Te sem csak a nyakadra fújod a parfümöt? 4 kedvelt pont a testen, amit ne illatosíts

Egyáltalán nem mindenhova szabad fújni a parfümöt a testen: ezeket a területeket jobb, ha kerülöd.

parfum cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A parfüm nemcsak kellemes illatba burkolja a viselőjét, ennél jóval sokoldalúbb hatása van. Bizonyos illatok képesek magabiztosságot és önbizalmat adni, sőt egyes aromák vonzóbbá tehetnek a másik nem szemében. 

A legtöbben nem csupán a nyakukra fújják az intenzívebb illat elérése érdekében a parfümöt, ám vannak olyan területek, ahova bizonyos okokból egyáltalán nem ajánlott. És nem csak azért, mert ezeken nem lesz erős vagy tartós az illat. Ennél sokkal komolyabb indokok állnak mögötte.

Arcra és hajra sose fújj parfümöt

Bár az egyértelmű, hogy a szemedbe nem kerülhet a parfüm, vannak, akik úgy fújják fel a nyakukra vagy a fülük környékére, hogy az arcukra is jut a permetből egy kicsi. Érdemes azonban ezt elkerülni. A legtöbb termék alkoholt tartalmaz, ez pedig irritálhatja a bőrt, illetve pirosságot, és hosszú távon akár bőrszárazságot vagy pattanásokat is okozhat.

Sokan tanácsolják azt is, hogy a hajadat is részesítsd a frissítő aromában, hiszen így nemcsak a bőröd, hanem a frizurád is illatos lesz. Valójában viszont ez egyáltalán nem jó ötlet. A szálak ugyanis, bár könnyen beszívják az illatot, érzékenyek is egyben, és a parfüm összetevői könnyen kiszárítják, sprőddé és töredezetté teszik őket. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A kézfejet és a hónaljat is kerüld

Közismert trükk, hogy a parfüm a csuklóra fújva erősebben illatozik, azonban jobb, ha nem fújsz ide. Ez a terület ugyanis az állandó igénybevétel miatt kényesebb, télen pedig még könnyebben kiszárad. A parfümben található alkoholok csak fokozzák a problémát, és a hideg idővel együtt nemcsak szárazságot, de repedezést, akár sebesedést is eredményezhetnek.

Az utolsó tiltólistás terület pedig nem más, mint a hónalj. Jó ötletnek tűnhet ide fújni, hiszen elfedheti a kellemetlen testszagokat, azonban igen kellemetlen következményekkel járhat. A hónalj bőre érzékeny, ezért a parfüm sokaknál irritációt, pirosságot, égő érzést és viszketést okoz itt, nem beszélve arról, hogy akadályozza az izzadságmirigyek természetes, egészséges működését.

Hova fújd, hogy igazán tartós legyen?

A legtartósabb hatást a fentebb említett területek kerülésével akkor érheted el, ha a nyakadra, a könyök- vagy térdhajlatodra fújod messziről a parfümöt. Ezekről a pontokról ugyanis a testhő hatására erősebben, hosszabb ideig párolog. Arra figyelj, hogy sose dörzsöld bele a bőrödbe a parfümöt, mert így roncsolod az illatmolekulákat! Ha még intenzívebb hatásra vágysz, a ruhádra is mehet belőle egy fújás - de szigorúan 20-30 centiről, hogy ne hagyjon foltot az anyagon.

Retró kozmetikumok

A drogériák polcain ma már roskadoznak a különböző szépségápolási termékek, de nem volt ez mindig így. Bár a nyolcvanas években még jóval csekélyebb volt a kínálat, mindenki megtalálhatta azokat a darabokat, amelyekhez a későbbiek során is ragaszkodott. Ezekhez a kozmetikumokhoz ma is kellemes emlékek fűződhetnek, de valószínű, hogy többségük már inkább mosolyt csal az arcodra. 

Ezt is szeretjük