Anyatejjel a ráncok ellen? Van, aki minden reggel ezzel keni az arcát
Egy chicagói szalon már kínálja is az anyatejes arcpakolást.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy újabb őrült ötlet van a láthatáron, ez az anyatejes arcpakolás, amelyet egy chicagói szalon már kínál is a vendégeinek.

A bizarr összetételű pakolás legalább olyan meghökkentő, mint amennyire vitatható is. Elmondjuk, miért.

Miért pont anyatej?

A különös szépítőszer ötlete onnan ered, hogy az anyatej ellenanyagokat tartalmaz, amelyek révén a babák immunrendszere megerősödik, az arcbőr pedig állítólag simább lesz. Egyes vélekedések szerint jó lehet továbbá a napégés, de akár az olyan bőrproblémák ellen is, mint az akné vagy az ekcéma.

Hogyan végzik a kezelést?

A chicagói szalonban tejbankból, helyi anyukáktól szerzik be a kezeléshez használt tejet. Maga a tejbank intézménye nem új, azonban eddig csupán azoknak az újszülött babáknak a táplálására alkalmazták az anyatejet, akiket az édesanyjuk nem tud szoptatni, vagy nincs elég teje. A tejet először agyaggal összekeverik, majd hét percen keresztül üveggolyók segítségével bemasszírozzák az arcbőrbe.

A pakolás hatása és veszélyei

A pakolás hatása vitatható, hiszen még egyetlen kutatás sem támasztotta alá a hatékonyságát. Az anyatejet az arcra kenni ráadásul nem is veszélytelen, hiszen a boltban kapható, állati eredetű tejjel ellentétben nem esik át semmiféle kezelésen, így az arcbőrt a pakolás felvitelével a fertőzés lehetősége is fenyegeti. Az anyatej márpedig többek között herpeszt és HIV-vírust is magában hordozhat.

Celebek arcmaszkban

Egy új trend, a pakolásos szelfi hódított a sztárok között az elmúlt időszakban. Nézd meg a képeiket!

Ezt is szeretjük