6 észrevétlen trükk, amitől mindenki jól néz ki egy fotón - Az Instagram-modell elárulta a fortélyait

Elárulta, mire figyelj a fotózáskor, és hogyan pózolj a tökéletes képért.

Trükkök az előnyös fotóhoz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az Instagramon nézelődve rengeteg tökéletesnek tűnő fotóba futhat bele az ember. Csodás hátterek, előnyös megvilágítás, nőies és persze alakot kiemelő pózok: az ilyen képeket mindenki irigykedve nézi, mert, valljuk be, sokan nem tudnak hasonlóakat készíteni, akármennyire is szeretnének.

A felvételek mögött persze rengeteg tapasztalat, sok háttérmunka és szintén sok gyakorlás áll. A bloggerek és az Insta-modellek már vérprofivá váltak ezekben, így nekik könnyedén megy minden beállítás, tudják, melyek a legjobb pózok, hogyan mutat a legszexibben az alakjuk, és hogyan állhatnak úgy, hogy előnyös, mégis természetes legyen az eredmény. Szerencsére azonban a trükkjeik nem bonyolultak, te is könnyen elsajátíthatod őket. Ebben segít Jessie Khoo blogger és Instagram-modell, aki elárulta jól bevált módszereit.

Amit figyelembe kell venni

A lány mindenkinek azt tanácsolja, hogy, ha tökéletes fotót szeretne, mindig ügyeljen arra, hogy az öltözéke passzoljon a háttérhez, a környezethez. Egy pulcsis szetthez például a városi utcák szerinte tökéletesek, de egy csinos ruhához inkább egy park a jó választás. Hangsúlyozta, azt is érdemes átgondolni, melyik ruhadarabját, az alakjának melyik részét akarja kiemelni: ha a felsőt és a felsőtestet, jöhet egy szemből készült fotó, míg a nadrágnál és a cipőnél az oldalról készült kép a nyerő, ez nem mellesleg karcsúbbnak is láttathat.

jessie khoo

Ha feliratos pólóban vagy, érdemes egyszínű hátteret választani, de a mintás-színes darabokhoz is jó ötlet lehet ez, az egyszínűekhez viszont bátran válassz élénkebb környezetet.

A fényre és a telefonra is figyelj!

Jessie Khoo tudja, hogy erős fénnyel szemben nem érdemes fényképezni, de a sötétebb helyszínek esetére is van egy szuper trükkje: felemeli a kezét, megnézi, honnan jön a világosság, majd egy olyan helyre áll a képhez, ahol őt is rendesen éri.

És, amit még fontosnak tart: mindig megnézik a fotóssal, hogyan is mutat a helyszín és a beállítás a telefonban, mert rengetegszer előfordul, hogy sokkal jobb vagy éppen rosszabb a mobil képernyőjén az, amit élőben lát.

A legegyszerűbb, legelőnyösebb póz

A legfontosabb szerinte, hogy az ember jól érezze magát abban a pózban, amiben fotózzák. Feszengve ugyanis merev és erőltetett lesz az eredmény. Ebben az esetben azt tanácsolja, hogy vagy olyan testhelyzetben állj, ahogy egyébként is szoktál, vagy pedig mozgás közben lőjenek rólad néhány képet. Kérj meg valakit, hogy tartsa a telefont, húzd ki magad, és sétálj felé, ő pedig közben fotózzon. Hidd el, sokkal természetesebbnek és könnyedebbnek hat majd így a testtartásod.

Így tűnsz karcsúbbnak és magasabbnak

Jessie Khoo szerint a képen könnyedén formálható az alak retusálás nélkül is. Csupán annyi a trükk, hogy lentről fotózzanak, mert így hosszabbnak tűnik majd a lábad, és az egész tested sokkal vékonyabbnak látszik. Ellenben a fentről készült képen összenyomják az alakot, és igen előnytelenek lehetnek.

jessie khoo 2

Az apróság, amire mindenképp figyelj!

A blogger szerint sokan csak önmagukra koncentrálnak egy képen, pedig a hátteret is figyelni kell. A zsúfoltabb helyeken ugyanis gyakran előfordul, hogy elveszel a képen, vagy a háttérben épp úgy helyezkedik majd el egy fa vagy egy lámpaoszlop, hogy tönkreteszi az egészet. Állj ilyenkor úgy, hogy ne legyen mögötted túl sok minden, így biztosan nem rontja el majd semmi az eredményt. 

Pózok, melyek karcsúbbnak mutatnak

Egyes testhelyzetek még az alakodból is képesek lecsalni egy kicsit: vesd be a következő pózokat, ha karcsúbbnak, kecsesebbnek és nőiesebbnek akarsz tűnni. Garantáltan beválnak.

Ha így fordítod a tested, vékonyabbnak látszol a fotókon - Pózok, amikkel biztosan tökéletes lesz a kép

Nézegess képeket!

Elolvasom

Címlapkép: Getty Images.

Ezt is szeretjük