Így viseld a szezon trendszínét!
A lila az abszolút uralkodó idén ősszel. Ismerd meg kicsit jobban, és tudd meg, hogyan viseld, hogy a legszebb legyen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lila uralja a terepet a divat terén, és csatlakozik az olyan luxus-érzést közvetítőkhöz, mint az arany vagy a fényes, selyemhatású anyagok. Az arany és a lila amúgy is párban jár.

Ismerd meg, hogy lila öltözékeddel mit is üzensz a világnak, és rád hogyan hat a lila. Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy hogyan kell viselni a lilát.

Egy kis lila történelem

A lila mindig is a luxus színe volt. Nem annyira feltűnően, mint az arany, de hatásosan mutatta viselőjének hatalmát. Egy lila budoár vagy lila ruha a gazdagság teteje volt. A pápák sem véletlenül hordtak nagyon sokáig lila selyemcipőt a lábukon. Ez egyrészt mutatta fensőbbségüket, másrészt kifejezője volt annak, hogy a világi dolgok felett állnak. A lila ugyanis mindig az elmélyülést, a transzcendenst jelentette. Ezenkívül erőt sugároz.

Az új színelméletek szerint a kreativitás színe is, viselője különleges személyiség. A mai divatban valószínűleg inkább a luxus miatt került ismét előtérbe. Mivel komoly színről van szó, tökéletesen illik a komorabb őszi, téli divathoz.

Hogyan viseld?

A lila alapvetően esti szín, persze nemcsak este lehet viselni.
Hogy mit is jelent ez? Elsősorban eleganciát, komolyságot. A lilával tehát ünnepivé teheted a mindennapokat. A lila sötétebb árnyalatai dívnak inkább, mint például a padlizsán vagy a püspöklila. Tehát a világos szederfagyi-szín továbbra sem nyerő.
A sötétlilát bárhol viselheted, hiszen nem erősíti vastagabb testrészeidet, és nem is annyira szigorú és sablonos, mint a fekete. Lehet tehát nadrág, szoknya, kabát, sőt, harisnya is.
Arra kell egyedül ügyelni, hogy ne tengjen túl ez a szín, mert bár lágyabb a feketénél, könnyen túl szigorú, tanárnénis lehetsz. Ez különösen igaz a garbókra. Inkább legyen kivágott vagy kámzsás a pulcsi, vagy húzz a garbóra egy világosabb színű v-nyakú pulcsit.

Lilával párban

Két szín illik nagyon a lilához, a szürke és az arany. Nagyon is különböző hatást érhetsz el a kettővel. A szürke kiadja a lila mélységét, nem nyomja el. Kissé tompíthatod a lila komorságát egy puha szürke árnyalattal.
A lila másik nagy barátja az arany. Mindkét szín erősíti a másik pompáját. Képzelj csak el egy fejedelmi lila-arany hálószobát. A lila-arany párosítás mellett nem lehet elmenni, nagyon is feltűnő, így félénk lányoknak nem ajánlott. Mindig a lila legyen a domináns, az arany csak kiegészítő, táska vagy ékszer. Persze egy tompa óarany pulcsi szép lehet a már fent említett garbós összeállítással.

Kiegészítőként

Táskák, fülbevalók, karkötők tömkelegével találkozhatsz, és ne felejtsd el a lila harisnyákat sem. A kiegészítőkben nyugodtan tobzódhatsz, csak arra figyelj, hogy ne egy árnyalat legyen az összes, hanem kicsit változatos. A táska a legtöbbször lakk, de találhatsz igényes műbőr változatokat is.
A harisnya jó, ha passzol a felsőd színével, ha tehát lila a pulcsid, és látszik a harisnya, akkor az is lehet lila.
Az ékszerek lehetnek műanyagból, üvegből, gyöngyből.

Lila smink

A lila smink érdekes kérdés, mert divatosnak divatos, de óvatosan kell bánni vele. Sminkként használva ugyanis az egyik leginkább öregítő szín, és még fáradtságot is kölcsönözhet az arcnak.

Ha a lila szemfesték mellett döntesz, akkor élénk, csillogó, közép vagy világos árnyalatú legyen, semmiképpen se matt. Az is jó, ha csak a kontúr lila. A szájadon már bátrabban használhatod, de olyankor ne hangsúlyozz mást.

Ezt is szeretjük