3 hétig mindennap megivott egy pohár bort: meglepő hatással volt a bőrére

Rövid idő alatt megtapasztalta a napi egy pohár bor nem kívánt következményeit.

Bor hatása a bőrre
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

Néha egy-egy pohárnyi alkohol nem ad okot komoly aggodalomra, abban viszont a legtöbb szakértő egyetért, hogy a rendszeres fogyasztása súlyos károkat okozhat a szervezetben. Többek között növeli a rák kockázatát, károsítja az immunrendszert és az idegrendszert, valamint hozzájárul a demencia kialakulásához.

Mindezek mellett a bőrre is kifejti nem kívánt hatásait. Egy lány ezeket akarta letesztelni önmagán: kipróbálta, mit is tesz a sokak által egészségesnek gondolt napi egy pohár bor a testével és az arcával. Eszébe sem jutott, hogy ilyen látható változásokat tapasztal majd.

Ezt teszi az alkohol a testtel

A 28 éves nő ritkán fogyaszt alkoholt, maximum heti egyszer, amikor a barátaival találkozik, és akkor is csak mértékkel. Sok ismerősétől hallotta már azt az egyébként téves teóriát, hogy napi egy pohár bor jót tesz az egészségnek, ezért úgy döntött, saját magán nézi meg a valódi hatásait. Egy jó minőségű, száraz vörösre esett a választása, ebből ivott meg minden este egy keveset három héten keresztül. Az interneten osztotta meg tapasztalatait és előtte-utána fotóit, melyeken ő is meglepődött.

A lány arca a kísérlet előtt és után.
A lány arca a kísérlet előtt és után.

Már a második napon észrevette a nem kívánt következményeket. Alvásproblémák jelentkeztek nála, pedig előtte sosem küzdött hasonlókkal. Ez idő alatt viszont rendszeresen felkelt éjszakánként szomjasan, és nehezen tudott újra álomba merülni. Egyre kevesebbet mozdult ki otthonról, és egyre többet nassolt, ami a bor kalóriatartalmával együtt meg is látszott az alakján: három hét alatt több kilót is felszedett. A legjobban viszont talán a bőrére gyakorolt hatásán lepődött meg.

Rövidesen teljesen megváltozott az arca. Sötét karikák jelentek meg a szeme alatt, fáradtabbnak tűnt, évekkel idősebbnek nézett ki, és pattanások is felbukkantak a bőrén. Eredetileg egy hónapon keresztül szerette volna folytatni a kísérletet, de a negatív hatások miatt három hét után abbahagyta. A következményeket még ezután is érezte: sokkal nehezebben tudott koncentrálni a munkában, miután felhagyott a napi alkoholfogyasztással. Senkinek nem ajánlja azt, hogy hasonló kísérletekbe vágjon.

A tej is okozhat pattanásokat

Bármilyen meglepő, a rendszeresen felbukkanó pattanások hátterében akár a tejtermékek is állhatnak. Néhányan kipróbálták, mi történik a bőrükkel, ha egyáltalán nem fogyasztanak belőlük: előtte-utána képeken a látványos változás.

Többet nem evett tejtermékeket - Hihetetlen dolog történt a bőrével

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük