Fagyi-smink
Ha félted az alakod, vagy már nem vagy oda a háromgombócosért, akkor is fagyizhatsz egy picit. Próbáld ki a fagyi ihlette sminket, ami jól mutat a barna bőrön.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Neked melyik a kedvenced? A lágy vanília, esetleg a csokoládé? Vagy jobban kedveled a gyümölcsös ízeket? Vagy jobban kedveled a fagyinál a szörbetet? És, ha nem ízekről, hanem színekről van szó, mit tennél fel?

Lágy rózsaszín puncsot vagy egy mélyebb tónusú málnát? Sötét csokoládét vagy világos fahéjat? Ha nemcsak nyalogatni van kedved, próbáld ki a fagyi-sminket! Ez elsősorban a szemedre fókuszál, de egy kevés dinnyeszörbet megjelenhet a szádon is.

Szerencsére nyáron az alapozóval nem kell sokat bajlódni. Sőt, nem is szabad. A nap általában csökkenti a pattanások számát, a barnaság pedig jótékonyan fedi el a bőrhibákat. Ha még nem voltál szabadságon, és kissé karikásak a szemeid, akkor használj korrektort a szemed alá. Ha sápadt vagy, akkor ne alapozóval sötétíts, hanem egy kevés színezett hidratálóval adj színt az arcodnak. Ha befejezted a szemfestést, használj sötétbarna spirált.

Milyen finomság áll jól neked?

Csokoládé, vanília...

Talán emlékszel még a kis rigmusra, amit a cukrászda felé a bringán mondogattál magad elé. A csokoládé-vanília kombó még mindig a legnépszerűbb ízkombináció. Ha sminkről van szó, akkor inkább külön fogyaszd őket.

A vanília krémesen sárga, bár inkább krémszínű. Gyümölcsös társa lehet a banán vagy a körte, amennyiben nem színezték zöldre egy kis ételfestékkel.
A vanília árnyalatai mindenkinek jól állnak, használhatóak már naplátta és sápadt bőrre is. Csak finom hangsúlyozásról van szó, nem kell drámai hatást kelteni. Válassz egy neked tetsző árnyalatot, és az ujjbegyeddel vidd fel a szemhéjakra. Ha úgy érzed, hogy még szükséged van valamire, akkor bolondítsd meg egy kis szederrel. Kontúrozd vékonyan a szemed lila ceruzával.

A csokoládé és társai, mint a fahéj vagy a karamell szintén mindenkinek bejöhetnek. Kiemelik a szem kékjét vagy zöldjét, mélyítik a bőr barnaságát. Használj belőlük krémes változatot. Ne csak a szemhéjad mozgó részére, hanem kontúrnak is használhatod egy ecset segítségével. Keverheted is az ízeket. Ha több árnyalatot is felteszel, akkor mindig a világos legyen a szemzugban, és a sötétebb a szemhéj külső részén. Akkor lesz igazán szép, ha a sötétebb árnyalat nem pont középen kezdődik, hanem a szemhéj kétharmadán látható.
 

Kedvet kaptál egy kis nyalakodásra? Készíts házi fagyit, vagy ha valami pikánsabbra vágysz, akkor szörbetet.

Gyümölcsös finomságok

Van, aki fagyiban a gyümölcsre szavaz. Ha extrémebb sminket szeretnél, te is tegyél így. A gyümölcsös fagyik a legtöbbször pasztellszínben pompáznak, gondolj csak a zöldalmára vagy az eperre. A pasztellszínekkel óvatosan kell bánni, épp csak egy leheletnyi kell belőlük, különben nagyon természetellenes lesz a hatás. A cukrászdában leginkább zöld vagy rózsaszín fagylaltokat fogsz találni. Érdemes ezeket kevés kontúrral megbolondítani. Ez egy mélyebb málnához lehet csokoládészínű, de ha zöldet választottál, akkor egy élénk zöldalmaszín kontúr jól fog kinézni. Így a sötét pillák és a világos festék nem ütnek el annyira egymástól.

 

Szörbetek

Ha nem a szemedet szeretnéd hangsúlyozni, hanem a szádat, esetleg szükséged van egy kis pirosításra, akkor nyugodtan gondolj egy jeges szörbetre. A jégkásának is nevezhető finomság általában élénkebb színű, így tökéletes lesz az ajkaidra. A szörbet mindig áttetsző, pirosítónál tehát válassz zselés formátumút. A hatás üdébb lesz, mintha por pirosítót tennél fel.

Gombócda

  • Vaníliának tökéletes lesz a Manhattan Cosmetics Multieffect egyes szemhéjpúderének 29D árnyalata.
  • Ha ragaszkodsz a csokoládé-vaníliához, akkor szintén a Manhattannél találod meg a Magic Duo sorozatból a 29D és 95R kevéssé nyálcsorgatóan hangzó kettős szemhéjpúderét.
  • Ha a csokit inkább málnával kevernéd, akkor rád vár a kis stíluskalauz a Bourjois-tól. A petit Guide de Style Mauve à Croquer 14-es kötetének színei tökéletesen kiegészítik egymást.
  • A szádra eperszörbetnek tökéletes lesz a Maybelline Shiny-Licious szájfényének Strawberry Tart változata, ami nemcsak színes, de ízes is.
  • A Maybelline nemcsak eperrel, de mentával is szolgál. Ha a szemedet mentafagyi színbe vonnád, akkor a hab állagú Dream Mousse szemhéjfesték Eden Green változatát válaszd.
  • A puncshoz jó választás a Bourjois szimpla szemhéjpúderének Rose Peau 15-ös árnyalata.
  • Szederfagyit tehetsz a szemedre az Avon Big color szemceruzájának Lilac Ice árnyalatával. Ezt nemcsak kontúrozásra használhatod!

Ha kész a sminked, irány a legközelebbi cukrászda, ahol nyald el a sminkedhez passzoló fagylaltot.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük