Kemény, feszes cicik
4 lépés a tökéletes dekoltázsért
Bár már nincsenek annyira szem előtt, ne feledkezz meg a keblek rendszeres ápolásáról!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár ősszel a dekoltázs és a cicik kissé háttérbe szorulnak - hiszen mindenki melegebben öltözik fel, nincs minden szem előtt, és a strandon sem kell már feszíteni -, nem árt odafigyelni a bőr feszességére.

Egyrészt a nyári idő megviseli a dekoltázs bőrét, másrészt, ha sokáig szeretnéd feszesnek tudni a kebleidet, akkor a megelőzésre kell helyezni a legnagyobb hangsúlyt.

Miért ápold?

A dekoltázs és a mellek különösen kritikus helynek számítanak. Egyrészt nagyban hat rájuk a gravitáció, másrészt maga a mell - mind a zsírszövet, mind a bőr - laza, hiszen gyermekváráskor és szoptatáskor a cicik megnőnek.

A gondokat csak tetézi, hogy itt igen kevés faggyúmirigy található, így a bőr könnyen szárazzá válik, majd hamar ráncosodni kezd - ez különösen azoknál a nőknél igaz, akik az átlagnál nagyobb mellekkel vannak megáldva.

A szép cicikért kétfrontos támadást kell indítani: egyrészt fontos a bőr ápolása, hogy feszes maradjon, és megtartsa a mellek súlyát, másrészt figyelmet kell fordítani a megfelelő alátámasztásra, és itt nem a melltartóra gondolunk. Bár a kebleket nem lehet növelni, ha rendszeresen végzel izomerősítést, akkor szebben állnak majd.

Nyár után nagyon fontos a hidratálás, a dekoltázs ugyanis a legtöbbször szabadon van, és a napfény egészen mélyen kiszáríthatja a bőrt. Alkalmazz uborkapakolást vagy aloe vera gélt, hogy kompenzáld az UV-sugarak káros hatását.

Frissíts!

Ahogyan a bőrnek mindenhol, úgy a melleken is jót tesz, ha fellendíted egy kicsit a vérkeringést. Ennek legolcsóbb módja a hideg-meleg váltózuhany alkalmazása. Bár nem a legkellemesebb, megéri, ráadásul reggel, zuhanyozás közben jobban felébreszti az embert, mintha csupán meleg vizet használna.

Kezdetben fokozatosan csökkentsd a víz hőmérsékletét, ha belerázódtál, akkor váltogathatod hirtelen is. Mindig hideggel fejezd be a zuhanyozást. A minden reggel ismételt vérkeringés-frissítésnek köszönhetően a tápanyagok könnyebben eljutnak a bőrsejtekhez, így a keblek és a dekoltázs feszesebb lesz. Szárítkozásnál ne dörzsöld a bőrt!

Ápold!

A dekoltázs és a nyak ápolása ugyanúgy hozzá kellene, hogy tartozzon a napi testápoláshoz, mint az arctisztítás vagy a hidratálás. A legjobb, ha mindennap zuhanyzás után bekrémezed a bőrt. Válassz feszesítő hatású testápolót vagy szőlőmagolajat, mely kitűnően karbantartja a melleket, a benne található anyagok ugyanis serkentik a kollagéntermelést. Ez utóbbit érdemes este alkalmazni, hogy ne kend össze a ruhádat az olajjal. Extra hidratáló tipp, ha az olajat nem a száraz bőrre viszed fel, hanem még nedvesen átmasszírozod a dekoltázst és a melleket, majd felitatod a felesleget. Így nem csupán a szőlőmagolaj jut be a bőrbe, de a víz is.

Pakolj!

Mivel a ciciket érdemes ugyanúgy kezelni, mint az arcbőrt, a napi ápoláson túl hetente, kéthetente kényeztesd pakolással a bőrt. A legjobb, ha száraz bőrre valót választasz, illetve keversz ki otthon, de, ha feszesítő összetevőket válogatsz össze, az még jobb.

A fent említett szőlőmagolajból készíthetsz pakolást is. Egyszerűen vidd fel a bőrre, ne sajnáld a mennyiséget, majd folpackkal csavard körbe, és feküdj le egy fél órára. Ez a kezelés csodákat művel a dekoltázzsal.

Belső tuning

Sajnos a mellek feszességét nem lehet megőrizni torna nélkül. Szerencsére azonban elég, ha hetente háromszor fél órát rászánsz a mellizmok edzésére. Szükséged lesz két könnyebb súlyzóra, másfél-két kilósakra, az alábbi gyakorlatokból pedig végezz négyszer tíz ismétlést.

  • A fekvőtámasznál sajnos még nem találtak fel jobb felsőtestformáló gyakorlatot, így mindenképpen be kell illeszteni a miniedzésbe. Végezheted könnyített változatban is, úgy, hogy a térded a földön van. A négyszer tíz fekvőtámaszt végezd különböző szélességű kartartásban, így minden izmot átmozgatsz.
  • Feküdj hanyatt, vedd kézbe a súlyzókat, a karjaidat nyújtsd ki a padlón a testedre merőlegesen, majd lassan - ne lendületből - emeld a súlyzókat a mellkasod fölé és vissza.
  • Fogd meg a két súlyzót, érintsd össze őket, majd szintén hanyattfekvésben tedd a fejed fölé. Lassan írj le egy félkörívet az ágyékodig, majd vidd vissza a kiindulási helyzetbe.

OLVASD EL EZT IS!

fenek
  • kozmetikum
  • testápolás

Sima, tömör bőr

Ezt is szeretjük