Tűszúrásoktól múlnak a ráncok - Mindent a dermorollerről

A dermoroller a legdivatosabb ránctalanító kezelés, de mennyibe kerül és mennyire fáj?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az örök fiatalság titkát eddig már sokan kutatták, de sajnos még nem találták meg. Ám a kutatás folyik tovább, és ha nem is az örökké tartó feszes bőr titkát, de sok mindent felfedeztek már.

Ilyen a dermoroller is, ami hasonlít ugyan a mezoterápiára, de egy kicsit más az értelme, és másképp is használják, van, aki otthon próbálkozik vele.

Dermoroller-kezelés

A dermoroller egy kis henger, amin apró tűk vannak, 0,5 és 2 milliméter között, amik nagyon vékonyak is. Ezt a kis hengerfejet kell ide-oda tologatni az arcbőrön vagy a narancsbőrös, striás területen. Az apró mikrosérülések miatt beindul a bőr öngyógyító folyamata és a kollagéntermelés.

Ez azért fontos, mert ez a fehérje felelős a kötőszövet és a bőr rugalmasságáért. A kezelt területen vérbőség is kialakul, így a tápanyagok is jobban eljutnak a sejtekhez. A dermoroller használható magában, de hatóanyag-bevitelre is, igaz, ez utóbbit érdemes bőrgyógyászra bízni. A kezelést többször meg kell ismételni, bár a szalonok úgy hirdetik, hogy már az első kezelés után látványos az eredmény, ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a bőr megduzzad és kifeszül, de az állapot nem tartós. 

A dermoroller-kezelést ránctalanításra és aknék eltüntetésére ajánlják, de a striák eltüntetésében is jó eredményt lehet vele elérni.

Maga a kezelés a következőkből áll: a bőr tisztítása, esetenként radírozása,  ezután az érzéstelenítő krém felvitele, majd fertőtlenítés, végül a rollerezés. A hengert nyolcszor-tízszer kell áthúzni az adott bőrfelületen. Ezután pedig valamilyen nyugtató krém ajánlott. A kezelés alatt a bőr kipirul, elképzelhető, hogy vérzik is, másnapra ezek elmúlnak.

Dermoroller - pro és kontra

A kezelés nem kellemetlen, hanem fájdalmas, még akkor is, ha profi körülmények közt végzik, legalábbis erről tanúskodik sok fórumhozzászólás. Egy bőrgyógyász hatékonyabb fájdalomcsillapító krémekhez jut hozzá, mint a mezei felhasználó, de van, aki ez sem segít. Persze olyanok is akadnak, akiknek magasabb a fájdalomtűrő képessége, de nem ez a jellemző. Sokan semmilyen változást nem tapasztaltak hosszú távon, és ők vannak többen. Azt lehet mondani, hogy a stria eltüntetésében hatékonyabbnak tűnik a kezelés.

A dermoroller-kezelés ára 8 és 12 ezer forint között jellemző, ehhez jön a roller ára, amit szinte mindenhol meg kell vásárolni, négy-öt kezelés a minimum, amit ajánlanak. Otthonra is meg kell venni, de ezek a készülékek nem olyan hatékonyak, mert házi használatra elvileg csak 0,5 milliméterest árulnak, ami nem hatol olyan mélyen a bőrbe. Először mindenképpen profi körülményeket érdemes választani, és ha működik, akkor otthon végezni a megújító kezeléseket.

Ezt is szeretjük