A korbácsütések után maradt hegek jelzik a szerelmet: kegyetlen hagyomány él az etióp törzseknél
Az etiópiai törzs férfi tagjai rituális szertartásokon korbácsolják meg a nőket, akik szerelmük és szeretetük jelét fejezik ki a fájdalmak tűrésével és a hegekkel.

hamar torzs korbacsutes cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Omo folyó völgyében élő etióp törzsekben élénken él egy brutális és kegyetlen hagyomány, amelynek lényege, hogy rituális szertartásokon erős korbácsütésekkel sújtják a nőket. 

Bár azt hihetné az ember, hogy a lányokat és az asszonyokat erőszakkal kényszerítik a kínok átélésére, ez valójában nem így van. Nemhogy tűrik, egyenesek könyörögnek azért, hogy megszerezhessék a mély, testükön örökre nyomot hagyó sebeket. Nem azért, mert élvezik, hanem mert hagyomány.

A korbácsütés után maradt hegek üzenete

A hamar törzs fiúit csak akkor nyilvánítják teljes jogú férfi taggá, ha részt vesznek a felavatórítuson, és teljesítik a kötelező feladatait. Ennek része az úgynevezett Ukuli Bula szertartás is, melynek során a nők úgy mutatják ki, és bizonyítják a férfiak iráni szeretetüket, hogy némán tűrik a kegyetlen, erős korbácsütéseket. Az ezek után maradt hegek pedig azt jelképezik, hogy valóban méltóak a szerelemre, és a nehéz időkben is fontos szerepet játszanak. Ez természetesen nonszensz, és azért mert hagyomány, nem éppen tisztelendő.

Képek: Northfoto.

Ezt is szeretjük