Tányérok a szájban, iszap a hajban - Egész életre is megnyomoríthatják a lányokat a bizarr szépségrituálék

Az általunk is ismert szépészeti beavatkozások szinte eltörpülnek a világ más tájain alkalmazott rituálékhoz képest.

hegyes-fog

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A tökéletes szépséget hajszoló modern világban szinte lehetetlen megfelelni az elvárásoknak, mégis sokan úgy érzik, hogy mindent meg kell tenniük érte. Ez azonban nem csak a nyugati kultúrában van így. 

Ahogy a kulturális különbségek, úgy a szépségideálok is mások a világ különböző pontjain. Főként az elzárt, hagyományokat tisztelő törzsek és népcsoportok esetében lehet európai szemmel egészen extrém szépségrituálékról hallani.

Fájdalom egy életen át a szépség érdekében

Bár a legtöbb bizarr szépségrituálé nem csak fájdalmas, hanem egész életre nyomot hagy, az itt élő nők mégis inkább vállalják a test deformálását. Ennek több különböző oka lehet, de a legfontosabb talán a hagyományőrzés és a tehetősebb családokba házasodás lehetősége. Sok közösségben ugyanis gyakran kinézik azokat, akik nem vetik magukat alá a fájdalmas procedúráknak. A jobb élet és a társadalmi megbecsülés reményében inkább olyanok is bevállalják, akik a szívük mélyén tudják: örökre megváltozik a kinézetük a beavatkozások után.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük