Tányérok a szájban, iszap a hajban - Egész életre is megnyomoríthatják a lányokat a bizarr szépségrituálék
Az általunk is ismert szépészeti beavatkozások szinte eltörpülnek a világ más tájain alkalmazott rituálékhoz képest.

hegyes-fog
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes szépséget hajszoló modern világban szinte lehetetlen megfelelni az elvárásoknak, mégis sokan úgy érzik, hogy mindent meg kell tenniük érte. Ez azonban nem csak a nyugati kultúrában van így. 

Ahogy a kulturális különbségek, úgy a szépségideálok is mások a világ különböző pontjain. Főként az elzárt, hagyományokat tisztelő törzsek és népcsoportok esetében lehet európai szemmel egészen extrém szépségrituálékról hallani.

Fájdalom egy életen át a szépség érdekében

Bár a legtöbb bizarr szépségrituálé nem csak fájdalmas, hanem egész életre nyomot hagy, az itt élő nők mégis inkább vállalják a test deformálását. Ennek több különböző oka lehet, de a legfontosabb talán a hagyományőrzés és a tehetősebb családokba házasodás lehetősége. Sok közösségben ugyanis gyakran kinézik azokat, akik nem vetik magukat alá a fájdalmas procedúráknak. A jobb élet és a társadalmi megbecsülés reményében inkább olyanok is bevállalják, akik a szívük mélyén tudják: örökre megváltozik a kinézetük a beavatkozások után.

Csodaszérumok bőröregedés ellen az Yves Rocher-tól

Építsd be bőrápolási rutinodba az Yves Rocher Anti-Age Global éjszakai szérumát, melynek hatóanyagai egyedülálló, kétfázisú formulájának köszönhetően a bőr legmélyéig hatolnak. Innovatív textúrája a hialuronsav gélnek köszönhető, amely dupla koncentrációban tartalmaz rügynektárt és amelyben értékes olajok keverednek össze. A nappali Sejtmegújító szérum-eszencia és a Kétfázisú regeneráló éjszakai koncentrátum tökéletes duó, együttes napi használatuk kivételes sejtmegújuláshoz vezet.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük