3 színes szemhéjpúder
Nyílnak a virágok, a természetet elönti a sok szín. Engedj te is a tavasz hívásának, és dobd fel a neszesszered 3 szépséges szemfestékkel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A natúr smink igazán jó, biztosan bevethető bármikor. De valljuk be, néha unalmas lehet, ha csak alapozó, szempillaspirál és egy kis szájfény van rajtad. Most, hogy már vitathatatlanul itt a tavasz, feldobhatod a sminked egy kis színnel.

Kiválasztottunk három színes szemfestést neked, amivel bátran játszhatsz. Persze nem mindegy, hogy milyen színű szemhez és bőrhöz milyen árnyalatot választasz.

Nefelejcs

A kék szemfestéktől általában óvnak a sminkesek, és ez igaz is jópár árnyalatra. A szürkés vagy nagyon világos színek nem keltenek szép hatást. Az előbbi túl nagy árnyékot vet a szemre és a szemek alá. Fáradttá teszi a tekintetet. A nagyon világos - különösen a gyöngyházas - pedig túl éles kontrasztot csinál.

A tiszta középkék vagy türkiz azonban gyönyörű és merész választás. Felvitelénél figyelni kell, hogy ne vidd túlzásba. Egy vékony vonalat húzz a felső szemhéjadra. Kontúrozhatod is hasonló árnyalattal. Ha alul is szeretnéd kihúzni a szemed, akkor ne a belső szemzugot, hanem kint a pillák tövét húzd át a szemceruzával. Ne felejtsd el a pirosítót, hogy ne kelts túl hideg hatást.

Kinek áll jól?

A kontraszt végett általában barna szemhez ajánlják. A kékszeműeknek viszont tiltják. Pedig ők is bátran használhatják, mert a jó árnyalat nem tompítja, hanem kiemeli a szem kékségét.

Két szép árnyalat a Bourjois Turquoise ensoleillée 24-es kékje 1998 forintért, illetve az Avon Aranylóan tündöklő szemhéjfestékének Icy árnyalata 1699 forintért.

Almavirág

Nem túl forradalmi a rózsaszín a szemen, ugyanakkor látványos, és mindenkinek jól áll, főleg, ha angyali fehérrel kombinálod. A fehérrel csínján kell bánni, mert nagyon feltűnő. A rózsaszínből azonban választhatsz egy erősebb árnyalatot, hiszen, ha megfigyelsz közelről egy almavirágot, a szirmok vége sötétrózsaszín, amikor kinyílik, és csak később világosodik ki.

Bár finom színekről van szó, ne vidd túlzásba, mert túl fémes hatást kelthet. Vigyél fel a szemhéjadra semleges színű alapozó púdert. Az alsó belső szemzugot húzd ki fehér szemceruzával. Ez friss, nyitott tekintetet ad.
A szemhéjad mozgó részének egyharmadáig vigyél fel fehér púdert, úgy, hogy a szemed külső sarka felé vastagodjon. Ne erősen, ne fedjen teljesen, épphogy csak látszódjon. A szemzugodba nagyon óvatosan felvihetsz egy keveset. Szivacsos applikátorral vidd fel a rózsaszínt, ahol összeér a kettő, ott dolgozd el, hogy sziromhatást keltsen. A szempilládat barnával fesd ki!

Kinek áll jól?

Ez a kifestés az ártatlan kinézetű, rózsás arcú fehér lánykáknak áll jól igazán, vagy akik annak látszanak. Bátran ajánlható minden szemszínhez, de a zölddel nagyon tavaszi hatású lehet. A kék szemmel pedig rendkívül ártatlan hatást kelt.

A Maybelline Dream mousse hab állagú szemhéjfestékeivel elkészítheted az egészet. A fehér az Ivory in the Clouds, a rózsaszín pedig az Angelic pink lehet. Ha nem akarod a fehéret, válaszd a Blissful beige-t. A tégelyek 1399 forintba kerülnek.

Harsogó fű

Kevesen használnak zöldet, pedig mindenkinek jól áll. Friss, fiatalos arcot varázsol, bármilyen korosztály használhatja. Nyugodtan választhatsz fémes árnyalatot arany beütéssel, de sötétebbet is, ha drámai hatást akarsz elérni. A zöldnél is él, hogy tompa, szürkés árnyalatokat tilos használni, hacsak nem azt akarod beadni a főnöködnek, hogy előző este éjfélig gályáztál.

A szexi, zöld szemfestéshez háromféle zöldre is szükséged lesz, két szemhéjpúderre, egy világosra és egy sötétebbre, és egy szemceruzára. Válassz tiszta, igazi zöldet, de kékes beütésűt.
Alapozd le a szemed semleges, rózsaszín beütésű púderrel. Ezzel friss kinézetet kölcsönzöl a szemednek és az egész arcodnak. A világosabb zölddel fesd ki a szemhéjad alsó egyharmadát, ezután a sötétebbel fess egy vastagabb vonalat, de tényleg csak vonal legyen, majd kontúrozd a szemceruzával, amit az alsó pillasor alá is felvihetsz.

Kinek áll jól?

A zöldet általában a barnával társítják, de ezt a kifestést mindenki bátran viselheti.

A két árnyalat egyike - a világos - lehet az Avon Aranylóan tündöklő szemhéjfestékének Limestone árnyalata vagy a Bourjois Vert pétillant 48-as árnyalata. A sötétebbhez pedig a Mac aranyban játszó Bitter árnyalatát válaszd.
Ezt is szeretjük