús alkatod miatt a derekad vonala összefolyik a csípőddel, egy répafarmerrel könnyedén korrigálhatod a problémát, kiváltképp, ha derékban szabott. Ebben az esetben a színes, mintás darabok is segítségedre lehetnek, illetve a túlzásba vitt koptatás, mely a megfelelő idomokra esve nőiesebb sziluettel ajándékozhat meg. Szerencsés testalkatod miatt te az alul passzrészes háremnadrágokat is bűntudat nélkül hordhatod.

A Pepe Jeans lezser répanadrágjával 29 995 forintért teheted formásabbá a hátsódat. A Promod derékban szabott, enyhén szűkülő szárú darabja a ráncolt oldalzsebekkel is hozzájárul az idilli, kerekded csípő eléréséhez. Az ára 9490 forint.

A New Yorker két, sportosan nőies farmert tartogat számodra: sötétkék, mély ülepű nadrágjukra 8590 forintért tehetsz szert, és ugyanennyiért kaparinthatod meg a háremfazonú modelljüket is. A Mango üzleteiben 11 995 forintért csaphatsz le a lábszárig érő capri nadrágokra.

Farmerek teltebb, nőiesebb idomokra

Nem kell megijedned, te is számos olyan fazon közül válogathatsz, mely arányossá teheti testalkatodat. Ha kis pocakkal rendelkezel, és az alsó feled erősebb a felsőnél, akkor csípőfarmert válassz, mert a magasított derékrész - kiváltképp, ha külön szabott - még jobban kihangsúlyozná a feneked kerekségét és a csípőd szélességét. Vastag combok és méretes csípő esetében a megfelelő gyógyír az enyhén bővülő szabás, illetve az egyenes szárú, lezserebb, férfiszabású farmer, amit könnyedén nőiessé varázsolhatsz egy magas sarkú topánnal és egy karcsúsított blézerrel.

Alacsony termetűeknek

Az A-vonalú farmerek között már kaphatóak élükre vasalt változatok is, melyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy megnyújtsák az alakodat. Amennyiben a lábad nem túl vastag, és arányosan formásak nőies domborulataid, az egyenes szabású csőfarmert is bevállalhatod, de csak akkor, ha nem sztreccs hatású.

A lábaid optikai nyújtásához azonban ajánlatos a fekete szín mellett maradnod. Magas derekú farmerrel csak akkor kísérletezz, ha homokóra testalkattal rendelkezel. A túlságosan bő fazonoktól óvakodj, mert kíméletlenül összenyomják az alakodat. Leginkább a test vonalát követő, egyenes szárú modellek ajánlottak számodra.

A H&M enyhén bővülő, élére vasalt farmernadrágja egyszerre slankít, és hosszabbnak tünteti fel a lábaidat. Ezt a darabot 8985 forintért vásárolhatod meg. A Levi’s egyenes fazonú, férfiszabású modellel kecsegtet, 19 990 forintért. A Playersroom 17 990 forintos nadrágja fekete színével és karcsúsító szabásával is képes lefaragni a kilókból. A New Yorker finoman koptatott, lefelé bővülő farmerje 11 990 forintért lehet a kedvenced. A Mango fekete, csőfazonú farmernadrágja követi a test vonalát, de nem tapad rá teljesen. Az ára 6995 forint.

Magas termetűeknek

Mivel a magasságod következtében rajtad jobban eloszlik a súlyfelesleg, egy leheletnyivel lehetsz merészebb a nadrágod színét, valamint koptatását illetően, ám mindezt a megfelelő fazonokkal kell kompenzálnod. Akár a fehér farmert is bevállalhatod a tengerész stílusnak hódolva, de csak akkor, ha arányos alkattal rendelkezel, és egyenes szabású vagy A-vonalú megoldást választasz.

Hosszú lábaid miatt a bő szárú darabok is megengedettek számodra, ám a trapézfarmerrel óvatosan bánj, hiszen az csak a vékony, illetve homokóra típusokon mutat jól. A halásznadrágoktól és az enyhén feltűrt változatoktól sem kell többé idegenkedned, ha megtalálod az alkatodhoz illőt.

A Springfield A-vonalú farmerje 8995 forintért kapható. Szintén a Springfield üzleteiben bukkanhatsz rá a vastag combokat jól leplező, enyhén szűkülő capri nadrágra, mely 6995 forintba kerül. Az Orsay kollekciójában trapéznadrágra is lelhetsz, 8995 forintért. A New Yorker egyenes szárú, rockos darabját 8590 forintért viheted haza. A Mango választékából két szexis darabot foghatsz ki magadnak: a fehér, matróz stílusú farmert 11 995 forintért teheted a sajátoddá, a sötét, A-vonalú fazonért pedig 12 995 forintot kell áldoznod.

Ezt is szeretjük