Rövidek a lábaid?

Lábhosszabbító nadrágok körképe

Nem áldott meg a természet gazellatermettel? Ne keseregj, inkább keresd meg az ideális nadrágot!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok nő szeretne hosszú és kecses gazellalábakat, de a természet sajnos nem mindenkivel kegyes. Kézenfekvő következtetésnek tűnik, hogy a rövid láb problémája csak az alacsony termetű nők esetében merül fel.

Ez persze nem teljesen igaz, hiszen magasabb nőtársaik arányain is ronthat, ha mondjuk a felsőtestük hosszabb, vagy deréktól lefelé erősebb alkattal rendelkeznek. Egy széles csípő, egy nagyobb fenék vagy vastagabb comb, illetve vádli optikailag összenyomja az arányokat, tehát kiegyenlítésre szorul.

Ha megtalálod a számodra ideális ruhadarabokat, sokat javíthatsz a közérzeteden, hiszen megfelelő öltözködéssel a legtöbb alkati probléma korrigálható. Így van ez a nadrággal is, mely a leggyakoribb hétköznapi viselet. Egy jól megválasztott nadrág akár nyújthat a lábaidon, és ott slankíthat, ahol szükséges.

Hosszú nadrágban is csinosan

A rövid lábakat leginkább hosszú vonalakkal ellensúlyozhatod. Ennek a legegyszerűbb módja a hosszú szárú nadrág, persze nem mindegy, hogy milyen fazonú. Szerencsére visszajöttek a divatba a derékban szabott és a magasított derekú nadrágok, melyek megkönnyíthetik a helyzetedet. Minél feljebb fut a derékvonal ugyanis, annál hosszabbnak mutatja a lábaidat.

Ezek a modellek azoknak is jól állnak, akiknek - bár magasak - a felsőteste mégis hosszabb az alsónál. A magasan záródó derék elvesz a felsőrész hosszából, és megtoldja vele a lábakat. Ám, ha erősebb fenékrésszel rendelkezel, akkor annyira már nem ajánlott, ugyanis a derék hangsúlyossága miatt még teltebbnek fogja mutatni hátsódat.

Tévhit, hogy a bővebb fazonok minden esetben összenyomják az alakot! Ha vastag a vádlid, könnyedén slankíthatod egy A-vonalú nadrággal, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl sátorszerű, és megfelelő legyen a hossza. Ne a bokádnál érjen véget a szára, hanem annál lejjebb. Még csinosabb, ha lefelé bővülő gatyód élére vasalt, mert ez a hosszú, folytonos vonal, mely egészen a derékrészig fut, nyújtja a lábakat.

Ha vékony testalkattal rendelkezel, viszont alacsony vagy, és picit nyújtani szeretnél a lábaidon, nyugodtan viselhetsz szűk fazonokat, mert azok kihangsúlyozzák karcsúságod, ezáltal hosszítják vonalaidat. Az overall és a kertésznadrág a múltból tért vissza hozzánk, hogy ismét a divat toplistása legyen. Neked sem kell lemondanod róluk csak azért, mert nincsenek hosszú lábaid! Ha derékhangsúlyosak, és nem a boka felett vagy lábszárközépnél végződik a száruk, akkor bátran bevállalhatod őket.

Farmerek esetében választhatsz szűk szabásút - ha vékony vagy -, mint a Retro Jeans-ben kapható világos koptatású darab, mely 22 990 forintba kerül.

Az egyenes szabás nyújtja az alakot, és erősebb testalkatúak is viselhetik, ha nem túl szűk. Pont ilyen a Mustang koptatott modellje, 17 490 forintért. Ha nem ragaszkodsz a farmerhez, a Quelle kínálatában találhatsz egyenes fazonú vászonnadrágokat, mint amilyen a homokszínű nyári viselet, melyet 7495 forintért rendelhetsz meg. A Promod magasított derekú, A-vonalú nadrágja minden szempontból tökéletes, ha nyújtani szeretnéd az alakodat. Ez a darab 12 000 forintért lehet a tiéd. A Diesel sötét színű, bő szárú farmerját magas derékvonal zárja, így szintén jótékony hatású. Az ára 28 750 forint.

Miért ne vennél fel rövidet?

Attól, hogy rövid lábbakkal áldott meg a sors, még nem kell rejtegetned őket, nyugodtan előrukkolhatsz velük! Ha zömök vádlival vagy vastag bokával rendelkezel, akkor sajnos el kell felejtened a lábszárközépig vagy bokáig érő halásznadrágokat. Válassz inkább rövid sortot, illetve combközépig vagy térdig érő bermudákat, melyek nem rövidítik meg még jobban az alsó lábszárad.

Ez a szabály az overallokra is érvényes! A Mango térdig érő fehér overallja 15995 forintba kerül. Mivel felsőrésze mell alatt szabott, és hosszú gombsorral záródik, garantáltan nyújtja az alakot, hiszen a mellalatti szabás azt sejteti, mintha a lábaid odáig érnének, a gombsor pedig függőleges vonalat képez, ami szintén hosszít. Szintén a Mangóban kapható a magasított derekú, kantáros sort, amit 9499 forintért vásárolhatsz meg. A Quelle bermudái között is találhatsz magadnak ideális darabokat, mint a derékszabású, térd fölé érő fehér színű modell 6995 forintért, illetve a sötétbarna, térdig érő, elegánsabb darab, ami 7995 forintért kapható.

Nem feltétlenül előnyösek

Ha nem túl vastag a combod, és merészebb vagy, a C&A magasított derekú, falatnyi sortját is választhatod. Az ára 4490 forint.

Mit ne viselj?

  • A márványminta most ismét nagyon divatos, de nem ajánlott. A nagy terjedelemben szétfutó fehér pacák csak még jobban felhívják a figyelmet a rövid lábakra.
  • A bővebb fazonú, bokánál feltűrt, mély ülepű, fiús nadrágok is nagyon kelendőek idén, de ez az irányzat leginkább csak a magas alkatúaknak előnyös. A lelógó ülep és a bokáig érő hossz csak elvágná, illetve összenyomná az alakodat. Ugyanilyen a török nadrágokra emlékeztető buggyos megoldás.
  • A répafazon sem nyerő, kihangsúlyozza ugyanis a csípődet, és - mivel nem egyenes vonalat képez - optikailag zömökebbnek mutathat, mint amilyen valójában vagy.
  • Azok az overallok sem kedveznek neked, melyek a csípőre helyezik a hangsúlyt, ezáltal ugyanis lejjebb tevődik a felsőtest vonala, ami megrövidíti az alsót. Valamint, a lábszárközépen vagy boka fölött végződő hossz sem válhat előnyödre.
  • Ha pedig túl hosszú a nadrágod szára, akkor inkább vágasd le a felesleget egy varrónővel, de soha ne hordd visszahajtott szárral, mert az is rövidíti a lábaidat.

Láthatod, hogy semmiről nem kell lemondanod, csak okosan kell kiválasztani a fazonokat.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük