6 frizura, ami karcsúbbnak és fiatalabbnak mutat
Nem csak az öltözködéssel csalhatsz egy picit, de a hajaddal is. A frizurád az egész megjelenésre hatással van.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A karcsúság és a fiatalság megőrzése örök cél egy nő életében. Számtalan bőrápolási praktika, fogyókúra és edzésterv segít elérni mindezt, létezik azonban olyan helyzet, amikor azonnali megoldás szükségeltetik.

Ekkor jönnek jól a fiatalító sminktippek és a karcsúsító ruhadarabok. Arról viszont sokan elfeledkeznek, hogy a frizura is nagyban hozzájárulhat az áhított eredményhez. Ismerd meg a legjobb fiatalító és karcsúsító hajviseleteket!

Fiatalító frizurák

Fényes, élénk szín

A sötét haj mindig idősebbnek mutat, ebből következik, hogy a világos árnyalatok fiatalítanak. A fekete haj tehát nemcsak komorrá és szigorúvá tesz, de öregít is. Természetesen nem csak a platinaszőke fürtök tesznek fiatallá, és nem kell világosra festetni a hajadat emiatt, de jó, ha figyelembe veszed, hogy már néhány halványabb tincs is sokat jelent. Bár a klasszikus melír már nem divat, egy jó fodrász szinte láthatatlanná teszi az elütő színű hajszálakat.

Ha ragaszkodsz csokoládébarna fürtjeidhez, akkor is mindig ügyelj arra, hogy fényesek és egészségesek legyenek. A lestrapált, tompa színű haj igencsak öregítő hatású.

Nem kell azonban kemikáliákhoz nyúlnod: ha a természetesség híve vagy, hennával fényesítheted és erősítheted a hajad. A különböző színezősamponok is szép árnyalatot adnak neki.

 

Tépett, lépcsőzetes frizura

Régi tévhit, hogy a rövid haj fiatalít. Bizonyos kor felett talán jobb a rövid, de például semmi kivetnivalót nem látunk a hatvan éves Meryl Streep hosszú fürtjeiben.

Egy unalmas, rövid fazon fiatalkorban bizony inkább öregít. Ne félj a divatos frizuráktól, ahogyan attól se, hogy reggelente picit több időt szánj a hajad beállítására.

A legtöbb fodrász egyetért abban, hogy a legnőiesebb és legfiatalosabb haj az, amelyik lépcsőzetesen, kicsit tépetten van lenyírva, mint például Reese Witherspoon esetében. Az arccsontig vagy az állcsontig érő tincsek szépen keretezik az arcot.

A frufru szintén remek fiatalító. Bár valószínűleg 25 évesen még nem kell a homlokráncaidat takargatnod, később akár ez is szempont lehet. A frufru, akár az arcodba hullik, akár picit hosszabb, lágyítja az arcvonásokat, ezáltal pedig fiatalít.

Karcsúsító tippek

Egyenes vonalak

A hosszanti vonalak nyújtják az alakot, ami a frizurákra is igaz. Egy egyszerű vonalú, lépcsőzetesen vágott haj, amit simára vasaltak, karcsúnak mutatja gazdáját.

A fejtetőre halmozott, túl sok haj, illetve túl nagy frizura viszont igencsak kövérít. Persze, ha nincsenek súlyproblémáid, akkor bátran hordhatsz göndör, bohém frizurát, de igencsak megfontolandó, ha a teltkarcsú kategóriába tartozol.

A nagyon hosszú haj a magas, karcsú lányok kiváltsága. A piciket összenyomja, a kis súlyfelesleggel küzdőket pedig túl asszonyossá teszi.

Válassz egy színt!

A melír és a nagyon élénk színek nem szerencsések, ha optikailag szeretnél elcsalni pár kilót. Egy sötétebb, egységes szín visszafogottá teszi a megjelenést, ami esetünkben éppenséggel kívánatos. Ebből következik, hogy az aszimmetrikus, három színben pompázó frizura nem a legjobb választás.

A jó öreg lófarok

Az összekötött hajban van valami a könyvtáros lány és a tanárnő visszafogottságából, éppen ezért egy rendezett lófarok igencsak szexi. Arról nem is beszélve, hogy, ha nem sebtében feltűzött hajról van szó, hanem szépen vasaltról, az megnyújtja az alakodat.

Ezt is szeretjük