A 3 legidegesítőbb frizuraprobléma ellenszerei

A hajad zsíros, mosás után égnek áll, a szálak pedig nem fogadnak szót? Íme, néhány egyszerű praktika.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Derült égből villámcsapás: hajad egyik napról a másikra
fénylőből zsíros lett. Ha festett, most kiszáradt, akár a szalma. Bármilyen zselét, krémet, habot vagy balzsamot próbálsz ki, bármennyi időt töltesz a tükör előtt a hajszárítóval, hajad nem olyan, mint szeretnéd. Ennek oka, hogy változik a tested, ezzel együtt pedig a haj is.

32 szexi frizura 16 szexi színésznőn

Nézegess képeket!

Elolvasom

Hajformázás

Egy jó frizura már fél siker, mégis sokszor úgy érezheted reggel, hogy az istenek összeesküdtek ellened, és nem akarják, hogy normálisnak tűnő hajjal hagyd el a házat. Mit tehetsz?

Ha hajad vékony szálú és puha, akár a babáké, akkor tartást és testet kell neki adni, hogy megtartsa a saját súlyát, így estig megmaradjon a frizura, amit reggel megálmodtál. Egy egyszerű, de meglepő trükkel dúsíthatod: először használd a balzsamot, és csak utána a sampont.

Ha hajad hajlamos összegubancolódni, használj hajbalzsamot. Hajmosás előtt alaposan fésüld ki a hajad.

Zuhanyzás közben hagyd a balzsamot a hajon, majd fésüld át a tincseket - még a zuhany alatt - ritka fogú fésűvel, végül öblítsd le. Amikor törlöd, próbáld meg nem összekuszálni, inkább csak felitatni a vizet róla.

A göndör fürtök gyorsan kócolódnak, ezért használj száraz hajra való, hidratáló hatású sampont és balzsamot. Szárítás előtt simíts a hajba formázókrémet.

Ha túl sok hajzselét vagy waxot tettél a hajadra, és nincs időd kimosni, néhányszor simítsd át a tincseket törülközővel.

Ha hajad vékony szálú, egyenes, és dúsítani szeretnéd, vágasd lépcsőzetesre, ettől dúsabb hatású lesz. Kenj a hajtövekre és a végekre is dúsító habot, és szárításkor koncentrálj ezekre a részekre. Hamarosan ismét divatba jön a dauer, ami szintén dúsító hatású, de roncsolja is a hajat. Ha mégis emellett döntesz, gondoskodj a hajadról pakolás formájában minden héten.

Zsíros haj

Talán a zsíros haj okozza a legtöbb problémát, hiszen a sapkán kívül nem nagyon palástolható. Mit tegyél?

Zsíros hajtő ellen keverj össze egyenlő arányban vizet és alkoholmentes tonikot, öntsd szórófejes üvegbe, rázd össze, és permetezd a hajtőre. Ezzel a trükkel elodázhatod a zsírosodást.

Egyes elméletek szerint a stressz is felelős lehet a zsíros hajért. A bőr ilyenkor megfeszül, a hajhagymák pedig természetellenesen állnak, ezért több faggyú jut a felszínre. Ez is egy jó ok a lazításra.

A teafa- vagy rozmaringolajat tartalmazó sampon felszívja a fölösleges zsírt a hajról. Szintén segít, ha hagyományos samponba keversz egy csepp összehúzó hatású teafaolajat, és ezzel mosod a zsíros hajat.

A gyógysamponok - korpa vagy zsírosodás ellen - túlságosan kiszáríthatják a fejbőrt, így fokozzák a faggyútermelést, és még zsírosabb lesz a haj. Inkább a hagyományos, samponos mosás után öblítsd le a hajat erős, hideg mentateával. Ne öblítsd ki, és a szokásos módon formázd a hajat.

Kellemetlen szag
Ha szeretnél megszabadulni a szagoktól, melyek makacsul ragaszkodnak hajadhoz, például az ételszagtól vagy a cigarettafüsttől, simítsd végig a hajat nedves arctisztító kendővel. Ez magába szívja a szagot, és a hajad friss lesz.

Elektromos töltés

Ha a hajad szó szerint égnek áll az elektrosztatikus töltéstől, akkor vesd be az alábbiakat.

A sampon leöblítése után, még balzsamozás előtt töröld át a hajat törülközővel, így a balzsam jobban felszívódik, és megóvja a hajat az elektromos feltöltődéstől.

Ha hajszálaid teljesen össze-vissza állnak, oszlass el tenyeredben egy kevés hidratálókrémet, majd finoman ütögesd a hajvégekbe, vagy simítsd végig az elektromosan feltöltődött hajat kicsit bekrémezett arctisztító kendővel.

Törött hajvégek
A fésű, a kefe és más hajformázó eszközök túl erőteljes használata roncsolja a hajvégeket. Ha már megvan a baj, ragaszd össze ideiglenesen a hajvégeket pomádéval vagy waxszal. Használj könnyű, szilikonos termékeket, és irányítsd a hajszárítót egy percig a végekre. Melegíts meg egy kevés olívaolajat, és simítsd a hajvégekbe, majd gyorsan szárítsd meg.

Fújj a hajra rugalmas tartást adó lakkot vagy nem aeroszolos, pumpás lakkot. Simítsd át a hajat kefével vagy természetes szőrű sminkecsettel. A viasz alapú spray-k is jó szolgálatot tehetnek.

A túlzásba vitt hajkefehasználat elektromos feltöltődést okoz a hajon. Főleg, ha merev sörtéjű a kefe, ami roncsolja is a szálakat. Használat előtt melegítsd hajszárítóval, így a sörték meglágyulnak.

Cikkünk megírásában az Illia Kiadó Villámszépség című könyve segített.

Ezt is szeretjük