Te is így mosod az arcod? A szakértők szerint roppant káros
A zuhanyozás közbeni arcmosás veszélyt jelenthet a kapilláris erek számára.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok nő nem a csap felett, hanem zuhanyozás közben mossa meg az arcát is, a művelet azonban káros is lehet.

Tudd meg, hogy mivel okozhatod a legnagyobb bajt, ha a zuhany alatt mosol arcot!

A víz hőmérsékletétől is függ

A meleg vizes tisztítás a fürdés során különösen az arcbőrödnek nem tesz jót, ugyanis hatására az erek kitágulnak, az arcod pedig pillanatok alatt bepirosodik. Amennyiben valamilyen bőrbetegséged van, akkor annak a tüneteit is súlyosbíthatja. Sokkal jobban teszed tehát, ha maximum langyos vízzel mosakodsz.

Károk, amiket okozhatsz

Kiszárad a bőröd

Az egyik kár, amit a zuhany alatti arcmosással okozhatsz, hogy kiszárítod a bőrödet: minél közelebb állsz a vízsugárhoz, annál nagyobb mértékű károsodást idézhetsz elő. Ezért is nem szerencsés hosszan időznöd a víz alatt.

Elpattanhatnak az ereid

A legnagyobb veszélyt azonban nem a bőröd kiszárítása, hanem az erekre gyakorolt hatás jelenti. A nagy nyomású, meleg víz nemcsak esztétikai problémát okozhat a pirosság megjelenésével, hiszen a hajszálerek akár olyan mértékben is kitágulhatnak, hogy végül elpattannak, és ez a pirosság már nem húzódik le, ha lehűl a bőröd.

Felesleges fürdőszobai kozmetikumok

Bizonyos kozmetikumokra egyáltalán nem biztos, hogy szükséged van. Nézd meg, mi az, amit teljesen felesleges leemelned a polcokról!

Akkor hasznos, ha így csinálod

Bár a fentiekből az is következhetne, hogy semmi esetre sem szerencsés a zuhany alatt meleg vízzel megmosnod az arcodat, bizonyos esetekben jót is tehetsz vele. Például, ha radírozni szeretnél, vagy mélyebb tisztítást végezni, ilyenkor ugyanis a meleg víz előkészíti ezekre a bőrt. A lényeg, hogy ne naponta sokkold a bőrt.

Ezt is szeretjük