A 100 éves Iris Apfel különleges stílusáért az egész világ rajong - Színpompás szettjeivel mindig kitűnik a tömegből
A 100 éves Iris Apfel nemcsak igazi divatikon, de lenyűgöző, vidám és energikus személyiség is, aki az egész világot leveszi a lábáról.

irisapfel cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha Iris Apfel megjelenik valahol, akkor garantáltan minden szem rá szegeződik. A 100 éves hölgy ugyanis káprázatos, színpompás és ultrasikkes szettjeivel az egész világ figyelmét magára vonja.

Az üzletasszonyként, lakberendezőként és divattervezőként is ismert stílusikon híressé vált kreatív és merész összeállításairól, életvidámságáról, kirobbanó energiájáról, valamint arról, hogy soha nem akar másoknak megfelelni, csakis magának.

Iris Apfel, a 100 éves divatikon

1921-ben született a New York-i Queensben, és már gyermekként rajongott a manhattani antik üzletekért, amelyekből sokszor ékszerekkel tért haza. Később művészettörténetet tanult a New York-i, majd a Wisconsini Egyetemen, karrierjét pedig a Women’s Wear Daily magazinnál, valamint egy belsőépítész és egy illusztrátor asszisztenseként kezdte. 1948-ban ment hozzá élete nagy szerelméhez, Carl Apfelhez, akivel a férfi haláláig házasok voltak, 68 boldog évet töltöttek együtt. Közösen alapítottak texilcéget, Iris pedig akárhova is utazott, ékszereket, kiegészítőket gyűjtött. Mindig is rajongott a divatért, imádott vásárolni, és ez ma, 100 éves korában sincs másképp.

A világ 84 évesen ismerte meg, amikor is Harold Koda, a híres New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum kurátora felkereste, hogy bemutathassa mesés stílusát, darabjait egy kiállítás keretein belül. Innentől pedig nem volt megállás. Hatalmas sikert aratott, igazi divatikonná vált, 2019-ben pedig egy modellügynökség is szerződtette. Karrierje azóta is szárnyal, nemrégiben például a H&M-mel alkotta meg különleges dizájnerkollekcióját, és minden vörös szőnyeges eseményen pompás kreációkban parádézik. Mutatjuk legjobb szettjeit.

Képek: Getty Images Hungary, Instagram/iris.apfel.

Ezt is szeretjük