Így lesz tökéletes az arcformád a korrigáló alapozással

Videóval!

Ha nem találod arányosnak az arcod, akkor egy kevés alapozóval könnyen változtathatsz rajta.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok kerek arcú nő vágyik arra, hogy az arca keskenyebbnek tűnjön. Ezt úgy lehet a leghatékonyabban elérni, ha alapozó és púder segítségével újrafaragod az arcot. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy bármilyen arcot oválisabbnak tüntess fel - általában véve az emberek ezt az arcformát tartják ugyanis a legtökéletesebbnek.

Természetesen nem árt egy kis gyakorlás, mielőtt élesben beveted a formázott arcodat. Az alábbiakban megtudhatod, hogyan varázsolhatsz bármilyen arcformából oválist.

Először is ki kell választanod három eltérő sötétségű alapozót vagy púdert:

 • Az első árnyalat egész pontosan feleljen meg a bőröd színének. Ez az igazi alapozó színed.
 • A második árnyalat, a kiemelő szín, legyen egy fokkal világosabb, mint az első, de az alaptónusa legyen ugyanaz.
 • A harmadik árnyalat, az árnyékoló szín, legyen egy fokkal sötétebb, mint az első, de az alaptónusa legyen ugyanaz.

A három színárnyalatnak nem szabad erősen eltérnie egymástól. Mindig ügyelj arra, hogy alaposan összedolgozd a három árnyalatot, ugyanis éppen az eldolgozás folyamata az, amitől a módszer működik. Tedd fel az első, vagyis az igazi alapozó színt a teljes arcfelületre. Ezek után próbálj meg elképzelni, vagy akár rajzolj elő az arcodra egy oválist. Az ovális szélességét a két szemüreged adja, a hossza a homlok tetejétől az áll csúcsáig tart.

Vidd fel a második, vagyis a kiemelő alapozó színt az ovális belsejében levő kiemelkedő pontokra, beleértve a homlokot, a szemek alatti részt, az arccsont tetejét és az állcsúcsot. Az így kiemelt vonások lesznek azok, amelyekre legelőször esik a tekintet.

Végezetül fogd a harmadik, vagyis az árnyékoló színt, és vidd fel az oválison kívül eső területekre, beleértve a halántékot, a haj vonalát és az arc két szélét. A külső részek árnyékolásával segítesz optikailag kicsinyíteni ezeket a területeket, amitől az arcod keskenyebbnek és oválisabbnak fog látszani. Ha a bőröd színe elefántcsontfehér vagy bézs árnyalatú, inkább árnyékolnod kell, mint kiemelned.

Így formáld az arcod

Kerek arc

A kerekded arc teltebb és általában tovább megőrzi fiatalos jellegét, mint a többi arcforma. Az ilyen arc inkább rövid, meglehetősen széles, telt orcákkal és lekerekített állal.

 • Világosítsd a homlokodat, a szemek alatti területet csupán az arccsont tetején, valamint az állad közepét, hogy a tekintetet az arcod középső részére irányítsd.
 • Árnyékold a halántékod, az orcákat és az áll vonalát bronzosítóval vagy sötétebb pirosítóval.

Szögletes arc

A szögletes arc ugyanolyan széles a homloknál, az orcáknál és az állkapocsnál.

 • Világosítsd felfelé haladva a homlokod közepét, a szemek alatti területet csupán az arccsont tetején, valamint az állcsúcsot, hogy az arc közepére irányítsd a tekintetet.
 • Árnyékold a haj vonalát a halántékod két sarkánál, valamint az álladat szintén a két sarkánál.
 • Tegyél pirosítót az arcod almácskáira, hogy elvond a figyelmet a szögletes sarkakról, és hogy szélesebbnek tüntesd fel ezt a területet.

Hosszúkás arc

A hosszúkás arc esetében magasan van az arccsont, magas és mély a homlok, az áll vonala pedig erős, hegyes és élesen kirajzolódik.

 • A hosszúkás arcon semmit nem szabad világosítani.
 • Ecsettel vigyél fel egy kevés sötét pirosítót keresztben az álladra, így némileg csökkentheted a hosszúkás formát.
 • Bánj nagyvonalúan a pirosítóval, és vidd fel az arcod almácskáira, ez szélesíti és rövidebbé teszi az arcot.
 • A frufru sokat segíthet a korrigálásban, vágass bátran.
Ezt is szeretjük