10 bőrsimító, stresszoldó tipp
Csak természetesen!
A bőr simasága nemcsak a krémeken múlik. Ha az életedbe nem csempészel egy kis nyugalmat, akkor a homlokod ráncos lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1. Feng-shui szépség

Fordulj a tompább megvilágítás felé, különösen fürdéskor. Az ázsiai eredetű feng-shui tanítása szerint a lágy megvilágítás elűzi a negatív energiákat. A vakító fény ezzel szemben ingerültté tesz, ráadásul minden ráncocskát észreveszel. Ezért a fürdőszoba megvilágítása olyan legyen, hogy lágy hízelgéssel vegye körül arcbőrödet, így magától értetődik, hogy sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben. Persze sminkeléshez tarts készenlétben élesebb fényt!

2. Járj nyitott szemmel!

Mikor néztél utoljára a csillagokra, vagy figyeltél meg egy bogarat? A tudatos érzékelést edzeni kell. A titok nyitja, hogy az intenzív koncentráció váratlan boldogságérzettel tölt el, és kisimítja az arcod.

3. Természetes bőrsimítás

Feszes bőr és szép kontúrok. Minderre szert tehetsz az alábbi arcizomedző gyakorlatokkal. A homlok kisimítására a mutatóujjaidat a szemöldökkel párhuzamosan helyezd a homlokodra, és gyengén told lefelé.

Az ujjak ellenállásával szemben húzd fel a szemöldöködet, majd lazítsd el ismét, és tízszer ismételd meg. A toka ellen hatásos, ha a kissé nyitott száj mellett a szájszögletedet egymástól távolodva széthúzod, ugyanekkor az álladat egy kissé előretolod. Néhány másodpercig tartsd feszesen, majd lazítsd, és szintén tízszer ismételd.

4. Lélektapasz

A stressz már szó szerint az orrod hegyén is látszik? A taposómalom mélyére kerülve, vagy ha körülötted izzik minden, a faggyúmirigyek erőteljesen dolgoznak, melynek következménye, hogy bőröd fénylik, és hajlamos pattanásossá válni. Legfőbb ideje, hogy az orr kivetkőzhessen magából. A speciális tisztító tapaszok pár perc alatt kitisztítják a pórusokat.

5. Magrágcsálás

Chips helyett inkább napraforgómagot rágcsálj. Sok linolsavat, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. A napraforgó krémként is hatásos.

A benne lévő hidroxi-ceramidok a szaruréteg sejtjeit szilárdítják, elsimítják a ráncokat. Turmixold össze, és tedd az arcodra. Zsíros bőr esetén ne használd!

6. Tűzbe hoz a piros

Sápadtnak és kifejezéstelennek érzed magad? Nem lenne rossz gyorsan feltöltődni? Egy rikító vörös rúzs, egy piros pulóver, kevés festék a szemhéjakra nyomban új erőt ad, kívül és belül egyaránt. Egy csapásra megváltozik a kisugárzásod. A piros élénkít, ráadásul nagyon szépen mutat a hajon is, színezheted, festheted az egész hajkoronát vagy csak néhány tincset.

7. Varázslat a virágok virágával

Ne várj addig, míg valaki rózsákkal jelenik meg az ajtód előtt. Már a tudósok is igazolták, hogy a rózsa illata feldobja a hangulatot. Vagyis: minden szobába tegyél egy szál virágot! Ezután biztosan az illetékesnek is eszébe jut majd, hogy meglepjen egy szál virággal. Vagy többel.

8. Bőrradírozás Kleopátra szerint

Nemcsak a legendás hírű szamártej teszi simává a bőrt. A csodaszép egyiptomi királynő rendszeresen lesúroltatta testét homokkal és vízzel. A faggyút és porszemcséket az agyagtartalmú készítmények is megkötik.

9. A lélek kényeztetése luxusfokon

Néha-néha adj helyet az olyan kívánságoknak, melyek nem illenek szokványos napjaidba. Engedj meg magadnak valamit. Például egy finom selyemfelsőt, egy izgató parfümöt, dekoratív fürdőgyöngyöket, melyek a vizet aranyszínűre festik. Vagy hívd meg kedvesedet egy új lokálba, szórakozóhelyre. Látni fogod, hogy némi luxus egy csapásra jókedvre derít.


10. Simogatások...

...a kéznek. Krémezd be, és lágyan masszírozd, ehhez legjobbak a pigmentfoltokat is eltüntető krémek. A kéz éppoly érzékenyen reagál a szakadatlan fénybehatásokra, mint a lágyabb arcbőr. A masszírozást az ujjvégeknél kezdd, majd a csuklón keresztül haladj a kar felé, ily módon a nyirokfolyadék elszállítódását is gyorsítod.

Ezt is szeretjük