Darázsderék pillanatok alatt

4 hatásos optikai trükk

A derékhangsúlyozás szabályait te is elsajátíthatod, ha követed a testalkatokra szabott tippjeinket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valahol mélyen, legbelül minden nő karcsú, nádszálvékony derékról álmodozik, de mi van akkor, ha ez az álomkép ellentmond annak, amit a tükörben látsz? Lehet, hogy vékony testalkattal áldott meg a sors, és akkor nincs más dolgod, mint kiemelni az előnyös vonalaidat, ám akkor sem kell elkeseredned, ha teltebb idomokkal rendelkezel, hiszen néhány egyszerű öltözködési fortély bevetésével ideális homokóra arányokat varázsolhatsz magadnak.

A karcsú derék ugyanis nem csak a törékeny, magas nőszemélyek sajátja lehet, gondolj csak Sophia Loren fénykorára, amikor dús kebleivel, kerekded csípőjével és csábító darázsderekával bűvölte el a férfiakat.

Tulajdonképpen minden az arányok egyensúlyán múlik, éppen ezért, mielőtt belecsempészed az öltözékedbe az alábbi trükköket, vizsgáld meg magad alaposan, hogy a vállszélességed miként viszonyul a csípőkerületedhez.

Szűkülő és bővülő szabásvonalak találkozása

Ez az egyik legalapvetőbb, legáltalánosabb csalafintaság, mely szinte minden testalkaton beváltja ígéretét. Képzelj el két háromszöget, melyek csúcsai egymás felé fordulnak, és egy ponton találkoznak. Az így kapott alakzat rámutathat, hogy milyen szabásvonalakra kell kiélezned a szemed, ha olyan ruhát szeretnél vásárolni, mely karcsúbbnak tünteti fel a derekadat.

Egybeszabott ruhácskák esetén olyat ragadj ki a tömegből, melynek a felső része beszűkül, alul pedig kiszélesedik, vagyis A-vonalban bővül.

A szűkítő hatást leginkább mély, V-alakú dekoltázzsal érheted el, illetve akkor, ha a vállrész kifelé szélesedik, ami a görög stílusú fazonok sajátossága. Az sem árt, ha a ruhaderék karcsúsító varrásokkal, megkötővel vagy vastag övrésszel kiemelt, mert így dupla hatást érhetsz el. A ráncolt, bővülő vonalak nemcsak megnyújtják a sziluetted, hanem a legkarcsúbb pontra irányítják a figyelmet, mely ennek a szabásnak köszönhetően a derekad lesz.

Ha lapos a hasad és kicsi a melled, olyan megoldást is választhatsz, melynek a dereka külön szabott, ezáltal a mellekre is nagyobb hangsúly kerül, kiváltképp, ha a dekoltázs átlapolt, vagy nyakba köthető pántokkal rendelkezik. Így a melleid teltebbnek tűnnek majd, ami még jobban kiemeli a derekad karcsúságát.

Ugyanezt a mintát kell követned akkor is, amikor nadrágos vagy szoknyás szerelést viselsz. A magas derekú, A-vonalú tányérszoknyákhoz mindig mély kivágású, szűk felsőt válassz, amit minden esetben tűrj be a szoknyádba. A derékhangsúlyos felsőidet bőszárú nadrággal is felveheted, mellyel szintén megvalósíthatod a szűkülő és bővülő szabásvonalak találkozását.

Kövesd a homokóra arányait!

Amennyiben a felső- és alsótested arányai nincsenek egyensúlyban egymással, arra kell törekedned, hogy létrehozd a homokóra alkat harmóniáját. Először is húzz egy képzeletbeli vonalat a vállcsúcsod, illetve a csípőd legszélesebb pontja között. Ha alul valamivel erősebb vagy, a csípőd átbillen ezen a vonalon, így felül sokkal vékonyabbnak tűnsz. Ilyenkor az a cél, hogy lefaragj a szembetűnő különbségekből.

A felsőtestedet tehát hangsúlyozni kell, alul pedig bevetni a slankító fortélyokat. Választhatsz olyan ruhát, melynek a szoknyarésze sötét vagy fekete színű, ám a dekoltázsra keresztben csíkos mintával vagy egy élénkebb árnyalattal hívja fel a figyelmet. Azok a ruhák is előnyösen átformálják az alakodat, melyek csónakkivágással szélesítik a vállaidat, a csípődet pedig hosszanti redőkbe rejtik.

Hasonlóan kell eljárnod akkor is, ha szoknyát és topot viselsz. A szoknyád lehet egyenes csőszabású, illetve bővülő fazonú is, ezáltal leplezni tudja a csípőszélességed.

Ha viszont felül robusztusabb vagy, alul pedig hangsúlytalan, egy aszimmetrikus vállú felsővel korrigálhatod a problémádat, illetve olyan szoknyával vagy nadrággal, mely kerekebbé varázsolja a csípődet. Erre kiváló lehet egy magasított derekú ceruzaszoknya vagy a tulipán fazon, esetleg egy répaszárú nadrág, hangsúlyos derékmegoldással.

Hangsúlyozz övvel!

A fiús, sportos testalkat hátránya, hogy a derék- és a csípővonal nem ívelt, vagyis alig különül el egymástól. Itt azon érdemes munkálkodni, hogy minél nőiesebbé tedd a vonalaidat, mert csak ezáltal valósulhat meg a darázsderék látványa. A gömbölyded mellek és a kerek csípő ugyanis optikailag összenyomja a derekat. Ezt a legegyszerűbben egy vastag övvel is megteheted, mely lehetőleg fekete vagy sötét árnyalatú legyen, hogy szembetűnően elkülönüljön a ruha árnyalatától. Világos öltözékeden viselhetsz fűző fazonú derékövet is, mely kiemeli a dekoltázst, valamint a csípődre is felhívja a figyelmet. Így szinte biztos, hogy a derekad karcsúbbnak és törékenyebbnek fog tűnni.

Ha van egy kis pocakod

Egy kis párnácska még nem a világ vége, ám ahhoz, hogy a derékhangsúlyozással ne kerüljön a pocakod is előtérbe, más trükköket kell alkalmaznod.

Kicsit nehezebb a dolgod, hiszen egyformán kell elkendőznöd, valamint a figyelem középpontjába tolnod ugyanazt a területet, de aggodalomra semmi ok, mert erre is megvan az arany középút, mely diszkréten kezeli a problémádat.

Számodra azok a felsők megfelelőek, melyek nem feszülnek rá teljesen a derék- és hastájékra, de valamivel mégis odavonzzák a tekintetet. A test vonalát követő T-szabású pólók és tunikák tökéletesek erre a feladatra, kiváltképp, ha derékban szűkül egy picit a vonaluk, ám a kellő lezserséget oldalirányú ráncolásokkal biztosítják.

Az átlapolt és átkötős megoldások is csodákra képesek, ha megfelelően redőzöttek, minek következtében megnyújtják és karcsúsítják az alakod, viszont a kis husit barátságosan el is rejtik. A mély kivágású, empire szabású felsők között is találsz olyat, aminek az alja csak egy leheletnyit bővül, felülről pedig hosszanti vonalakkal a derekadat hangsúlyozzák. Ezek a vonalak lehetnek minták vagy díszvarrások is.

OLVASD EL EZT IS!

farmer lead
  • farmer
  • öltözködés

Milyen formájú a popsid?

Ezt is szeretjük