Halálosan hülyén néz ki, mégis ez a legmenőbb póz most az Instán: jazzlábbal szelfizik az összes modell

Az Instagramon hatalmas népszerűségnek örvend az új póz, a jazzláb: divatos, de nagyon furcsán fest.

Jazzlábak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az Instagramon mindig hódít valami új őrület. De nemcsak különböző kihívásokkal, hanem sokaknál felbukkanó pózokkal is rendszeresen találkozhat az, aki sokat görgeti a közösségi oldalt.

Állandóan van valami menő beállás, amit sorra koppintanak a nők a sztároktól, modellektől vagy bloggerektől. Most is felütötte a fejét egy új ötlet, ami bár nagyon trendinek számít, valójában halálosan hülyén néz ki.

Menőnek tartott beállások az Instán

Volt például, amikor mindenki a „bébizsiráfpózt” vetette be fotóin. Ez annyit takart, hogy a hölgyek az egyik lábukat nyújtva vagy kissé behajlított térddel a másik elé helyezték, miközben a csípőjüket oldalra billentették. Tavaly pedig a flamingópóz hódított, amelynek az volt a lényege, hogy a modellek a kezükkel oldalra nyúlva egy korláton támaszkodtak, egyik lábfejüket pedig a másik vádlijuk mellé húzták úgy, hogy térdük kissé hozzáérjen a másik combjukhoz.

Gigi Hadid bébizsiráfpózban és Kendall Jenner flamingópózban
Gigi Hadid bébizsiráfpózban és Kendall Jenner flamingópózban
Fotó: Instagram

Az új őrület: jazzlábak

Úgy tűnik azonban, hogy mindez már a múlté, most ugyanis nincs menőbb a jazzlábnál. Szintén a modellek indították el az új trendet, ami bár divatos és előnyös akar lenni, valójában inkább vicces és furcsa. A beállás során kissé oldalra fordulva, felsőtestükkel hátradőlve, egyik lábat előrehelyezve, berogyasztott térdekkel pózolnak a tükör előtt.

A póz valószínűleg Rosie Huntington-Whiteley szupermodelltől származik, nevét pedig a jazztánc mozdulatairól kapta. A célja eredetileg, hogy kiemelje, nyújtsa a lábakat, karcsúbbnak láttassa a derekat, és vagány hatást keltsen. Az igazság viszont az, hogy ebből szinte egyik sem teljesül. A beállás nagyon kényszeredett, erőltetett, egyáltalán nem mutatja hosszabbnak a lábakat, és semmi nőiesség nincs benne. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Persze ez senkit nem tartott vissza attól, hogy lekoppintsák a modell testtartását: azóta már rengetegen posztoltak hasonló képeket magukról. A szintén modell Alexa Chung is kipróbálta. 

A híres bloggerek sorra mutatták meg magukat hasonló helyzetben. Voltak, akik otthonukban szelfiztek, mint például Camille Charriere influenszer, dizájner és divatszerkesztő.

De olyanok is akadtak, akik még az utcán is bevállalták a furcsa pózt. 

Neked mi a véleményed a legújabb őrületről?

Ilyen egy nő teste az Instagramon, és ilyen a valóságban

A lány olyan felvételeket posztol, amiket sokan szinte azonnal kitörölnének ahelyett, hogy az egész internettel megosztják. Megmutatja, milyen az alakja a valóságban, akkor, ha nem a legelőnyösebb pózban láttatja magát, és azt is, hogy milyen lenne egy olyan felvételen, amilyet a legtöbben feltöltenek az Instára. 

Alig egy perc telt el a képek között, mégis teljesen átalakult a nő teste: az Insta-átverés képeken

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Instagram/gigihadidInstagram/kendalljenner, Instagram/rosiehw.

Ezt is szeretjük