A 3 legegyszerűbb dolog, amivel 5 évet fiatalodhatsz
Néha nem kell a faxni, elég, ha rendszeresen odafigyelsz a bőrödre. Mini öregedésgátló program házi használatra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Heti egy alkalommal szánj időt az arckezelésre, és csináld végig az alábbi programot teljes egészében - ezzel fokozhatod a bőröd szépségét és egészségét, nem mellékesen pedig hosszútávon is fiatalon tarthatod. Próbáld a kezelést rendszeresen a nyugodt, kapkodásmentes esti órákra ütemezni, és fejezd be meleg fürdővel, majd bújj korán ágyba.

Fiatalabb arc

Ez a gyakorlat formába hozza az arcizmokat, és csökkenti a keringést akadályozó feszültségüket, így a tápanyagok jobban hasznosulnak. Ülj kényelmesen, kezed nyugtasd a térdeden.

Vegyél mély levegőt, majd lassan fújd ki, eközben nyisd ki a szemed és a szád, amilyen nagyra csak tudod. Nagyon lassan nyújtsd ki a nyelved, erőlködés nélkül, és érezni fogod, ahogy megfeszülnek az arcizmaid. Most feszítsd meg a karodat és az ujjaidat. Tartsd ezt az oroszlánpózt, amilyen sokáig csak tudod, majd lassan lazítsd el magad. Ezzel az egyszerű mozdulatsorral előkészíted a terepet a további arcfiatalítóknak.

Szépségesen tiszta arcbőr

Tisztítsd meg arcod a szokásos arctisztítóddal, majd készíts természetes tisztítópakolást egy evőkanál natúr joghurt és egy teáskanál citrom keverékéből. A felvitel után néhány perccel vattával töröld le az arcodról, majd öblítsd le hideg vízzel. A joghurtban és a citromban található savak egy kicsit felpuhítják az arcbőrt, így az elhalt hámsejtektől hatékonyabban szabadulhatsz meg.

Egy teáskanálnyi cukor és némi víz keverékéből készítsd el a saját radírodat. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl tömény, túl híg, se pedig túlságosan karcoló hatású. Alaposan öblítsd le.

A gőzölés segít azoknak, a bőrben felhalmozódott méreganyagoknak és szennyeződéseknek az eltávolításában, melyek közvetlenül a bőr alatt találhatók, és akadályozzák a vérellátást. Tartsd az arcod tíz centire egy tál forró víz fölé két-három percig. Fokozhatod a hatást, ha törölközőt terítesz a fejedre és a válladra, hogy a gőz ne illanjon el olyan hamar. Ha viszont asztmás vagy, ezt nem javasoljuk, mert a gőz irritálhatja a légutakat.

Masszázs

Adj két csepp tetszés szerinti illóolajat valamilyen vivőanyaghoz, például szőlőmagolajhoz. Ha kisbabát vársz, csak a szőlőmagolajat használd. Ezzel masszírozd át az arcbőrödet. Remek bőrápoló a rózsa és a muskotályzsálya illóolaja.

A masszázst az álladdal kezdd: gyengéden simítsd felfelé a bőrt az ujjbegyeiddel - ne húzd, csak simítsd. Ezután könnyedén dobolj az ujjaiddal, ezzel felfelé simítva az áll körüli bőrt. Ismételd mindezt ötször.

Ismételd meg a fenti mozdulatsort feljebb, az arcbőrödön is, aztán gyors mozdulatokkal paskold át az arcod és az állad öt-tíz alkalommal. Könnyedén kezdd, idővel pedig fokozd az intenzitást.

Simítsd át a halántékodat és a homlokodat kívülről befelé haladva, majd dobold át ujjbeggyel ezt a területet is. Amikor a homlokod közepéhez érsz, két kinyújtott mutatóujjaddal gyors mozdulattal simíts felfelé a szemöldöködtől a hajtövedig. Ez kellemes, sima érzetként hat majd.

Végül vedd sorra a szem alatti területet is. Gyengéd paskolással vigyél fel egy kis olajat a szemed alá, az arccsont tövébe, és masszírozd be gyengéd, felfelé irányuló simításokkal. Végezetül dobolj végig ujjaiddal az arccsont felső szélén mindkét szemed alatt.

Cikkünk az Alexandra Kiadó Tökéletes menyasszony című könyvének segítségével készült.

Ezt is szeretjük