Kitömött állatok díszítették a viktoriánus nők kalapját: imádták a horrorfilmbe illő darabokat

A viktoriánus kori emberek rajongtak a kitömött állatokért, a nők pedig gyakran a kalapjukon viselték őket.

Kitömött állatok a viktoriánus kalapokon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A történelem során számos olyan öltözködési hóbort ütötte fel a fejét, amelyet ma már egyáltalán nem értünk, vagy egyenesen bizarrnak találunk. Van azonban olyan, ami kiemelkedik a többi furcsaság közül. 

Nagy-Britanniában ma is előszeretettel viselnek díszes kalapokat különlegesebb alkalmakkor, szerencsére már nem olyan dekorációkkal dobják fel a kiegészítőket, mint a viktoriánus kori asszonyok.

Kitömött állatok a viktoriánus kalapokon

A 19. században az embereket lenyűgözték a kitömött állatok. Nem csupán az otthonukat díszítették velük, hanem néha játékbabaként kezelték őket: nem volt ritka, hogy ruhát kaptak, teadélutánhoz ültették őket, vagy esküvőt rendeztek nekik. Egy idő után pedig a kalapjaikat is preparált állatokkal dekorálták. Az pontosan nem ismert, hogy mégis miért lett ekkora divat kikészített madarakat vagy néha akár mókusokat, macskákat illeszteni a fejfedőkre, de az biztos, hogy igen népszerűek voltak a hasonló darabok. A Vintage-Everyday oldala gyűjtött össze néhány bizarr darabot: képeken mutatjuk a horrorisztikus kalapokat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek: Pinterest.

Ezt is szeretjük