Egészen furcsa, mit tartanak szépnek a perui falu lakói: macskabajuszt hordanak a nők, hogy vonzók legyenek

A matses törzs asszonyai külső szemmel igencsak szokatlanul festenek: itt ugyanis a nők macskabajuszszerű díszeket tűznek az orrukba.

perui matses torzs cover
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A világ különböző kultúráiban általában eltér az emberek szépségről alkotott fogalma. Egyes területeken egészen szokatlan külső jegyeket tartanak igazán vonzónak.

A perui matses törzs női egy külső szemlélődő számára rendkívül furcsák lehetnek, mert olyan díszt viselnek, amilyet máshol nem látni: az asszonyok macskabajuszhoz hasonló pálcikákat hordanak az arcukon.

Macskabajuszt viselnek a perui törzs asszonyai

A 38 éves orosz fotós, Alexey Kolbov látogatott el a Buen Peru nevű faluba, ahol számos képet készített az ott lakókról. Körülbelül nyolc napot töltött a törzs embereivel, akik barátságosan fogadták, és meséltek nekik a különös hagyományról. Náluk a nők és a gyermekek piros és fekete festékkel díszítik az arcukat, az asszonyok pedig macskabajuszszerű pálcikákat tűznek az orrukba. A fényképész a ritka felvételek mellett azt is elárulta, miért teszik ezt: több oka is van a furcsa szokásnak.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Képek: Northfoto/mediadrumworld.com / @my_name_is_mzungu.

Ezt is szeretjük