Havonta egyszer mos hajat a blogger, elárulta, mit tapasztalt - Meglepő átalakulásról számolt be
A fiatal nő haja száraz volt, és lassan nőtt, ezért fodrásza tanácsára kipróbálta, mi történik, ha csak havonta egyszer mossa meg.

blogger cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 27 éves személyi edző és blogger két évvel ezelőtt úgy döntött, felhagy a rendszeres hajmosással, és csak havonta egyszer öblíti le tincseit. Ma már úgy véli, ez a gyönyörű, egészséges tincsek titka.

Egyre többen határozzák el, hogy ritkábban tisztítják a hajukat, hiszen az köztudott, hogy minél többször mossa valaki a frizuráját, annál inkább felgyorsul a fejbőr olajtermelése, és annál hamarabb válnak zsírossá a tövek. És bár hihetetlen, a beszámolók alapján úgy tűnik, tényleg beválik az, ha az ember jócskán leredukálja a mosások számát.

Havonta egyszer most hajat, ezt tapasztalta

Sarah Hutchinson korábban kétnaponta samponozta hajkoronáját, de tincsei folyamatosan élettelenek, szárazak voltak, és nagyon lassan nőttek. Fodrásza javasolta neki, hogy ritkítania kellene a tisztítást, hogy javítsa a szálak állapotát, ő pedig úgy gondolta, nincs vesztenivalója, ezért átállt a havi egy mosásra.

Már néhány hét után észrevette, hogy szőkített haja sokkal puhább és ragyogóbb lett, ezért úgy döntött, meg is tartja az új rutint. Bár meglepően hangzik, de elmondása szerint tincsei teljesen átalakultak, és két hét alatt a zsírosság is megszűnt, helyét természetes fény vette át. Hozzátette, a ritkább tisztításnak köszönhetően a szálak hidratáltabbá váltak, gyorsabban nőnek, és az egész frizurája egészségesebb, szebb lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az emberek gyakran kérdezik tőle, mitől ilyen gyönyörű a haja, és szinte mindenki meglepődik, amikor megtudja, mi a titka. Elárulta, ma már előfordul, hogy nem havonta, hanem kéthavonta mossa, a köztes időszakban pedig, amikor úgy érzi, szárazsampont használ.

Mivel mindenki haja más, így az eredmény nem mindig garantálható, de aki úgy érzi, egy próbát megér a kevesebb mosás. Arra azonban ügyelni kell, hogy szép fokozatosan kezdd hozzászoktatni a fejbőrödet, és ha bármi kellemetlenséget, irritációt vagy viszketést tapasztalsz, ne várj tovább a mosással. A mindennapos tisztítást viszont mindenképpen kerüld, próbáld kitolni legalább három napra.

Három éve nem mosott hajat, ilyen a frizurája

A 28 éves holland ápolónő, Rachel de Rond korábban kétnaponta mosta göndör fürtjeit, haja azonban igencsak megsínylette az állandó samponozást. A húszas éveiben tincsei egyre szárazabbak és kezelhetetlenebbek lettek, sőt kezdtek kiegyenesedni is. Elhatározta, hogy változtatni fog a hajápolási szokásain, ezért először heti egy alkalomra csökkentette a tisztítást. Ez gyorsan meghozta a látható eredményt, ezért még drasztikusabb döntésre szánta el magát.

Ezt is szeretjük