Lassítsd le a fotoöregedést!

Univerzális csodaszer

A fotoöregedést a nap okozza. Ha szeretnéd elkerülni, használd ki az aloe csodálatos hatását!

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A normális emberi anyagcsere közben, illetve megterhelés esetén szabadgyökök keletkeznek, melyek rendkívül agresszív módon képesek kárt okozni a szervezetedben. Befolyásolják, milyen gyorsan és milyen mértékben öregszel.

A káros környezeti hatások, a városi szmogos levegő és a cigarettafüst mellett a legnagyobb szabadgyök-szaporító az UV-sugárzás. A nap ma már szó szerint gyilkos, ezt abból is érzékelheted, hogy míg  tíz éve vígan eltöltöttél a strandon akár órákat is, most negyed óra alatt leéghetsz.

Használj magas védelmet nyújtó naptejet, és, ha lehet, ne menj napra. Bár a barna bőr szexi, a későbbi bajok nem érik meg a pillanatnyi szépséget. Ha mégis leégtél, mentőövként vess be egy ősi, természetes szépségápolót.

A sivatag lilioma

Az aloe vera különböző összetevőinek együttese eredményezi, hogy a növény sokféle gyógyhatással rendelkezik: enyhíti a fájdalmakat, gyulladáscsökkentő hatású, segíti és gyorsítja a sebgyógyulást.

Az aloe vera gél a petyhüdt bőrnél a kollagéntermelő sejtek számát a normális sejtmegújuláshoz képest hat-nyolcszorosára növeli. A kollagén pedig, mint ismert, a bőr rugalmasságát és simaságát adja vissza. A gél háromszor-négyszer gyorsabban hatol a bőrbe, mint a tiszta víz, és emiatt sokkal gyorsabban látja el nedvességgel.

Készíts fiatalító elixírt!

Az aloe vera antioxidánsokat tartalmaz, amilyen a béta-karotin, az A-, E- és C-vitamin, melyek azonnal fel tudják venni a harcot a napsugárzás okozta károkkal. Az aloéban azonban nincs zsír, így olajat kell hozzáadnod, hogy összetevői a bőrödbe jussanak. Hatóanyagai megváltoznak, ha levegővel kerülnek kapcsolatba, így egyszeri használaton túl már tartósítani kell. Az aloe tartalmaz egy, a bőr számára nem hasznosítható anyagot, az aloint. Ezt ki kell vonni a levélből, de szerencsére ez egyáltalán nem nehéz.

Íme, a legerősebb baktérium- és vírusölő növények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az aloe vera levelének szélesebb végéből vágj le egy darabot, majd várj pontosan három percet, hogy a sárgás, keserű aloin kifolyjon. Vágj le egy nagyon vékony szeletet, így mehetsz biztosra. Távolítsd el a levél pereméről a tüskéket, és vágd ketté a levelet.

Ezután már használhatod a gélt, például joghurttal keverve nagyszerű szépítő pakolást készíthetsz belőle, mellyel finomíthatóak a strandolás okozta apró ráncok. A levél négy hétig is eláll, ha viszont újra levágsz egy darabot, akkor szabadulj meg a beszáradt résztől, mert abban felgyűlhet a keserűanyag.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mire jó még az aloe vera?

Az aloe gél használata fokozottan ajánlott, ha sok káros környezeti hatásnak vagy kitéve. Ha dohányzol, ha passzív dohányos vagy otthon vagy a munkahelyeden, vagy forgalmas utcában dolgozol, ahol erősen szmogos a levegő, jobban oda kell figyelned szervezeted jelzéseire.

Az állandó fizikai megterhelés vagy a rendszeres erőnléti edzés, a stresszes magánéleti és munkahelyi környezet szintén rossz hatással lehet az egészségedre, mert zöld utat enged a szabadgyökök elszaporodásának. Ha olyan szerencsés vagy, hogy a fentiek közül egy sem jellemző rád, csupán lassítani szeretnéd a szervezeted és bőröd öregedését, akkor is próbára teheted, nem fogsz csalódni!

Cikkünk a Holló és Társa Könyvkiadó Aloe Vera című könyvének segítségével készült.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük