4 szuper turkáló a városban
Az egyedi stílus nem feltétlenül pénzfüggő, olykor elég hozzá némi jó ízlés, ötletesség - és persze a legjobb turkálók ismerete a városban!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden nő arra vágyik, hogy divatos, jól öltözött és csinos legyen. Ám a divat naponta változik, új és új drága holmikkal ömleszti el a boltokat, és gyakran megeshet, hogy tanácstalanul pislogsz az árcédulák felett, mert nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy lépést tarts az egymást követő trendekkel.

Megnyugtatunk, hogy az egyedi és divatos stílus kialakításához nem kell fejvesztve behódolnod minden divatirányzatnak, és nem csak a drága holmikon múlik a megnyerő megjelenésed.

A napról napra születő trendek tulajdonképpen csak irányvonalak, melyek közül te választod ki, melyiket követed, melyikkel tudsz igazán azonosulni. Ha pedig már elindultál az egyik úton, rajtad áll, milyen módon érsz célba.

Követheted a drága árakkal kikövezett sztrádát, de választhatod a praktikus és ötletes kis ösvényeket is, a turkálókat. Ha ismered a város legjobb turijait, már nincs más dolgod, mint felvértezni magad a kincsvadászatra.

A turkálás egyébként arra is jó, hogy fejleszd a kreativitásod, hiszen olykor egy halom értéktelennek tűnő kacat között találhatsz rá a legfényesebb gyöngyszemre, mely pont attól válik egyedivé, hogy te meglátod benne a lehetőségeket.

Ugyanakkor egy közös kikapcsolódás keretében megoszthatod a vadászat élményét a barátnőiddel, de egy fárasztó nap feszültséglevezető tréningjének sem utolsó dolog. Mi összegyűjtöttük neked a főváros legtutibb helyeit erre a célra!

Amit a szekrényed megkíván

Az ötletes nevű Gardrob turi új és használt ruhákkal egyaránt foglalkozik, és márkás cuccokban sincs hiány a készletükben. Elképesztő cipőkre bukkanhatsz pár ezer forintért, és új táskákra tehetsz szert viszonylag olcsón.

Bár a turkálók világában leginkább az Angliából hozott ruhák népszerűek, melyeket hatalmas bálákban vásárolnak meg, itt teljesen más a módi. Ez a bolt ugyanis bizományba beveszi az alig vagy egyáltalán nem használt ruhákat, megunt bizsukat, sohasem hordott, ajándékba kapott darabokat.

Így akkor is hasznát veszed, ha már nem tudsz mit kezdeni a szekrényedben felhalmozott tavalyi holmikkal, vagy, ha nagy elánnal megvettél valamit, amit aztán sohasem vettél fel. Pont ezért, itt bármikor kifoghatsz egy kifogástalan ruhaneműt vagy valami kis csecsebecsét, ami épp hiányzott a bizsugyűjteményedből. A hely ugyan szűkös egy picit, de hibátlan a kiszolgálás, és a próbafülkéjükről sem egy horrorfilm jut majd az eszedbe. Érdemes gyakran betérni, mert mindennap bővül valamivel a készletük.
 

Gardrob
Cím: 1061 Budapest, Király utca 42.
Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-13 órig.

Női, férfi- és gyermekruhák

A Renoválás elnevezésű, külsőre raktárnak tűnő ruhabolt 2004 szeptemberében húzta fel a rolót, és nyitotta meg kincsestárát a turik iránt érdeklődőknek. A hatalmas alapterületen elhelyezkedő üzlet megpróbálta a régi butikok hangulatát belecsempészni a miliőbe, ami a nagy mennyiségű ruhák vállfákra rendezését illeti.

A színes kavalkádban bármilyen korosztály találhat kedvére valót, hiszen elég vegyes az árukészletük. Azonban mindennap megújul, ezért akkor is érdemes visszatérned, ha legutóbb nem találtál ott semmit, ami megmozgatta volna a fantáziád. Egyesek arra panaszkodnak, hogy akárhányszor beesnek az üzletbe, mindig más árakkal találkoznak, és ugyanazok a dolgok is egyszer olcsóbban, egyszer drágábban foghatók ki. Ennek az a titka, hogy folyamatos leárazásokat tartanak, melyek mindig más-más cuccokra érvényesek.
 

Színes egyéniségeknek

Már a neve is érzékelteti, hogy a Kolibri Ruhagaléria nem a letisztult stílust kultiválja. Itt minden nagyon színes, és nagyon vegyes a választék. Ám javára legyen írva, hogy tényleg nagyon olcsó, és, ha nem is minden alkalommal, de ki lehet fogni szívmelengető darabokat.

Ha valami mütyürre vágysz, pénztárcára, bizsura, övre, hajgumira, hajpántra vagy neszesszerre, akkor mindenképp érdemes betérned, mert baráti árakon juthatsz hozzá kedves kis dolgokhoz.

Exkluzív használt ruha és ruhacsere

A Resale még meglehetősen új a palettán, ugyanis nyár környékén nyitotta meg üzletét. Kizárólag jó minőségű, márkás ruhák kaphatóak náluk, melyeket olaszországi és angliai beszállítóktól vásárolnak. Emellett a ruhacserétől sem zárkóznak el, amit a mintaboltjukban vehetsz igénybe. Ha beviszed hozzájuk az épp aktuális szezonnak megfelelő, jó minőségű, megunt márkás ruháidat kimosva-kivasalva, a holmik értékét felbecsülik, és az annak megfelelő összeget levásárolhatod a boltban.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

PromócióKétszintes üzletükben valódi butikhangulat fogad majd, ahol a ruhák szín szerint válogatva lógnak egymás után a vállfákon, az átláthatóság érdekében. Nem minden darabjuk olcsó, de a minőséget tekintve egyesek megérik az árukat, mert biztos, hogy szakadás-, feslés- és foltmentesek. A csereruhákat is ennek megfelelően válogatják át, így nem érdemes olyan holmikat bevinned, melyeket azért selejteztél ki, mert már leharcolta őket az idő.

A Resale turi azokra is gondolt, akik inkább az interneten szoktak használt ruhák után kutakodni, vagy egyszerűen csak szeretnék feltérképezni a kínálatot, mielőtt beesnének az üzletbe. Ezért jött létre a honlapjukon található webshop, ahol átböngészheted a választék legjavát, értesülhetsz az új holmik érkezéséről, vagy akár meg is rendelheted a neked tetsző darabokat. Az oldalukon minden információt megtalálhatsz az online vásárlással és a ruhacserével kapcsolatban is.

Ezt is szeretjük