Tagadj le 5 kilót!
Segít a sminkecset
Ha szeretnél gyorsan eltüntetni pár felesleges dekát vagy kilót, akkor vesd be karcsúsító sminktippjeinket, és élvezd az eredményt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy egy-egy jól megválasztott ruhadarab, egy számodra előnyös frizura mellett a smink is segítségedre siethet, ha hadakozol néhány fölös kilóval?

Apró sminkelési praktikák segítségével jó pár kilót elleplezhetsz. Persze egyik sem mentesít az egészséges táplálkozás és életmód alól.

Kiemelés és árnyékolás

Sminkelésnél alapvetően két technikát különböztethetsz meg, a kiemelést és az árnyékolást. Ha kicsit duci, kerek az arcod, érdemes kísérletezned a kerekded forma optikai nyújtásával. Ehhez ad nagy segítséget az árnyékolás technikája.

Kerek arcnál a homlok vonala általában egyforma szélességű az áll vonalával. Ezt ellensúlyozhatod, ha a homloknál és a halánték vonalánál, a hajad növekedésénél, tövénél, illetve az egész arcod körvonala mentén sötétebb alapozóval végzed az árnyékolást.

Mindezt persze kis alapozószivacs segítségével, leheletnyi finoman tedd, mert a vastag alapozás és a sötét árnyékolás természetellenesnek hat. A fénylő arcbőr is kerekít, ezért a sminkedet fixáld matt kőpúderekkel.

Használj az arcbőrödnek megfelelő pirosítót, amit egy púderecset segítségével vigyél fel a járomcsontodra, de a pirosítás kissé lefelé irányuljon. Ezzel az árnyékolási technikával optikailag keskenyebbnek hathat az arcod.

Tereld el a figyelmet!

Öltözködéskor igyekszel az előnyösebb idomaidat hangsúlyozni, és a kevésbé előnyöseket elkendőzni. Ezt a jól bevált taktikát alkalmazhatod sminkeléskor is. Egy igéző tekintet, egy formás száj eltereli a figyelmet az arc túlontúl kerek formájáról.

Erősítsd a szemed kontúrját a szemed színéhez és az egyéniségedhez illő szemceruzával. Használj optikailag dúsító és hosszabbító hatású szempillaspirált. A szemek egymástól való távolságát a belső szemzug árnyékolásával optikailag módosíthatod. Rajzold vastagabbra a szemöldök kiindulását. A szádat szájfénnyel kiemelheted. Használj szájkontúr-ceruzát, ami kiemeli a szád ívét.

Ha kerekded az arcformád, a homlokodat ne takard el, még akkor sem, ha frufrut viselsz, viszont egy lazán homlokba hulló hajtincs hosszabbíthatja az arányokat. Kis optikai csalás, mégis hatásos, ha a kerek helyett a hosszúkás formájú fülbevalót részesíted előnyben.

Toka ellen

A plusz kilókkal nemcsak az arcod kerekedik ki, de a tükörbe nézve egy cseppet sem helyes tokával is szembesülhetsz. Egy színes sál vagy garbó elrejtheti a nemszeretem részedet, de itt is sikerrel alkalmazhatod az árnyékolási technikát. Akár az arcod vonalát, a nem kívánt tokát is kicsinyítheted kissé sötétebb alapozó használatával, azaz árnyékolással. Egy kis finoman felhordott, sötétebb árnyalatú kőpúder is jó szolgálatot tehet.Amellett, hogy megfelelő sminkeléssel igyekszel a tokádat eltüntetni, létezik még néhány jó módszer. Ahogy naponta időt fordítasz az arcod ápolására, tedd ezt ugyanígy a tokával is.

Naponta masszírozz be a nyakad bőrébe hidratáló, tápláló krémet. Megfelelnek erre a célra akár az arcot, akár a dekoltázst ápoló krémek. A száraz bőr öregebbnek, kinyúltabbnak hat, kerüld ezt el.

Ha napi rendszerességgel végzel fejkörzéseket, vagy például az álladat a melledre hajtod, majd felemeled a fejedet, és ezt többször ismételgeted egymás után, néhány hét elteltével már csak az emléke marad a nemszeretem tokának. Ha sikerült tőle megszabadulni, ezeket a gyakorlatokat akkor sem célszerű abbahagynod, de a szinten tartás miatt elég hetente egy alkalommal végezned őket.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük