Lassítsd le a fotoöregedést!

Univerzális csodaszer

A fotoöregedést a nap okozza. Ha szeretnéd elkerülni, használd ki az aloe csodálatos hatását!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A normális emberi anyagcsere közben, illetve megterhelés esetén szabadgyökök keletkeznek, melyek rendkívül agresszív módon képesek kárt okozni a szervezetedben. Befolyásolják, milyen gyorsan és milyen mértékben öregszel.

A káros környezeti hatások, a városi szmogos levegő és a cigarettafüst mellett a legnagyobb szabadgyök-szaporító az UV-sugárzás. A nap ma már szó szerint gyilkos, ezt abból is érzékelheted, hogy míg  tíz éve vígan eltöltöttél a strandon akár órákat is, most negyed óra alatt leéghetsz.

Használj magas védelmet nyújtó naptejet, és, ha lehet, ne menj napra. Bár a barna bőr szexi, a későbbi bajok nem érik meg a pillanatnyi szépséget. Ha mégis leégtél, mentőövként vess be egy ősi, természetes szépségápolót.

A sivatag lilioma

Az aloe vera különböző összetevőinek együttese eredményezi, hogy a növény sokféle gyógyhatással rendelkezik: enyhíti a fájdalmakat, gyulladáscsökkentő hatású, segíti és gyorsítja a sebgyógyulást.

Az aloe vera gél a petyhüdt bőrnél a kollagéntermelő sejtek számát a normális sejtmegújuláshoz képest hat-nyolcszorosára növeli. A kollagén pedig, mint ismert, a bőr rugalmasságát és simaságát adja vissza. A gél háromszor-négyszer gyorsabban hatol a bőrbe, mint a tiszta víz, és emiatt sokkal gyorsabban látja el nedvességgel.

Készíts fiatalító elixírt!

Az aloe vera antioxidánsokat tartalmaz, amilyen a béta-karotin, az A-, E- és C-vitamin, melyek azonnal fel tudják venni a harcot a napsugárzás okozta károkkal. Az aloéban azonban nincs zsír, így olajat kell hozzáadnod, hogy összetevői a bőrödbe jussanak. Hatóanyagai megváltoznak, ha levegővel kerülnek kapcsolatba, így egyszeri használaton túl már tartósítani kell. Az aloe tartalmaz egy, a bőr számára nem hasznosítható anyagot, az aloint. Ezt ki kell vonni a levélből, de szerencsére ez egyáltalán nem nehéz.

Az aloe vera levelének szélesebb végéből vágj le egy darabot, majd várj pontosan három percet, hogy a sárgás, keserű aloin kifolyjon. Vágj le egy nagyon vékony szeletet, így mehetsz biztosra. Távolítsd el a levél pereméről a tüskéket, és vágd ketté a levelet.

Ezután már használhatod a gélt, például joghurttal keverve nagyszerű szépítő pakolást készíthetsz belőle, mellyel finomíthatóak a strandolás okozta apró ráncok. A levél négy hétig is eláll, ha viszont újra levágsz egy darabot, akkor szabadulj meg a beszáradt résztől, mert abban felgyűlhet a keserűanyag.

Fedezd fel a Dove Önbizalom Programját

A magabiztosság formálható. Ismerd meg a Dove Önbizalom Programját és mondj nemet a közösségi média káros szépségápolási tanácsaira. Útmutatónk támogatja a szülőket abban, hogy segítsék gyermekeiknek kiszűrni a hírfolyamaikon megjelenő ártalmas tippeket. Hiszünk abban, hogy a magabiztosság elérésével a tinédzserek képesek maximálisan kibontakoztatni képességeiket a mindennapokban.

Promóció

Mire jó még az aloe vera?

Az aloe gél használata fokozottan ajánlott, ha sok káros környezeti hatásnak vagy kitéve. Ha dohányzol, ha passzív dohányos vagy otthon vagy a munkahelyeden, vagy forgalmas utcában dolgozol, ahol erősen szmogos a levegő, jobban oda kell figyelned szervezeted jelzéseire.

Az állandó fizikai megterhelés vagy a rendszeres erőnléti edzés, a stresszes magánéleti és munkahelyi környezet szintén rossz hatással lehet az egészségedre, mert zöld utat enged a szabadgyökök elszaporodásának. Ha olyan szerencsés vagy, hogy a fentiek közül egy sem jellemző rád, csupán lassítani szeretnéd a szervezeted és bőröd öregedését, akkor is próbára teheted, nem fogsz csalódni!

Cikkünk a Holló és Társa Könyvkiadó Aloe Vera című könyvének segítségével készült.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük