Néhány ételről mondott csak le, de eltűnt az ekcémája - Addig semmilyen krém nem hatott
Sokáig eszébe sem jutott, hogy az elfogyasztott ételek okozhatják a súlyos bőrproblémát.

ekcema
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nem múló bőrproblémákra gyakran hatástalanok, vagy csupán ideiglenes enyhülést hoznak a krémek, mert a tüneti kezelés helyett a belső, kiváltó okokat kell megkeresni.

Kevesen gondolják, hogy a gyulladt pattanásokat vagy éppen a viszkető foltokat hormonproblémák, betegségek vagy éppen bizonyos ételek, ételallergiák is eredményezhetik, pedig gyakran így van. A 25 éves Emma Lea sem hitte, hogy hasonló gondok állhatnak makacs ekcémája mögött, egészen addig, amíg barátja fel nem dobott neki egy szokatlan ötletet.

15 éven keresztül küzdött az ekcémával

A fiatal nő 15 éven keresztül küzdött a problémával, ami leginkább a lábát, a karját, a kézfejét és az arcát érintette. A száraz, viszkető területek gyakran ki is sebesedtek, így állandóan fájdalmat, kellemetlenséget okoztak számára. Ráadásul, bár egyáltalán nem kellett volna, mindig is szégyenkezett bőrbetegsége miatt, mert sokan rákérdeztek, miért ilyen az arca, és a fürkésző tekintetek sem kímélték.

ekcema elotte utana

Természetesen több orvost is felkeresett a tüneteivel, akik rengetegféle krémet írtak fel neki egészen gyerekkorától kezdve, ám sajnos egyik sem hatott. Tíz éven keresztül használt szteroidos kencét, ezek viszont nem tüntették el az ekcémát, de elvékonyították a bőrét az érintett területeken. Már fogalma sem volt, mit tehetne ellene, kezdett beletörődni, hogy sosem szabadul meg a betegségtől, amikor dermatitis-szel küzdő párja első hallásra furcsa tanácsot adott neki.

Ételek és italok elhagyásával múltak el a tünetek

Szerelme azt javasolta, végeztessen el egy ételintolerancia-tesztet, mert lehet, hogy az elfogyasztott ételek okozzák a problémát. A lány megfogadta a tanácsot, és nagyon jól tette: kiderült, hogy a szervezete érzékeny az élesztőre, a tojásra, a szezámmagra, a tehéntejre, a kávéra és a gluténra. Miután megtudta, gyorsan kiiktatta ezeket az étrendjéből, és már egy hét alatt radikális átalakulást tapasztalt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elárulta, annyira gyorsan enyhült az ekcémája, hogy alig hitte el. A betegség, amivel 15 éven keresztül eredménytelenül küzdött, néhány hét alatt szinte teljesen eltűnt, sőt, más változásokat is észrevett. Gyomorfájása és állandó, erős puffadása is megszűnt, és a közérzete is sokkal jobb lett. A lány másoknak is azt tanácsolja, hogy ne mindig csak krémekben keressék a gyógyírt, hanem ássanak mélyebbre, találják meg a probléma gyökerét, és arra akarja felhívni a figyelmet, hogy az étkezés, az ételintolerancia is okozhat bőrgondokat, így érdemes elvégeztetni ilyen vizsgálatokat is a hasonló tünetek esetén.

Pattanásokat okozó ételek

Vannak olyan magas szénhidrát- és cukortartalmú ételek, melyek stimulálják az inzulin termelését, és a tesztoszteronszintet is magasabbra emelik a kelleténél. Ezáltal nemcsak a szervezetben, hanem a bőrön is nem kívánt tüneteket okoznak, mivel fokozzák a faggyúmirigyek működését, és elzárják a pórusokat. 

Ezt is szeretjük