Így törd be a csizmát, hogy gyorsan kényelmes legyen - Nem nyomja majd a lábadat, ha beveted ezt az 5 trükköt

Egyszerű trükköket mutatunk az őszi és a téli csizmák betöréséhez. Ha beveted őket, már az első viselés alkalmával kényelmesek lesznek.

Trükkök a csizma betöréséhez
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A cipők gyakran kényelmesnek tűnnek, ha az üzletben próbálja fel őket az ember, és igazán csak az első néhány viselés alatt derül ki, mennyire szorosak, vagy hol nyomják a lábat. 

Valószínűleg veled is előfordult már, hogy sebes, vízhólyagos bőrrel tértél haza az új cipőddel a lábadon, sőt sokan már egy nagy csomag sebtapasszal indulnak csak útnak ilyenkor. Pedig nem kell végigszenvedned azt a pár napot, amíg betörik a csizma: a következő trükkökkel gyorsan olyan lesz, mintha csak a lábadra öntötték volna.

Így törd be gyorsan a csizmát

Dupla zokni és hajszárító

Miután hazavitted az új szerzeményt, mindenképpen érdemes már otthon viselned egy kicsit. A legjobb pedig, ha dupla zoknival teszed ezt. Ezzel jobban ki tudod nyújtani és formálni az anyagot, és biztosan nem fogja dörzsölni a bőrödet sem. 

Ha még biztosabbra szeretnél menni, és úgy érzed, nagyon kemény vagy merev a csizma, akkor vesd be a hajszárítót: tegyél a lábbelibe egy sámfát, majd alacsony hőfokon melegítsd három másodpercig, közben pedig próbáld a kezeddel kicsit nyomkodni, formálni. Ezután tarts egy kis szünetet, és megint jöhet a három másodperces fújás. Ismételd meg párszor, aztán hagyd pihenni az anyagot.

Vizes zacskóval a fagyasztóba

Nem csak a magas sarkú cipőknél válik be a furcsa, de nagyon is hatásos zacskós-fagyasztós trükk, ami kinyújtja és formálja az anyagot. A lényege, hogy tölts meg egy-egy kisebb, lehetőleg zárható nejlonzacskót vízzel, majd tedd bele a cipőbe, igyekezz minél inkább az orrához nyomni. Ha megvagy, rakd be így a csizmát a fagyasztóba hat órára, aztán pedig vedd ki, szedd ki belőle a zacskót, és hagyd felmelegedni. Sokkal kényelmesebb lesz utána.

A cikk az ajánló után folytatódik

Puhítsd fel az anyagot!

Szintén jól beválik, ha egy kicsit benedvesíted a csizmát, és így nyomkodod meg, majd viseled egy picit otthon. A bőrlábbelik esetén alkalmazhatsz bőrápoló spray-t vagy olajat, a műbőr vagy velúrdaraboknál pedig a langyos víz is beválik. Amíg nedves a cipő, sétálgass benne vastag zokniban, és ha kell, ismételd meg párszor a procedúrát.

Nedves törölköző vagy újságpapír

Az is jó ötlet, ha nedves törölközőt vagy újságpapírt teszel a csizmába. Figyelj arra, hogy ne legyen túl vizes, ne ázzon át teljesen az anyag. Tömd bele az orrába, és esetleg, ha van otthon, kívülről fújj a cipőre egy kis ápolóspray-t. Nyomkodd meg alaposan, próbáld formázni, amíg nedves, és hagyd kitömve megszáradni a lábbelit. Sokkal kevésbé lesz merev, és ezerszer kényelmesebbé válik, mire megszárad.

Zseniális csizmatrükkök télre

Nem kell feltétlenül méregdrága spray-kre, ápolókra költened ahhoz, hogy víz- és kosztaszítóvá tedd a csizmádat, vagy éppen megújítsd, még fényesebbé varázsold az anyagát. Sőt, csúszásgátlós talpat is pillanatok alatt csinálhatsz pár technika bevetésével. A következő házi módszerek megoldják a leggyakoribb téli cipőgondokat: életmentő tippeket mutatunk, amiket neked is ismerned kell.

9 filléres házi trükk, hogy ne csússzon a csizma, és ne legyen sáros: életmentő tippek télre

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük