10 perces sminkek, melyekkel 5 évet fiatalodhatsz

Ha fáradt és nyúzott az arcod, ragadj sminkecsetet, és lehelj életet megfáradt vonásaidba.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Mindegy, hogy a munka miatt vagy nyúzott, vagy úrrá lett rajtad a tavaszi fáradtság, a szürke bőr és a fényevesztett arc bizony öregít. A leggyorsabb megoldás ezek orvoslására egy könnyen elkészíthető smink.

Természetesen ez nem pótolja a vitaminokat és a kozmetikust, de mentőövnek éppen elég. A sminkeléskor arra kell figyelni, hogy leheletvékonyan vidd fel a festéket, fordított esetben nem lesz elég friss az arcfestés.

Mielőtt sminkelnél, radírozd át enyhe termékkel az arcodat, hogy a vékony ráncocskák eltűnjenek, az alapozó ugyanis ezeket kiemeli.

Friss arcbőr

A karikás szem és a nyúzott arc öregít, ezért olyan sminket érdemes vékonyan feltenni, ami makulátlanná teszi az arcbőrt. Kezdd a műveletet a szem alatti karikák eltüntetésével, melyet előzőleg hideg kiskanalakkal is kezelhetsz.

A fehér szemceruza, amit az alsó pillasor belső felére vigyél fel, élénkíti a szemet, csökkenti a pirosságát, továbbá optikailag meg is növeli a méretét. Napközben is érdemes magadnál tartanod, főleg, ha sokat ülsz a gép előtt.

A szem alá használt korrektor legyen folyékony és nagyon könnyű. Ne kend, inkább ütögető mozdulatokkal oszlasd el a festéket.

Az alapozót vizes sminkszivaccsal vidd fel, elég, ha csak az arcod közepére teszed, majd oldalt szépen eldolgozod. A szemhéjadat se felejtsd ki a műveletből, majd vigyél fel semleges szemhéjpúdert és szempillaspirált.

Gyorssegély

A pirosító egy remek találmány, azonnal felfrissíti és egészségessé teszi az arcbőrt. Az arcpírt ne hagyd ki a sminkeléskor, mert természetellenes lesz nélküle az eredmény, de persze nem szabad a ló túloldalára sem átesni. A pirosító legyen élénk rózsaszín vagy lazacszínű, attól függően, hogy hideg vagy meleg színtípusba tartozol. A bronzos árnyalatok, illetve bronzosítók viszont nem ajánlottak, ugyanis öregítő hatásúak, és csak a nagyon barna bőrön mutatnak jól.

A pirosítót ne csak az arc almácskáira vidd fel, hanem az állad alá - nem mellesleg ez eltünteti a tokát - az orrnyergedre és a homlokodra is, az utóbbiakra csak keveset. Így érheted el a legtermészetesebb hatást. Ha ügyesen forgatod az ecsetet, akkor nem szükséges mellé más, csak egy kis szempillaspirál.

Sminkiskola
Ha nincs ötleted az esti bulira, vagy szeretnéd tudni, hogy melyek a leggyakoribb sminkbakik, akkor böngéssz videós Sminkiskolánkban, és sajátítsd el a fortélyokat Jacsó Dolly sminkmestertől.

Fiatalító színek

A színek is remek segítőtársaid lehetnek abban, hogy fiatalabbnak mutasd magad. Míg 16 évesen valószínűleg mindent megadtál volna, hogy pár évet magadra pakolj, 25 felett már nem erre utazol.

Néhány színnel nem lehet mellényúlni, ilyen rózsaszín, a világos élénkzöld, a halvány arany és a pezsgőszín, amennyiben szemekről van szó. A szájra inkább málnapiros vagy élénkrózsaszín illik, persze inkább a természetes vonulatból.

Kerüld viszont a szürkét, mely minden formában öregít, a fekete szemkihúzó is idősebbnek mutathat, ahogyan a téglavörös rúzs is.

A szemedre válassz három színt, egy semlegest, egyet kontúrnak, egyet pedig árnyékolónak. Vidd fel a szemhéj egészére az alapozó színt, majd a világosabbal árnyékolj, de ez mindig maradjon meg a szemhéj mozgó részén belül. A kontúrszínnel pedig a pillák tövébe fess vonalat, majd spirálozz.

Ezt is szeretjük