Mutasd a ráncaid, megmondjuk, ki vagy!
Nem szereted a szemed alatti ráncocskákat? Idegesít a homlokodon egy-két barázda? Pedig szerencsés jellemvonásokkal áldott meg a sors!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha ráncolod a homlokod vagy a szemed, akkor a bőr összegyűrődik. A folyamatos gyűrődés pedig egy idő után nyomot hagy az arcon, hiszen mindig ugyanazon a helyen ráncolod az arcod.

Olvass a ráncaidból!

A ráncokból akár olvashatsz is, mert bár minden ember mimikája más, a fő vonalak megegyeznek. Ha pedig megismered a ráncosodás lélektanát, akkor a saját arcod érdekében is sokat tehetsz. Haladjunk felülről lefelé.

A homlok

A homlokon található vízszintes barázdák kíváncsi, érdeklődő természetről árulkodnak. Az ilyen ember szemöldöke folyton a homlokára szalad, és szinte kérdőjellé változik.
A függőleges ráncok arról tudósítanak, hogy tulajdonosuk gyakran és erősen koncentrál, akár a monitorra, akár egy könyvre, tehát lelkiismeretes emberről van szó.

A szemek

A két szemöldök között található ránccal óvatosan kell bánni, mert hirtelen haragú embert mutat. A szem sarkában található szarkalábak is utalhatnak arra, hogy valaki ritkán számol el tízig, mielőtt elmondaná a véleményét.

A szem alatti pókhálószerű ráncokat nevezzük nevetőráncnak. Ez ellen nem érdemes küzdened, hiszen bájt és vidámságot kölcsönöznek az arcnak. Utalhatnak emellett még rövidlátásra is, ahogy összehúzza valaki a szemét.

 

Ha neked is van
A méreg nemcsak ráncokat, de számos más problémát is okozhat az egészségednek. A hirtelen haragú emberek idegei nem bírják a nyomást, ami pszichoszomatikus betegségek kialakulásához vezethet. Próbálj ki különböző stresszoldó technikákat, hogy könnyebben vedd az akadályokat. Masszírozd a szemed közötti területet finom, körkörös mozdulatokkal. Így a stressz is oldódik, és ki is simítod a bőröd.

Száj

A száj körüli ráncok a legárulkodóbbak. Itt a legrugalmasabb a bőr, tehát nagyobb behatásnak kell érnie ezt a területet a ráncok kialakulásához.Az orrcimpák mellől induló barázdák nagy, akár tudatalatti, elfojtott lelki problémákról árulkodnak. Ilyenkor az egész arc feszült, feszesek az arc tartóizmai is.
A száj szélén, sarkában található finom ráncocskák szigorúságról árulkodnak. Az illető összehúzza, tanárnénisen tartja a száját. Ezt hívják késpenge ajaknak.
Ha a száj mellett a bőr hamar megereszkedik, akkor az utalhat pesszimista életfelfogásra is. A száj lefelé görbül, és viszi magával a környező bőrt is.

A száj körüli, illetve az arc alsó részén található ráncok gőgös személyiséget is takarhatnak.

Ha neked is van
Járj utána, mi miatt görbül lefelé a szád, mi az, ami feszültséget okoz. Keress fel kineziológust, hogy a problémát a gyökerektől indulva kezeltesd.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük