Három éve nem mosott samponnal hajat a fiatal nő: megmutatta, most milyen a frizurája

Először félt attól, milyen lesz a frizurája, ha elhagyja a sampont, azonban a döntését egyáltalán nem bánta meg.

hajmosas nelkul cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 28 éves holland ápolónő, Rachel de Rond korábban kétnaponta mosta göndör fürtjeit, haja azonban igencsak megsínylette az állandó samponozást. A húszas éveiben tincsei egyre szárazabbak és kezelhetetlenebbek lettek, sőt kezdtek kiegyenesedni is.

Elhatározta, hogy változtatni fog a hajápolási szokásain, ezért először heti egy alkalomra csökkentette a tisztítást. Ez gyorsan meghozta a látható eredményt, ezért még drasztikusabb döntésre szánta el magát.

Megmutatta, milyen a haja mosás nélkül

Több helyen is olvasott már samponmentes hajmosási megoldásokról, és ő is ki akarta próbálni őket. A mesterséges anyagokkal dúsított termékek helyett így természetes megoldást választott: azóta almacettel és esővízzel szokta tisztítani a haját - utóbbi lágyabb, mint a csapvíz, ezért kíméletesebb a szálakhoz. Emellett az extra táplálásért őrölt dióból és ajurvédikus gyógynövényekből készít néha pakolást, melyet 30 percig hagy hatni, aztán esővízzel mos le. Általában négynaponta mossa át a haját, nedves fürtjeire pedig gyakran ken egy kis házi lenmaggélt is.

Bevallotta, először nagyon félt attól, hogy milyen lesz a hajkoronája a sampon elhagyása után. Attól tartott, hogy zsíros, piszkos hatást kelt majd, azonban egyáltalán nem így lett. Egykor száraz, töredezett haja ma már egészséges, táplált és fényes, sőt göndörségét is visszanyerte. Arról már nem is beszélve, hogy sokkal dúsabbá vált a frizurája.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hozzátette, rengeteg dicséretet kapott az ismerőseitől, többen megjegyezték, mennyivel szebbek, ragyogóbbak lettek a fürtjei. Sokan még azt is megkérdezik, hogy hajsütő segítségével készítette-e el a frizuráját, és szinte alig hiszik el, amikor megtudják, természetes módon ilyen a haja. A fiatal nő egyébként az Instagramra rendszeresen posztol a kísérletről, megmutatja, mit hogyan használ, és azt is, hogyan változott a hajkoronája. Az eredmény pedig párját is lenyűgözte, ezért ő is elhatározta, hogy örökre búcsút int a samponoknak - ma már csak az esővizes-almaecetes megoldást alkalmazza. 

Rachel másokat is arra szeretne buzdítani, hogy tegyenek egy próbát, és felejtsék el a sampont. Úgy véli ugyanis, senki nem bánná meg a döntést, hiszen olyan gyönyörű lesz így a haj, mint addig még soha. 

Képeken az ásványvizes arcmosás hatása

Az ásványvíz állítólag feltölti nedvességgel az arcot, és még a pattanások ellen is hatásos megoldás. Egy lány elhatározta, hogy a saját bőrén teszteli le, valóban ennyire szuper-e, ezért egy héten keresztül mindennap ezzel mosta az arcát. Rendszeresen készített fotókat is magáról, és elmesélte tapasztalatait. 

Képek: Instagram.

Ezt is szeretjük