6 jéghideg finomság
A fagylalt szuper, de van egy könnyebb, huncutabb testvére, mégpedig a szörbet. Nem kell más hozzá, csak egy kis gyümölcs, jég és kevés alkohol.
Narancs-citrom szörbet
Hozzávalók 4 személyre:
- fél liter víz
- 5 dkg cukor
- 2 és fél dl narancslé
- fél dl citromlé
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
Egy edényben keverd össze a cukrot és a vizet, melegítsd forrpontig, majd hűtsd le szobahőmérsékletre.
Tedd hozzá a leveket. Rakd mélyhűtőbe 3-4 órára, és kevergesd meg óránként. Az utolsó keverésnél add hozzá a reszelt héjakat.
Rosépezsgős málnaszörbet
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg friss málna
- tört jég
- 4 dl rosé pezsgő
- kevés porcukor
A málnát a porcukorral törd át, majd turmixold össze a jéggel. Ezután keverd el a pezsgővel, és fagyaszd egy órán át, majd ismét turmixold át. Pezsgőspoharakban kínáld, hosszú kanállal.
Tejszínes mangószörbet
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 érett mangó
- 1 dl tejszín
- 2 dl víz
- kevés porcukor
A vizet melegítsd, majd keverd bele a porcukrot. Ha feloldódott, akkor hagyd kihűlni. A mangót hámozd meg, és kockázd fel, majd a cukros vízzel turmixold el. Fagyaszd, amíg egészen kemény nem lesz, majd vedd ki a hűtőből. Tedd turmixgépbe, enyhén törd össze, majd alacsony fokozaton keverd hozzá a tejszínt is. Talpas poharakban tálald.
Mojito szörbet
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 lime leve
- 2 marék friss mentalevél
- 1 evőkanál cukor
- 2 dl víz
- 1 dl rum
- tört jég
A cukrot oldd fel a vízben. Csurgasd bele a lime levét, és keverd el. Ezt a keveréket és a többi hozzávalót turmixold össze. Ne ijedj meg a zöld színtől. Koktélospohárban szervírozd, lime-gerezddel.
Bodza-pezsgő szörbet
Hozzávalók:
- 2 dl száraz pezsgő
- 4 dl víz
- bodzaszörp
- kevés citromlé
A vízből, a szirupból és a citromléből készíts szörpöt, majd fagyaszd le. Ha kellően kemény, akkor turmixold össze, keverd hozzá a jégkásához a pezsgőt, és egy kicsit fagyaszd össze, majd ismét keverd össze.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kivi-dinnye szörbet
Hozzávalók:
- 2 kivi
- 2 szelet dinnye
- jég
- kevés méz
A legegyszerűbb szörbetek egyike. A hozzávalókat egyszerűen össze kell turmixolni, majd fél órára a mélyhűtőbe tenni.
OLVASD EL EZT IS!
- ital
- turmix
5 salaktalanító, karcsúsító, laktató turmix
- alma
- eper
5 isteni negatív kalóriás turmix
- méregtelenítés
- turmix