Így lesz sokáig sima és puha a láb szőrtelenítés után: a borotválás iránya és a vízhőmérséklet sem mindegy

A láb borotválása egyszerű, magától értetődő folyamatnak tűnik, pedig vannak olyan fontos lépések, melyeket sokan kihagynak. Pedig csak így lehet sokáig selymes a bőr.

borotvalkozas cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Még a mindennapos borotválkozás sem garantálja a puha lábakat, legalábbis akkor biztos nem, ha nem megfelelően szőrtelenítesz. A hosszantartóan sima eredményért sok apróságra kell ugyanis odafigyelni.

Nem mindegy, hogyan készíted elő a bőrt, és az sem, milyen irányba húzod végig a borotvát, vagy milyen hőmérsékletű vizet használsz. A következőkre mindenképpen érdemes ügyelni, ha azt szeretnéd, hogy sokáig selymes maradjon a lábad.

Egy jó borotva nagyon sokat számít

Az első lépés a tökéletes borotva kiválasztása. Az optimális eredmény elérése érdekében mindig éles, tiszta, száraz és rozsdamentes eszközt használj. A legjobb, ha több-, minimum négypengés, ápolócsíkkal ellátott változatot választasz, amely gyorsan, hatékonyan távolítja el a szálakat, közben pedig a bőrt is kíméli. Az eldobható borotvákat 5-10 alkalmanként cserélni kell, és akkor is, ha a krémezőcsík elkopott.

Készítsd fel a bőrödet, figyelj a vízhőmérsékletre!

Sosem szabad szárazon szőrteleníteni, így ugyanis jócskán megnő az irritáció, valamint a szőrtüszőgyulladás kialakulásának esélye. A legjobb, ha 3-5 percig áztatod egy kicsit a lábaidat, de arra figyelj, nehogy túl meleg legyen a víz, mert ez kiszárítja, és érzékenyebbé teszi a bőrt. Szavazz inkább a langyos vagy hűvöskés vízhőmérsékletre, és hidratáló tusfürdővel is átöblítheted a borotválni kívánt felületet, hogy ápold és hidratáld a szőrtelenítés előtt.

Ne maradjon el a borotvahab!

Sokan hajlamosak elhagyni a borotvahabot, pedig enélkül nem lesz tökéletes az eredmény. Mindenképp alkalmazz ilyen terméket, ez ugyanis felpuhítja és kondicionálja a bőrt, illetve a szőrszálakat, de kíméli is egy kicsit a felületet az irritációtól! Ha véletlenül elfogyott volna, vagy egy utazás során felejtetted volna ki a bőröndödből, alkalmanként hajbalzsamot is használhatsz helyette.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Melyik a helyes irány?

Egyesek szerint a szőrnövekedés irányával megegyezően kell borotválni, ám a teljesen puha és sima érzetet csak akkor érheted el a lábon, ha az ellenkező irányba húzod az eszközt. Bár ebben az esetben kicsit nagyobb az irritáció vagy a szőrbenövés esélye, ha jó minőségű a borotva, és odafigyelsz az elő- valamint utóápolásra, akkor ettől nem kell tartanod.

A megfelelő mozdulatok

A kellemetlenségek elkerülése érdekében ne nyomd rá túl erősen a borotvát a lábadra, és hosszú, egyenletes mozdulatokkal végezd el a folyamatot! A bokáknál, térdeknél légy különösen óvatos, ha pedig utóbbi részhez értél, hajlítsd be a lábadat, hogy jobban hozzáférj a területhez, és simább eredményt kaphass! Minden húzás után öblítsd le alaposan a pengéket!

Fontos az utóápolás

Ha kész vagy a borotválással, és langyos vízzel leöblítetted a maradék habot, ne feledkezz meg az ápolásról sem! Csak akkor lehet hosszantartóan selymes a bőr, és csak akkor előzheted meg a szárazságot, valamint az irritációt, ha minden szőrtelenítés után bekened magadat testápolóval. Miután óvatosan megtörölgetted a lábaidat, várj pár percet, aztán jöhet az ápolás! A legjobb, ha olaj-, Aloe vera-, shea- vagy kakaóvaj-tartalmú terméket választasz, de a száraz, érzékeny bőrre kifejlesztett kencék is szuperek lesznek.

Alkalmanként hámlassz is!

Az extra puha hatás érdekében heti 1-2 alkalommal érdemes lehámlasztanod a bőrt a lábadon. Ezt megteheted bőrradírokkal, illetve az arcra kifejlesztett, AHA- és BHA-savas termékekkel is. Ezek segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, és megújítják, extra selymessé varázsolják a bőrt. Arra viszont ügyelj, hogy lehetőleg ne közvetlenül borotválkozás előtt és után vesd be őket, nehogy irritációt tapasztalj!

Egyszerű, jól bevált módszerek bőrkeményedés ellen

A közhiedelemmel ellentétben nem csak a túlsúlyos emberek küzdenek a bőrkeményedéssel, hiszen a hajlam is közrejátszhat ebben. Ráadásul egy rosszul megválasztott cipő szintén növelheti a kockázatát, hogy kialakuljon a probléma. Különféle házi módszerekkel azonban megszüntetheted a bőrkeményedést: nézd meg a képeken, mely trükkök is ezek! Bármelyik megoldást választod, érdemes minden este időt fordítanod a lábápolásra.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük