Ezekre a ruhadarabokra esküsznek az 50 feletti francia nők idén - Garantálják a sikkes, nőies megjelenést

Az ötven feletti francia nők sikkes öltözködéséből mindenkinek érdemes ihletet merítenie.

ballonkabat cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A francia nőknek megvan az érzéke az időtlenül sikkes öltözködéshez és ahhoz, hogy a legegyszerűbb darabok kombinálásából is elegáns, nőies összeállításokat hozzanak ki. Jól tudják azt is, hogy az évek múlásával sem kell lemondaniuk a divatos szettekről.

A párizsi nőkre kortól függetlenül jellemző, hogy néhány csinos, változatosan viselhető alapdarab mindegyikük szekrényében ott lapul. Ötven felett a következők azok, amik idén biztos, hogy a mindennapi összeállításaik részét képezik majd.

Az 50 feletti francia nők kedvenc ruhadarabjai

Ballonkabát

A ballonkabát a tavaszi és az őszi szezonban is szuper választás, elegánssá teszi a megjelenést. A francia nők általában a bézs, a teveszínű és a fekete, öves vagy kötős változatokra szavaznak, hogy nyújtsák az alakjukat és kiemeljék a derekukat. Egy egyszerű farmerral vagy fekete nadrággal is nagyon jól mutat.

Tweedblézer vagy kiskabát

A tweed- vagy bukléanyagból készült kabátkák Coco Chanel óta a párizsi divat szerves, ikonikus részét képezik, idén pedig extra divatosak. Ezek a darabok egy kis luxushatást csempésznek a szettekbe, és minden összeállítást sikkesebbé, nőiesebbé varázsolnak. A francia nők a blézerekből általában a hosszított fazonra szavaznak, míg a kabátokból a derékig vagy derék fölé érő fazonokat részesítik inkább előnyben.

Fehér ing

Szó sincs arról, hogy a fehér ing túl unalmas lenne, vagy túlságosan is komorrá, hivatalossá tenné a megjelenést - és a párizsi nők ezt jól tudják. Ezért is hordják kortól függetlenül a hétköznapokon akár farmerral, akár szoknyával. Sosem megy ki a divatból, mindenhez passzol, és mindenkinek jól áll: kell ennél több érv mellette?

A cikk az ajánló után folytatódik

Egyenes szabású vagy trapézfarmer

Bár a skinny farmerokat is szeretik, idén inkább a divatosabb, egyenes szabású, straight változatokra szavaznak, vagy épp a trapéznadrágra, ami újra beszivárgott a trendek közé. Általában mokaszinokkal vagy sportcipőkkel hordják őket, de magas sarkúval is nagyon csinosak tudnak lenni. 

Hosszított blézer

Egy blézer minden összeállítást elegánsabbá tesz, és határozott, magabiztos megjelenést kölcsönöz a viselőjének, ráadásul tavasszal minden színben ultradivatos. Az alapvető fekete, sötétkék vagy bézs darab minden francia nőnél megtalálható, de nem félnek élénkebb árnyalatokat viselni sem.

Magas derekú, elegáns szövetnadrág

Ha pedig nem farmerra szavaznak, akkor az elegáns, bő szárú szövetnadrágokat választják, amik idén egyébként is extra sikkesek. A fekete, magas derekú nadrágok minden francia nő szekrényében ott rejtőznek, de ebben az évben a színesek is nagy kedvencek.

Midiszoknya

A midiszoknya nőies, elegáns, és minden nőnek remek választás kortól, alaktól függetlenül. Kiemeli a derekat, nyújtja az alakot, és egy egyszerű pólóval vagy sportcipővel is nagyon sikkes tud lenni. A francia nők általában az A vonalú vagy a pliszírozott változatokra szavaznak.

Nézd meg az 52 éves nő elképesztő stílusát!

Luisa Dunn nem hagyja, hogy a kora és az ezzel kapcsolatos társadalmi elvárások bármennyire is meghatározzák őt vagy azt, hogyan öltözködik. Ultrasikkes szettjeivel lenyűgözi az embereket az Instagramon és a TikTokon.

Coverkép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük