Egy hétig selyem párnahuzaton aludt: ez történt a bőrével és a hajával

Nem gondolta volna, hogy egy új párnahuzat ennyit változtat az arcbőre és a tincsei állapotán.

selyem parnahuzat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó és megfelelő mennyiségű alvás csodákat tesz a bőrrel: kisimítja, ragyogóvá teszi, sőt, még a sötét karikákat is gyakran képes elhalványítani. Néhány apróság viszont csökkentheti a szundítás szépítő hatását. A szakértők szerint ilyen többek között a túl sok vagy a túl kevés pihenés, de akár a nem megfelelő ágynemű is.

Julia Sullivan sokáig nem hitte el, hogy a párnahuzat anyaga és minősége tényleg befolyásolhatja a bőr és a haj állapotát. Mikor a főiskolán a legjobb barátnője csak selyemhuzaton volt hajlandó aludni, egyáltalán nem értette, és furcsának találta a megszállottságát. Aztán az évek múltán egyre nagyobb divatba jött ez a szokás, sőt, ma már kaphatóak direkt szépítő hatású huzatok is. És, mivel a lány minden beauty-újdonságot kipróbál, amit csak lehet, ez sem maradhatott ki a repertoárjából.

Ezért jobb a selyem - a szakértők szerint

Julia a tesztelés előtt felkeresett egy bőrgyógyászt, hogy kikérje a véleményét az ötletről. Dr. Gary Goldenberg elmondta neki, hogy a természetes anyagok, mint a selyem, a pamut vagy a gyapjú, pozitív hatást gyakorolnak a bőrre, azoknak pedig még hasznosabbak, akik valamilyen visszatérő problémával, többek között ekcémával vagy túlérzékenységgel küzdenek. Az orvos hozzátette, hogy azok számára is kifejezetten ajánlott, akiknél gyakran jelennek meg pattanások vagy akár akné, mivel a jó minőségű selyem megakadályozza a pórusok eltömődését, így a pöttyök kialakulását is.

Julia a kéthetes kísérlet előtt.
Julia a kéthetes kísérlet előtt.

A lány nemcsak arra volt kíváncsi, hogy az arcon milyen változásokat okoz ez az anyag, hanem arra is, hogy a hajával mi történhet, ha leváltja megszokott huzatát. Ezért Andre Walkerhez, a sztárok egyik kedvenc fodrászához fordult. A szakértő elmondta, hogy a pamut és az egyéb szövetek károsíthatják a hajszálakat, és a végek töredezését is okozhatják. Ráadásul szárazzá, durvává tehetik őket. A selyem ezzel szemben sima, puha, így kevesebb lesz a súrlódás, a haj egészségesebb, szebb marad, sőt, még a frizura is tartósabb lesz tőle.

Ilyen változásokat tapasztalt két hét alatt

Bár Julia elmesélte a neten, hogy még ezek után is kételkedett a selyem csodatévő hatásában, úgy gondolta, egy próbát mindenképpen megér. Ezért két hétre lecserélte a párnahuzatát úgy, hogy az arcápolási rutinján semmit nem változtatott, és figyelte, mi történik a bőrével és a hajával.

Először csak azt vette észre, hogy sokkal jobban aludt, mint előtte. Szinte azonnal álomba merült lefekvés után, és nyolc órát pihent ébredés nélkül, majd pedig jóval kipihentebben kelt, mint máskor. De persze az anyag előkelő érzetét is imádta. Már az első éjszaka után simábbnak, feszesebbnek és egyenletesebbnek látta a bőrét, és úgy érezte, sokkal frissebbnek és ragyogóbbnak tűnt az arca. A napok múlásával ez a hatás egyre csak erősödött, sőt, még a piros pöttyei is jócskán elhalványodtak. A haja kevésbé kócolódott össze, és simábbnak, egészségesebbnek tűntek a tincsei.

Julia a kísérlet végén: egyenletesebb a bőre, és fényesebb, simább a haja.
Julia a kísérlet végén: egyenletesebb a bőre, és fényesebb, simább a haja.

A kísérlet végére elmondása szerint sokkal szebb lett a bőre, és azt is hozzátette, hogy valóban látható volt a változás. Nagyon megszerette a selyemhuzatot, és úgy érezte, hogy az eddig is használt éjszakai krémek most jóval hatékonyabbnak bizonyultak. Bevallotta, hogy meglepte az eredmény, mert egyáltalán nem hitte a tesztelés előtt, hogy valóban ilyen jó hatással lesz az anyag a külsejére. Az viszont biztos, hogy ezután is használni fogja új, kedvenc huzatát.

Gyakori probléma reggel, hogy a párna éjszaka összegyűri a bőrt, a mélyedések pedig nem is múlnak el olyan könnyen. De mutatunk néhány hatásos trükköt, amivel percek alatt kisimíthatod.

Ezt is szeretjük