6 jéghideg finomság

A fagylalt szuper, de van egy könnyebb, huncutabb testvére, mégpedig a szörbet. Nem kell más hozzá, csak egy kis gyümölcs, jég és kevés alkohol.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Narancs-citrom szörbet

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél liter víz
  • 5 dkg cukor
  • 2 és fél dl narancslé
  • fél dl citromlé
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

Egy edényben keverd össze a cukrot és a vizet, melegítsd forrpontig, majd hűtsd le szobahőmérsékletre.

Tedd hozzá a leveket. Rakd mélyhűtőbe 3-4 órára, és kevergesd meg óránként. Az utolsó keverésnél add hozzá a reszelt héjakat.

Rosépezsgős málnaszörbet

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 dkg friss málna
  • tört jég
  • 4 dl rosé pezsgő
  • kevés porcukor

A málnát a porcukorral törd át, majd turmixold össze a jéggel. Ezután keverd el a pezsgővel, és fagyaszd egy órán át, majd ismét turmixold át. Pezsgőspoharakban kínáld, hosszú kanállal.

Tejszínes mangószörbet

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 érett mangó
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl víz
  • kevés porcukor

A vizet melegítsd, majd keverd bele a porcukrot. Ha feloldódott, akkor hagyd kihűlni. A mangót hámozd meg, és kockázd fel, majd a cukros vízzel turmixold el. Fagyaszd, amíg egészen kemény nem lesz, majd vedd ki a hűtőből. Tedd turmixgépbe, enyhén törd össze, majd alacsony fokozaton keverd hozzá a tejszínt is. Talpas poharakban tálald.

Mojito szörbet

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 lime leve
  • 2 marék friss mentalevél
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dl víz
  • 1 dl rum
  • tört jég

A cukrot oldd fel a vízben. Csurgasd bele a lime levét, és keverd el. Ezt a keveréket és a többi hozzávalót turmixold össze. Ne ijedj meg a zöld színtől. Koktélospohárban szervírozd, lime-gerezddel.

Bodza-pezsgő szörbet

Hozzávalók:

  • 2 dl száraz pezsgő
  • 4 dl víz
  • bodzaszörp
  • kevés citromlé

A vízből, a szirupból és a citromléből készíts szörpöt, majd fagyaszd le. Ha kellően kemény, akkor turmixold össze, keverd hozzá a jégkásához a pezsgőt, és egy kicsit fagyaszd össze, majd ismét keverd össze.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kivi-dinnye szörbet

Hozzávalók:

  • 2 kivi
  • 2 szelet dinnye
  • jég
  • kevés méz

A legegyszerűbb szörbetek egyike. A hozzávalókat egyszerűen össze kell turmixolni, majd fél órára a mélyhűtőbe tenni.

Ezt is szeretjük