Kiderült, a férfiak mely illatokat tartják vonzónak, és mi taszítja őket
Azt már tudjuk, hogy a pézsma izgatja a fantáziát, de konkrétan melyik illat milyen hatást kelt?

neveto par randi cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikai Glamour egyik kutatásában férfiakat kért meg, hogy értékeljék az egyes női illatokat. A cél az volt, hogy kiderüljön, melyek azok az aromák, amelyek felkeltik a férfiak vonzalmát, és melyek taszítják őket. A résztvevők kíméletlenül elmondták, mi az, ami felcsigázza, és melyik illat lombozza le őket a legjobban.

Az eredmények hitelesítése érdekében segítségül hívták dr. Alan Hirsch neurológust, aki addigi kutatási eredményeit felhasználva, tudományosan is alátámasztotta, mely illatok vonzzák legjobban a férfiakat, és melyek miatt veszik fel hamarabb a nyúlcipőt. 

Illatokat sokféleképpen be lehet vetni. Használhatod parfümként, testpermetként, kozmetikumként, de akár az otthonodban is. Az az egy biztossá vált, hogy az erős illat, legyen az gyümölcsös vagy virágos, inkább riasztó, mint vonzó. Bárhogyan alkalmazod is az illatokat - magadon vagy a lakásodban -, érdemes csínján bánni velük, és mindenből a természetes kivonatokból készült, illóolaj-alapúakat célszerű bevetni, mert ezek nem illannak el olyan hamar.

Frissen, a zuhany alól

Mindenki szereti a tusolás utáni frissesség érzését. Ez az illat természetes és selymes, nem tolakodik az ember arcába. A férfialanyokban ilyen érzést keltett a lágy virágillat, olyan üdeséget árasztó komponensekkel vegyítve, mint a zsálya, a friss, harmatos fű, az uborka vagy a zöld tea illata. Egyikük ezt mondta erről:

- Ez az illat szexisen friss, kedvem támad tőle beugrani az ágyba, és összegyűrni a lepedőt!

Édes illatok: igen vagy nem?

Míg a Glamour kutatásából fény derült rá, hogy a férfiak nem szeretik a nőkön az édességek illatát, addig Dr. Hirsch vizsgálata azt mutatta, hogy a csokis illat igenis beindítja a férfifantáziát. A tömény vanília viszont erős tabu, ha vonzani, nem pedig taszítani szeretnéd a másik nemet. Az édeskés illatok egyébként általánosságban sikert arattak, de szigorúan enyhe adagolásban és rétegezve: a vanília a jól bevált ámbrával és pézsmával nagy siker lehet! 

A fűszeres illatok előnyei

A fás, fűszeres illatok kevésbé népszerűek a nők között, mint a virágosak, de megéri megpróbálkozni velük: a bőrödön ugyanis másképp hatnak. A kutatás egyik férfialanya így nyilatkozott: 

-  Olyan ez az illat, mint a tiszta szexualitás. Szívesen érezném a barátnőm bőrén is.

A fűszeres, de egyben virágos illatok kifinomultnak és drágának hatnak. A tesztalanyok nagyon kedvelték a Glamour kutatása során, talán ez a vélemény a legkifejezőbb:

- Egyáltalán nem tudom elképzelni egy középiskolás lányon. Ez az illat sokkal elegánsabb és érettebb, biztosan drága.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dr. Hirsch kutatása rátesz egy lapáttal a pozitív eredményekre: a fűszeres-virágos illatot viselő nőket a férfiak öt kilóval kevesebbnek saccolták. 

Ezek az illatok buktak meg

A púderillatot mindenképp felejtsd el, egyáltalán nem vonzó. A kutatásban részt vevők egy részét kisgyerekekre, másik részét nagymamára emlékeztette. Ennek az illatnak a taszító voltát nemcsak a Glamour, de dr. Hirsch kutatása is alátámasztotta.

A piros grépfrút illata extrém üdeséget kölcsönöz, de kevésbé tartották szexuálisan vonzónak: mindkét kutatás alanyai alulértékelték a vonzalmát. Ennek ellenére dr. Hirsch vizsgálata arra jutott, hogy azokat a nőket, akik ilyen illatot viselnek, hat évvel fiatalabbnak gondolták a férfiak a valós koruknál. Ha vonzó illatot szeretnél, miközben ezt a hatást kelted, keress olyan illatot, ami egyszerre tartalmaz vaníliát, szantálfa- és grépfrútkivonatot

A markáns rózsaillat sajnos megbukott, a legtöbb férfinak egy idős néni jutott eszébe róla. Dr. Hirsch kutatása is azt megmutatta, hogy inkább taszítóan hat, és nagyobb sikerük volt az olyan virágos aromáknak, melyek vegyítve vannak. Az eredmények alapján jobban szerették a liliomot, mint a rózsát, de virágból jöhet a lágy orchidea, a gardénia, frézia, jázmin, a rózsaillat pedig szigorúan csak mással vegyítve!

Meglepő, de ez a legvonzóbb

Dr. Hirsch kutatásának legmeglepőbb eredménye, hogy a tökös pite és a levendula illatkeveréke volt a leghatásosabb afrodiziákum! Megpróbálhatod a kettőt keverni, hiszen ilyen illatot találni elég nehéz: levendulás illóolaj és a tökös pités parfüm elegyével. 

Az is kiderült, hogy a narancs és mandarin illata is az egyik legjobb afrodiziákum. Persze ez sem jelenti azt, hogy citrusillatba kell borítani magad vagy a lakást, de lágy,   virágillattal kevert kiadásban abszolút nyerő!

Ezt is szeretjük