5 meglepő stílustipp, amivel nagyot arathatsz!

Szeretnél kitűnni a tömegből? Szívesen újítanád meg a megjelenésed? Íme öt bevált tipp, amit a divattervezők is alkalmaznak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A stílus maga az ember, szól a mondás. Bár a francia akadémia elnöke irodalmi alkotásokra gondolt, melyből következtetni lehet az íróra, a divatra és az öltözködésre is nyugodtan alkalmazható. Hiszen a ruhákkal nemcsak az időjárás ellen védekezik az ember, hanem kifejezi személyiségét is.

Sokat elárul rólad, hogy milyen ruhákat viselsz! Az egyéni stílus azonban bőven több, mint az egyes magadra vett ruhadarabok összessége. Meghatározza, hogy mit mivel párosítasz, milyen színeket hordasz, és természetesen a kiegészítők és a cipők sem elhanyagolhatók.

Ha szeretnél kicsit feltűnőbb lenni, ha nem szeretnél egyenruhába öltözni, hanem egyedi stílusoddal kiviláglani a tömegből, akkor kövesd tippjeinket, és légy igazán divatos.

Légy előrelátó!

Ha nem akarsz beállni a sorba, akkor ne tedd. Ez persze nem azt jelenti, hogy drága dizájnerdarabokkal kell teletömnöd a szekrényedet, de pár egyedi darab mindig jól jöhet. Főleg akkor, ha ezek jól variálhatók, mint például egy kiskabát vagy nadrág.

Emellett, ha meglepően kombinálod öltözéked egyes darabjait, akkor a legnagyobb áruházakban is megveheted a ruháidat, nem fognak tucatárunak tűnni. És hogy honnan szerezz ötleteket? Ha a trend előtt akarsz haladni, akkor ne a hazai divatlapokból tájékozódj, hanem áldozz egy kis pénzt neves külföldi magazinokra.

A Vogue tavaszi és őszi száma jó támpontot ad arra, hogy mi is lesz a divat. Ha nincs kedved pénzt költeni drágább újságokra, akkor látogass el online verziójukra, ahonnan ötleteket meríthetsz.

Érdemes megfigyelni, hogy mit viselnek a valóban divatos hírességek. Bár Katie Holmesnak és országos barátnőjének, Mrs. Beckhamnek néha hajmeresztő toalettjei vannak, ettől függetlenül sok stílustippet érdemes ellesni tőlük, elvégre profi stylistokkal dolgoztatnak.

Ne kövesd a divatot!

Furcsának tűnhet egy ilyen tanács, de az aktuális trendek nem valók mindenkinek. Néha saját kiforrott stílusoddal sokkal nagyobbat arathatsz, mintha a legutolsó divat szerinti ruhadarabokban feszítenél. Ha valami nem illik a személyiségedhez, akkor kár erőltetni. Ugyanez vonatkozik a testalkatra is. Hiába divat a haspóló, ha csípőtájon felesleggel küzdesz, és hiába menő a buggyantott nadrág, ha a lábaid rövidek. Ezekkel csak mellélőhetsz.

Ha szereted a romantikus ruhákat, és jól is állnak, ne mondj le róluk, és ha inkább a sportos stílus kedvelője vagy, akkor nem kell minit húznod csak azért, mert mindenki abban szaladgál.
Egy kialakult, hozzád illő stílus, amihez biztos kézzel nyúlsz, sokkal többet ér a megjelenés szempontjából, mint a legutolsó divat.

Légy merész!

Néha nem árt a lazulás, illetve az, ha egy picit vadabb irányba mész. A férfias, sportos vagy éppen rockos elemek beemelése a ruhatárba nagyon jót tehet az egész öltözködésednek. Ha pedig nőies cuccokkal kombinálod, akkor egészen merész hatást érhetsz el. Képzelj el egy szűk farmert tűsarkúval és egy szűk, nőiesített rockerpólóval. Mivel ez utóbbiak nem nagyon kaphatóak kis méretben és igazán nőcis fazonban, akár csináltathatsz is egyet. Ugyanígy párosíthatsz katonai gyakorlónadrágot balettcipővel vagy szexi rövidnacit férfias blézerrel.

Persze nem szabad átesni a ló túloldalára sem, mert a túl nagy akarásnak nyögés lehet a vége. Ne halmozd a stílusokat, és törekedj a letisztultságra.

Kombinálj!

A színek nagyban meghatározzák az öltözködést. Ha jól választottad meg öltözéked árnyalatait, akkor egész megjelenésed harmóniát sugároz.
Amennyiben megtalálod a hozzád leginkább illő színeket, és ezeket jól kevered másokkal, nem nagyon lőhetsz mellé. Több vonalat is követhetsz, a klasszikus, ha egy szín dominál az öltözködésedben, és a többi viszonylag semleges, például egy smaragdzöld felső fehér vagy vajszínű blézerrel és nadrággal.

Szinte biztos megoldás, ha a kiegészítőid passzolnak ehhez a színhez. Merészebb, ha a táska és a cipő színe egyezik, és kiegészítik az öltözék többi részét, de eltérnek attól.
A bevállalósok persze nem állnak meg itt. Ha ügyes vagy, akkor az elvileg egymáshoz nem való színeket is bátran viselheted, például a narancsot rózsaszínnel, a fuksziát pirossal, a lilát kékkel vagy sárgával. Ha ilyen éles kontrasztot választasz, ügyelj arra, hogy két színnel dolgozz, lehetőleg hasonló árnyalatokkal. Ellenkező esetben nem stílusos, hanem vásári lesz az öltözék.

A kiegészítők hatalma

A táskát és a cipőt nem is lenne szabad kiegészítőnek nevezni, hiszen nagymértékben meghatározzák az egész megjelenést. A cipő fontosságával minden kislány tisztába kerül, amikor először húzza apró lábaira anyukája magassarkúját. A legtöbb esetben ez akut cipőmániává fajul a felnőttkorra.
A lábbeli és a táska esetében nyugodtan követheted a gombhoz a kabátot elvét. Gondolj csak bele, hogy egy egyszerű farmer-fehér póló összeállítás mennyire más, ha tűsarkúval és elegáns bőrtáskával, illetve vidám vászonbatyuval és balerinacipővel kombinálod.

Öltözéked meghatározó darabja akár egy gyönyörű cipő is lehet, amihez csak egészen diszkrét ruhadarabokat választasz. Ugyanígy egy feltűnő táska is lehet a nap éke.

Ezt is szeretjük