Egy pofonegyszerű praktika, ami 5 évvel eltolja az öregedést
Néha az egyszerű dolgok többet segítenek, mint a bonyolult, több éves kutatás után felbukkanó hatóanyagok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az öregedés elleni harc sok nő napi reggeli és esti rutinjának a része. A kozmetikai cégek számos fegyverrel ellátják az örök fiatalság után vágyakozókat, és pont a bőség zavara miatt könnyű megfeledkezni a legegyszerűbb megoldásokról.

Ezek nem több éves kutatás után hagyják el a kozmetikai laborokat, hanem mindig is a rendelkezésedre álltak.

A rendszeres, pihentető alvás a szépség egyik alapköve, de nem feledkezhetsz meg a hidratálásról sem, ami jóval többet jelent a napi arckrémezésnél.

Víz, víz, víz

Mindenki tudja, hogy a víz az élet alapja, de vajon mennyire veszed ezt komolyan? Ahhoz, hogy a tápanyagok rendben eljussanak oda, ahova kell, hogy a bőröd ne száradjon ki, hogy a méreganyagokat el tudja szállítani a vér, víz kell, mégpedig nem is kevés.

Bár unásig olvashattad, hogy napi másfél-két liter víz elfogyasztása kötelező, ha végiggondolod egy napodat, akkor lehet, hogy ennek csak a töredékét fogyasztod el.

A vízivásra rászoktathatod magad pár hét alatt. Kezdd reggel egy pohárral, és mindig legyen a kezed ügyében egy másfél literes palack, amit húzz meg, ha a szemed rátéved. A vizet nem helyettesítheted semmivel, se gyümölcslével, se teával, ezeket ne számold bele a napi penzumba.

Néhány hét múlva tapasztalhatod, hogy a bőröd feszesebb, mert nincs kiszáradva, rózsásabb, mert a méregtelenítés hatékonyabb, te pedig energikusabb vagy.

Külsőleg is

A belső hidratálás mellett természetesen az is fontos, hogy külsőleg ápold a bőrödet. A vízhiányos bőrön mélyebbek a ráncok, és szürkébb a színe. A vízhiányt azonban nem szabad összekeverni a száraz bőrrel. Az előbbi egy ideiglenes bőrállapot, ami gyakran pont a zsíros bőrnél fordul elő, a száraz típus viszont azt jelenti, hogy tartósan zsírhiányos a felhám.

A vízhiányt könnyű orvosolni, elég, ha nedvességgel látod el a bőrt. Erre tökéletesen alkalmasak a különböző hidratáló pakolások, melyeket a konyhában is összeállíthatsz. A jó öreg uborkapakolást még semmi nem tudta felülmúlni, főleg, ha joghurttal kevered össze, melynek tejsavai helyreállítják a bőr savköpenyét. Ezt a pakolást alkalmazd a dekoltázsodra is.

A testen található bőr vastagabb az arcon lévőnél, és az egyszerű testápolózás elegendő nedvességet biztosít neki, csupán arra ügyelj, hogy ne kőolajszármazékokkal szárítsd még tovább, ami sajnos rengeteg termékben megtalálható mineral oil vagy parrafinum liquidum néven.

Ha külön kényeztetni szeretnéd a tested, akkor radírozd át, majd még vizesen kend át szőlő- vagy mandulaolajjal, és hagyd egy picit beszívódni, csak ezután töröld szárazra. Az olaj mélyebbre viszi így a vizet, és a bőröd csodálatosan puha lesz.

Ezt is szeretjük