Hogy zajlik egy intimgyanta, és hogy kell felkészülni rá? 6 dolog, amit tudnod kell az időpontod előtt

Összegyűjtöttünk minden fontos részletet, amit csak tudnod kell az intimgyantáztatás előtt.

Tudnivalók az intimgyantázásról
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A gyantázás a szőrtelenítés egy kicsit bonyolultabb, de tartósabb opciója, ráadásul simább hatás érhető el vele, mint a borotválással. A szalonban történő gyantázás körül viszont gyakoriak tévhitek és bizonytalanságok - főleg az intimterületet illetően.

Az intimgyantázással kapcsolatban sok kérdés merülhet fel azokban, akik még sosem próbálták. Hogy zajlik a folyamat? Hogy kell rá felkészülni? Mire kell figyelni az időpontod előtt? Mennyi ideig tart? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, olvass tovább!

Amit tudnod kell az intimgyantázás előtt

Te döntöd el, hol szőrtelenítsenek

Egy teljes gyanta, vagyis a brazil gyanta során minden intimterületről eltávolítják a szőrt, beleértve a szeméremdombokat, a nagyajkak melletti területet, valamint a fenék belső részét. A bikinigyanta annyiban tér el, hogy a bikinivonal teljesen sima lesz, viszont egy háromszög alakú részen meghagyják a szőrt a szeméremdombon. Ez a két alaptípus szinte mindenhol kérhető, de mindig érdemes tájékozódnod az adott szalon honlapján, recepcióján az opciókról.

Ha pedig nem vagy biztos abban, hogy melyik mit takar, nyugodtan kérdezz, vagy mondd bátran a szőrtelenítést végző szakembernek, hogy mit szeretnél.

Ilyen hosszúnak kell lennie a szőrszálaknak a gyantához

Ahhoz, hogy teljesen el tudják távolítani a szálakat, és a lehető legsimább, legtartósabb legyen az eredmény, egy ideig nem szabad semmilyen módon szőrtelenítened a gyantázás előtt. A szőr ideális hossza 5 mm vagy annál több, így legalább 3-4 hetet kell várni az otthoni borotválkozás, gyantázás után. De egyéntől is függ, hogy kinek milyen gyorsan nőnek a szálak. Rövidebb szőr esetén is meg tudják csinálni a gyantát, viszont nem lesz olyan hatékony.

A cikk az ajánló után folytatódik

Készülj fel az időpontod előtt!

A gyantázás előtti este jó ötlet, ha veszel egy kellemesen langyos fürdőt, és felpuhítod a területet. Hidratáld kellően a bőrt egy kíméletes testápolóval, ezt érdemes a szőrtelenítést megelőző több napon keresztül is minden este megtenned. És ha van rá lehetőséged, az időpontod előtt vegyél egy gyors zuhanyt, de ha nincs, akkor se aggódj. A legtöbb szalonban a procedúra előtt lesz lehetőséged egy kicsit megtisztítani, áttörölni magad a mosdóban.

Bugyiban vagy anélkül?

Érdemes mindig jól utánanézned a szalonoknak, és olyat választani, ami minőségi és szimpatikus, de kérhetsz ajánlást a barátnőidtől is. A gyantázás zárt ajtók mögött, elkülönített helyiségekben zajlik, melyekben csak te és a gyantázó szakember vagy szakemberek vagytok. Az, hogy le kell-e venni a bugyit, változó. Van, ahol igen, van, ahol egyszer használatosra kell cserélni, és van, ahol úgy férnek hozzá a területhez, hogy mindig elhúzzák a bugyidat.

A legjobb, ha felkészülsz arra, hogy alul nem lehet rajtad semmi, de ott is nyugodtan kérdezhetsz, és a legtöbb helyen tájékoztatnak is arról, hogy mit kell tenned.

Így zajlik a gyantázás folyamata

Miután levetkőztél alul, vagy felvetted az egyszer használatos fehérneműt, fel kell feküdnöd a gyantázóágyra. Ezután tisztítják, zsírtalanítják a bőrt, felkészítik a szőrtelenítésre, majd pedig következik is a gyantázás. Ha ez is megvan, csipesszel eltávolítják a megmaradt szálakat, aztán pedig ápoló, fertőtlenítő olajokkal vagy krémekkel fejezik be a folyamatot. Mindez általában 20-40 percet vesz igénybe. Próbálj alatta végig lazítani, vegyél mély levegőket, és készülj fel arra, hogy egy kicsit kellemetlen lesz.

A fájdalom mértéke egyénfüggő, de hamar enyhül, és a szakemberek gyorsak, így nem kell a rosszra számítanod. Ráadásul sokszor beszélgetéssel el is terelik a figyelmedet.

Eddig marad sima a terület

A gyanta általában 4-6 hétig tart, de ez is függhet a szőrnövekedés egyéni gyorsaságától. Van, aki három hét után már nem érzi komfortosnak a területet, de ennyinek minimum el kell telnie két szőrtelenítés között.

Olvasd el, hogy lesz sokáig sima és puha a láb szőrtelenítés után!

A láb borotválása egyszerű, magától értetődő folyamatnak tűnik, pedig vannak olyan fontos lépések, melyeket sokan kihagynak. Pedig csak így lehet sokáig selymes a bőr.

Így lesz sokáig sima és puha a láb szőrtelenítés után: a borotválás iránya és a vízhőmérséklet sem mindegy

A láb borotválása egyszerű, magától értetődő folyamatnak tűnik, pedig vannak olyan fontos lépések, melyeket sokan kihagynak. Pedig csak így lehet sokáig selymes a bőr.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük