Így készítsd el Diana hercegné ikonikus frizuráját: lépésről lépésre megnézheted a videón

A dús, retró frizurák újra divatosak, meg is mutatjuk, hogy készítheted el otthon.

lady-diana
beauty and style
Top olvasott cikkek

A divatban az a jó, hogy mindig ismétli önmagát, így az olyan trendek, amik húsz-harminc évvel ezelőtt számítottak stílusosnak, ma újra hódítanak. Ez nemcsak az öltözködésben, hanem a hajviseletben is megnyilvánulhat, nem véletlen, hogy az idei nyár egyik legnagyobb divatja a ’70-es, ’80-as éveket idéző frizura volt.

Minden korszaknak megvannak a maga ikonjai, akiknek stílusából nők milliói merítenek ihletet, és az általuk teremtett trendek még akár évtizedek múlva is menőnek számítanak majd. Diana hercegnő is egyértelműen közéjük tartozott a ’80-as években. Az általa népszerűvé vált, rövid és dús hajviselet pedig ismét hódít.

Így készítsd el könnyedén a szívek királynőjének ikonikus frizuráját

A népszerű TikTok-felhasználó, Rose Nora Anna már első ránézésre sem tűnik egy átlagos fiatal lánynak: kortársaival ellentétben nem a mai korok divatjából inspirálódik, sokkal inkább a múlt trendjei határozzák meg a kinézetét. Már korábban is a ’70-es évekre jellemző, dús, hatalmas frufrujával keltett feltűnést, később pedig saját maga vágta rövidebbre a frizuráját, és ezzel egyből mindenkinek Diana ikonikus megjelenését juttatta eszébe. A vágáshoz egy 1981-es magazinban talált útmutató volt a segítségére, amit a Pinteresten talált, így professzionális segítség nélkül, mégis tökéletesen oldotta meg a feladatot.

@70srose

The tutorial you all have been waiting for💫💗 ##70s ##80s ##1980s ##princessdiana ##ladydiana ##ladydi ##vintage ##retro ##edgeofseventeen

♬ Edge of Seventeen - Stevie Nicks

A lány egy videójában meg is mutatta, hogyan készíti el olyanra a tincseit, ahogy azt a szívek királynőjétől látta. Rose az Insidernek elmondta, hogy csupán néhány egyszerű lépés szükséges ahhoz, hogy valaki ilyen látványos és dús frizurát tudjon alkotni. A réteges vágás fontos része a nagyjából 30 perces folyamatnak, de enélkül is csodás lehet a végeredmény. Először a lány a frissen mosott haját hagyta kicsit levegőn száradni, majd hővédő spray és hajszárító kefe segítségével beszárította a tincseket. A folyamatot rengeteg hajlakkal zárta, így nemcsak dús, de tartós is marad a hatás. A lány videóját már több millióan látták, és a kommentelők többsége szerint lenyűgöző lett a végeredmény, sőt sokak szerint A korona című sorozatban Dianát alakító Emma Corrin féltheti a szerepét, hiszen Rose is tökéletesen alakítaná ezzel a megjelenésével a néhai hercegnét.

Diana hercegné alig ismert szettjei, amik megelőzték a korukat, és divatot teremtettek

A szívek királynőjének voltak olyan szettjei is, amik bár nem váltak ikonikussá, mégis mérföldkőnek számítottak a divat világában.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük