Ennyiszer és így kellene zuhanyozni a szakértő szerint - Te helyesen csinálod?
Nagyon sokan esnek durva túlzásokba vagy hanyagok.

nagykep?cikkid=167791&kep=zuhany1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zuhanyzás a többség számára a mindennapi rutin része, így általában fel sem merül, hogy lehet esetleg rosszkor vagy éppen rosszul zuhanyozni. A szakértők szerint azonban ez gyakoribb, mint gondolnád!

A helytelenül végzett zuhanyzás valójában roppant káros lehet a bőrre, sőt, a személyes higiénia sem javul feltétlenül, ha gyakrabban zuhanyozik valaki. Tudd meg, milyen gyakran, mikor és pontosan hogyan is kellene jól csinálni!

Milyen gyakran kell zuhanyozni?

A legtöbben minden egyes nap zuhanyoznak, holott ez a bőrgyógyászok és bakteriológusok szerint nemcsak felesleges, de akár ártalmas is lehet.

A helyes mennyiség nagyjából heti egy-két, esetleg három alkalom lenne, ez ugyanis ülőmunka mellett bőséggel elegendő ahhoz, hogy sose legyen testszagod. Természetesen a nehéz fizikai munka, az edzés és minden más olyan tevékenység, melynek során erősen izzadsz, kivételt jelent és abszolút indokolttá teszi a sűrűbb zuhanyzást.

A túlzás azért nem javasolt, mert ezzel megfosztod a bőrödet azoktól az anyagoktól, amelyeket saját védelmében termel, így könnyen kiszáradhat, lassabban gyógyul, sőt, a bakteriális fertőzésekkel szemben is érzékenyebb lesz.

Leplezd le az intim fertőzést!

A hasi fájdalom mögött más ok is állhat, például a hüvelygomba, ami gyakoriságát tekintve az egyik legnagyobb számban előforduló nőgyógyászati fertőzés. Ha a tüneteid régóta fennállnak, érdemes magad tesztelni és az eredménnyel orvoshoz fordulni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Reggel vagy este jobb zuhanyozni?

A reggeli zuhanyzás főleg azoknak ajánlott, akik zsíros bőrrel rendelkeznek, éjszaka ugyanis erősen felhalmozódhat a test által termelt zsírmennyiség. A reggeli zuhany emelt kiválóan alkalmas reggeli ébresztőként, a kreativitás beindítására, sőt, lazításként és tisztálkodásként is szinte kötelező, ha reggelente edzel.

Az esti zuhany nemcsak az elalvást könnyíti meg, de kíméletes a száraz bőr számára, mely éjszaka könnye regenerálódhat. Emellett nagyon fontos akkor, ha a munkád során különböző anyagok, például jelentős mennyiségű por kerülhetnek a bőrödre.

Hogyan kell zuhanyozni?

Sajnos korántsem ideális, ha szívesen áztatod magadat fél óráig a gőzölgően forró vízben. A magas hőfokú víz jobban oldja a bőr természetes zsírosságát, így ajánlott inkább langyos - a bőrön kipirosodást egyáltalán nem okozó hőmérsékletű - vízzel nagyjából öt-tíz perc alatt lezuhanyozni. Érdemes a hideg vizet vagy a váltózuhanyt is beiktatni néha, ezeket ugyanis összehúzzák az ereket, feszesítik a bőrt és élénkítik a vérkeringést.

Ami a tusfürdőket illeti, a legtöbbjük hatóanyagainak köszönhetően erősen szárítja a bőrt - ezekről itt tudhatsz meg többet. Érdemes ezek használatát a leginkább baktériumokkal szennyezett területekre korlátozni. Ilyen például az ágyék, a hónalj, a mellek alatti rész és a lábfej. A napi rendszerességű bőrradírozás szintén roppant káros, így legfeljebb hetente egy-két alkalommal kerüljön elő testradír vagy luffaszivacs.

A zuhanyzás közben végzett arcmosás veszélyes a bőrre, így nem ajánlott.

Ezt is szeretjük