Egyetlen módszer, amitől eltűnnek a ráncok és az aknés hegek

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás jó akné és ráncok ellen. Otthon is végezhető.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Hámlasztással lehet a leglátványosabban megújítani a bőrt, az eljárással, legyen az mechanikai vagy kémiai, megszabadítod a felszínt az elhalt hámsejtektől, így felszínre kerül a friss bőr, a ráncok kevésbé látszanak, a hatóanyagok jobban felszívódnak.

Több lehetőség van a hámlasztásra, végezheted bőrradírral, de sok szakértő kíméletesebbnek tartja a kémiai peelinget.

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás elsőre félelmetesnek tűnhet, de otthon és kozmetikusnál is biztonsággal használható, természetesen, ha minden utasítást és óvintézkedést betartasz.

A peeling nem sérti fel a bőrt, mint a radírozás, ezért ajánlják egyre többen. A kémiai hámlasztók hatása szerteágazó, eltüntetik az aknés hegeket, halványítják a pigmentfoltokat, ránctalanítanak, serkentik a kollagéntermelést. Két nagyon csoportjuk van, mindkettőt betűszóval szokás jelölni.

BHA-hámlasztó - béta-hidroxi sav, más néven szalicilsav. Zsírban oldódik, éppen ezért zsíros bőrre ajánlott, mert a pórusok belsejét is megújítja. Aknés, pattanásos bőrre ez javasolt, 1-2%-os koncentrációban.

AHA-hámlasztók - glikolsav, tejsav, gyümölcssavak. Vízben oldódó savak, melyeket elsősorban öregedésgátlásra és bőrhalványításra használnak, általában 5 és 25% közötti koncentrációban.

TCA-s hámlasztás - triklórecetsav. Ezt kizárólag kozmetikai szalonban, illetve orvosi bőrgyógyászaton szabad igénybe venni, mert nagyon erős hámlasztó. Igaz, egyes tanulmányok szerint nem ajánlott, de a kezelés ettől függetlenül népszerű, és megoszlanak a vélemények a veszélyről, van, aki szerint profi körülmények közt biztonságosan használható.

Erős ránctalanítók, melyeket mégis kevesen használnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Otthon vagy szalonban?

A hámlasztás végezhető otthon is, de más a célja és a módja is, mint ha szakember végezné. Otthon alacsony koncentrációjú hámlasztót szabad használni, BHA hámlasztóból maximum 2%-ost, AHA-hámlasztóból pedig 10%-ost. Kaphatóak ennél erősebbek is a piacon, de jobb a biztonság. A használati utasítást minden esetben be kell tartani, de nagyon fontos, hogy ősztől tavaszig szabad csak hámlasztani, különben a bőr fényérzékeny lesz, és még ilyenkor is kötelező az erős fényvédő használata. A savas hámlasztókhoz fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrt, inkább gyengébbel kezdd, és használd hetente egyszer, ha bírja a bőr, akkor lehet gyakrabban, illetve erősebbet alkalmazni.

A bőrgyógyász által végzett hámlasztás erőteljesebb, mivel magasabb koncentrációjú savas készítményeket használnak hozzá. Itt érdemes hétvége előttre időzíteni, mert a kezelés következtében intenzív hámlás indul, amit az otthoninál nem fogsz tapasztalni. Bőrpír, kellemetlen feszülő érzés jelentkezhet. Szintén a téli hónapokban ajánlott elvégezni. Az árak nagyon változóak, függenek a kezelés formájától, attól, hogy ki végzi, orvos vagy kozmetikus, de alkalmanként 6 és 12 ezer forint közötti összegre kell számítani. Ezen a kezelésen nem szabad spórolni, és inkább a megbízható, tapasztalt szakembert kell keresni.

Ezt is szeretjük