A 3 leghatékonyabb ránctalanító tápanyag
Hetek alatt fiatalítanak
A következő három, a szervezetben is megtalálható vegyület a legerősebb ránctalanítók közé tartozik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kozmetikai ipar már-már a NASA szintjére emelkedett, legalábbis erre gondolhat a reklámot néző vásárló. Mindenféle izgalmas vegyületek, eljárások és folyamatok állnak hadrendbe a fiatalságért vívott harcban.

A hozzáértők, biológusok, vegyészek sokszor fogják a fejüket a sosem hallott vegyületek hallatán, de a laikusokat könnyű elbolondítani. Tévedés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy az adott kozmetikumok ne működnének.

Van azonban a kozmetikában néhány olyan alapvető hatóanyag, ami nélkül a ránctalanítás szinte elképzelhetetlen. Az alábbi tápanyagok, illetve vegyületek az emberi szervezetben is jelen vannak, az évek során azonban csökken a mennyiségük, éppen ezért pótolni szükséges őket. A legjobb, ha a professzionális kezelések és az otthoni ápolás során is jut a bőrbe mindháromból.

Kollagén

A kollagén nem csodaszer, hanem egy fehérjelánc, ami az ízületek, izmok és a bőr rugalmasságáért felelős, jelen van a porcokban is mintegy zsírozó anyagként, és a kötőszövet fő alkotóeleme. A bőr mintegy háromnegyede kollagén, és amíg elegendő van belőle a sejtekben, addig a bőr puha és rugalmas marad.

A kor előrehaladtával - a 25. életév környékén - a testben a kollagén termelődése csökken, ennek következtében a bőr kevesebb vizet tud felvenni, veszít feszességéből, megjelennek a ráncok.

A kollagén természetes táplálékkal nem vihető be a szervezetbe, de koncentrátumok és tabletták formájában pótolható, ezekből 30 éves kor felett érdemes évente egy kúrát tartani, állandóan azonban nem szabad szedni őket.

Külsőleg már könnyebb dolgod van, rengeteg kollagénes krém és szérum áll a rendelkezésedre.

Hyaluronsav

A kollagénhez hasonlóan a hyaluronsav is egyfajta nedvesítő szerepet tölt be a szervezetben, megköti a vizet a bőrben, és fokozza annak vízfelvevő képességét is, valamint antioxidáns hatással is bír. Sajnos nemcsak ebben hasonlít a kollagénhez, hanem abban is, hogy idővel eltűnik a szervezetből, jó hír azonban, hogy könnyen pótolható. Kúraszerű fogyasztásánál ügyelni kell arra, hogy magnézium is jusson a szervezetbe, mert ez segíti a felszívódását és hatékonyságát.

A kozmetikában, illetve a plasztikai sebészetben a hyaluronsavat ráncfeltöltésre használják jó eredménnyel, de nem szükséges szurkálás ahhoz, hogy a hatását érezd. Hideglézeres eljárással is a bőrbe juttatható, ráadásul így azonnal láthatod az eredményt. A Harangvölgyi Szépségszalonban elérhető a kezelés.

Retinol

A retinol az A-vitamin állati eredetű előanyaga, mely a szervezetben alakul át a vitaminná. Fontos a szemek épségének megőrzéséhez, de a nőket valószínűleg az érdekelheti elsősorban, hogy az egyik legerősebb ránctalanító vegyületről van szó. Tiszta formáját használja a kozmetikai ipar is az öregedésgátló krémek legtöbbjében.

A retinol viszonylag könnyen a szervezetbe vihető, fő forrásai a máj és a tojás. Mivel zsírban oldódik, gondoskodni kell a megfelelő környezetről is.

Számos krémben megtalálható - Vichy, Roc ránctalanítók -, de bizonyos életkor alatt felesleges külsőleg használni, belsőleg viszont annál nagyobb szükség van rá, hogy antioxidáns, bőrerősítő hatásának köszönhetően lelassítsa az öregedést.

Ezt is szeretjük