5 évet fiatalít az arcbőrön, és csak kicsit kellemetlen - Mit kell tudni a mezoterápiáról?
A mezoterápiás kezeléskor mélyen a bőrbe juttatják a hatóanyagokat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A mezoterápia ma már igen elterjedt itthon is, a módszer arra jó, hogy a különböző hatóanyagokat mélyen a bőrbe tudják juttatni.

Ezt egy speciális géppel végzik, egészen apró tűszúrásokkal, de az utóbbi időben divatba jött az úgynevezett tű nélküli mezoterápia is. Az eljárást sokféle probléma megoldására alkalmazzák.

Mezoterápiás kezelések

A mezoterápia azért nagyon hatékony, mert ilyenkor mélyen a bőrbe juttatják a különböző hatóanyagokat, illetve az úgynevezett mezoterápiás koktélt, ami általában nem egy hatóanyagot, hanem többet tartalmaz. Az eljárás során általában vitaminokat, kollagént, hyaluronsavat, gyógynövénykivonatokat juttatnak a bőrbe, így azok hatása sokkal látványosabb, mint ha csak a pakolás formájában kerülnének rá. Emellett az apró tűk által okozott mikrosérülések serkentik a kollagéntermelést, ezáltal feszesítik a bőrt.

A mezoterápiát a következő területeken alkalmazzák:

  • anti-aging kezelések
  • hajhullás kezelése
  • narancsbőr megszüntetése
  • fogyasztó kezelés
  • bőrenergetizálás
  • seborrás bőr kezelése.

A mezoterápia menete

A klasszikus mezoterápia során apró, pár milliméter hosszúságú tűkkel viszik be a hatóanyagot a kívánt területre. Előtte fertőtlenítik a bőrt, illetve érzéstelenítő krémet kennek rá. Az eljárás 30-40 percig tart, és a páciens fájdalomtűrő képességétől függően lehet kellemetlen vagy fájdalmas is. A kezelés után a bőrnek pár óráig száraznak kell  maradnia, és három napig kerülni kell az erős napfényt és a szoláriumot.

A tű nélküli mezoterápia során is mélyre juttatják a hatóanyagot, egy úgynevezett elektroporátorral. Az eljárás során a készülék rádiófrekvenciás hullámokkal megnyitja a bőrsejtek falát, kis csatornákat nyitva, ezeken keresztül pedig bejutnak a hatóanyagok. Néha a lézeres kezelést is annak nevezik, illetve az ultrahangos kezeléseket is.

A kezelések ára igencsak változó lehet. Mivel tűt csak orvos szúrhat a bőrbe, legalábbis bizonyos hosszúság felett, így értelemszerűen a tűs változat a drágább, egy alkalom, amiből öt-hat javasolt, 10 és 30 ezer forint között alakul, szalontól függően. A tű nélküli pedig 10 és 25 ezer forint között.

Kockázatok

Mint minden beavatkozásnak, a mezoterápiának is lehetnek mellékhatásai. Fontos, hogy az orvos felmérje a páciens állapotát, ellenőrizze, hogy nem allergiás-e valamire, hiszen nagyon sokféle hatóanyag-kombinációval dolgoznak.

Mindenképpen megbízható szalonban szabad csak végeztetni az eljárást, a kuponozás egy lepukkant szalonban nem biztos, hogy hosszú távon kifizetődik.

OLVASD EL EZT IS!

intim fazon lead
  • kate middleton
  • arcápolás

Szexi intim fazon és sima bőr

Ezt is szeretjük