Tagadj le 10 évet!
7 hasznos tipp
Az öregedést szinte mindenki el akarja kerülni, de örök ifjúság nem létezik. Tippjeink azonban segítenek, hogy felvehesd a versenyt a ráncokkal!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem boszorkányság!

Minden élőlény élete egyedileg programozott. Génjeid összetétele születésed pillanatától meghatározott, és biológiai órád szigorúan ellenőrzi a sejtek pusztulásának mértékét.

Ennek ellenére a kutatóknak sikerült kétszeresére meghosszabbítani például a légy és a földigiliszta életét. Ehhez azonban be kellett avatkozni a természetes élettani működésbe. Hogy hogyan?

Egy olyan molekula alkalmazásával, amely dacolni képes az öregedési folyamatok egyik okozójaként ismert oxidációs folyamattal. Az emberek életének meghosszabbításával kapcsolatos kísérletek is világszerte folynak.

Apró boszorkánytrükkök »

Egyelőre egy dolog bizonyos: genetikai örökségünk, környezetünk és életmódunk függvényében egyénileg eltérően öregszünk. Általában 40 és 50 éves kor között érkezik el az az időszak, amikor komolyan el kell gondolkodnod azon, hogyan javíthatnál egészségi állapotodon. Tanácsot kérhetsz orvosodtól, vagy ennél tovább is mehetsz – az erre szakosodott egészségközpontokhoz fordulhatsz. Szerencsére Magyarországon is egyre több ilyen intézmény található.

Hány évesek a sejtjeid?

A vizsgálat során egy csepp vérből, nyálból és vizeletből BETA-teszttel megállapítható a biológiai kor, így a szervezet egészségi állapota mérhető, hiszen a valós életkorral nem feltétlenül azonos a szervezet működőképessége. Amennyiben ez utóbbi sokkal többet jelez, mint ahogy az a születési dátum szerint elvárható, az orvos-természetgyógyász diétát, méregtelenítő kúrát, a szervezet elsavasodása és oxidálódása elleni terápiát javasol. A kezelés eredményességét későbbi kontroll alapján lehet követni.

Salaktalanító és regeneráló teák

Az öregedés lassításában a tisztító-regeneráló kúrák segíthetnek talán a legtöbbet. Ez lehet egy hosszabb böjt vagy egy-két napos tisztítóprogram. Egyszer egy évben tarts te is salaktalanító kúrát. Havonta egyszer pedig egyél csak gyümölcsöt.
Ha csak annyit teszel, hogy naponta elkortyolsz egy-két csésze salaktalanító gyógynövényteát, máris sokat tettél. A zöldtea is jó választás.

Fő a helyes karbantartás!

A „szép időskor” program lényege egészen egyszerű változtatások összességéből áll: az egészségtelen ételek elkerülése, a testmozgás rendszeressé tétele, a hormonális és vitaminháztartás problémáinak helyreállítása, valamint a komplett biológiai vizsgálat eredményeinek értékelése alapján az első kis tünetek kezelése.

Tipp! Csak annyi tanácsot érdemes megfogadnod, amennyit valóban be is tudsz tartani! Ha eléggé elszánt vagy, sikerrel jársz!

Ha szakemberhez fordulsz, ösztönzöttséged még nagyobb lesz: a gyógyulás folyamatát hozzáértően kezelik, „jó kezekben vagy”, bízhatsz a szakértelemben, és – mivel fizetség ellenében vállalkoztál a reformra – anyagilag is érdekelt vagy a mielőbbi javulásban.

Extra tippek

Nyolc hasznos tanács a szép időskor érdekében:

  1. Igyekezz szellemileg friss maradni! Olvass sokat, élj társasági életet, játssz, és minél gyakrabban járj színházba, moziba!
  2. Ha eddig dohányoztál – most már tényleg szokj le a cigarettáról!
  3. Naponta iktass be legalább fél óra kellemes sétát!
  4. Alkoholt csak mérsékelt mennyiségben fogyassz, naponta maximum 1-2 pohár jó minőségű bort, és csak étkezéskor!
  5. Kiegyensúlyozottan táplálkozz!
  6. Csökkentsd a napozást, és dél körül sohase menj napra!
  7. Tanulj meg relaxálni. A meditáció, az autogén tréning, a jóga segítségével levezetheted a felesleges stresszt.

Ha többet szeretnél megtudni a szépségápolásról és az egészséges életmódról, akkor látogass el az Informed oldalára.

A következő héten további fiatalító stratégiákról olvashatsz, hogy letagadhasd azt a tizest.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük