Milyen színű a szemed?

Ezzel az árnyalattal lehet hatalmas és igéző

A megfelelő szemfesték elbűvölőbbé teheti a tekinteted. Nézd meg, mivel érheted el a legérzékibb hatást!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy pillantás olykor beszédesebb a szavaknál, melynek megbabonázó mélységébe szédülten veszik bele a férfi, vagy éppen tükrébe merülve érzi úgy, hogy hazatalált.

Tény, hogy minden női bájnál nagyobb hatással bírnak a szemek, ezért nem is csoda, hogy a nők ősidők óta tudják a titkát, hogyan tegyék még varázsosabbá tündöklésüket.

Bár nem mindenki rendelkezik hatalmas, tágra nyílt babaszemekkel, különösen reggel, amikor munkába szólítja a kötelesség, és az álom fátyla még ott rebeg pilláján.

Ilyenkor kapkodva, fél éberen, talán nem a csábos tekintet az, ami leginkább izgat téged, pedig egy jól megválasztott árnyalat elegendő ahhoz, hogy frissebb, élénkebb, csillogóbb szemekkel mosolyogj a világra. Sokaknak mumusa a szemfestés, pedig a nappali változata akár öt perc alatt is elvégezhető, mindenféle bűvészi kézmozdulat nélkül, csupán a színválasztáson van a hangsúly. Az éjszakai szemhangsúlyozó smink már valóban fifikásabb ecsetmanővereket igényel, ám aki híján van a profizmusnak, két árnyalattal is végezheti a tónusozást, ami nem nagy ördöngösség.

Kék szem

A világos, áttetsző kék szemeknek magas a fényerejük, ettől tükrös csillogással bírnak, mely befolyásolható a szemfestékkel. A selyemfényű natúr színektől, illetve a pezsgős, aranyló árnyalatoktól tágra nyílnak szemeid és olyan vibrálóvá válnak, mintha szikrázó napsugarak táncolnának benne.

Arra ügyelj, hogy a belső szemzugodnál mindig világosíts, majd a szemhéj mozgó részétől a külső zug felé haladva mélyítsd a színeket, jelen esetben mézes tónusokkal. A szemed belső sarkánál használhatsz gyöngyházas, diszkrét csillogást is, mely a nappali sminkben sem tolakodó.

Ugyanezt a ragyogást érheted el, ha egy merészebb narancsos vagy lilás tónust választasz tekinteted keretéül. Ezekkel azonban csínján bánj, a krémes narancsos színt barackárnyalattal keverd, a lilából pedig nappalra visszafogottabb, matt változatot válassz. Az éjszakai sminked már lehet drámai töltésű is, ám mindig két, világos-sötét árnyalatból mosd össze, mert a tömören sötét szemfestés szűkíti a szemeket.

Így fess hatalmas szemeket!

Ha partin vagy más esti rendezvényen kell megjelenned, akkor nem baj, ha a szemedet hangsúlyosabban fested ki. Jacsó Dolly sminkmester megmutatja, hogyan készíts tökéletes esti sminket.

Világoskék szemszín esetében a kakaóbarnás, rozsdás és bronzos tónusok elmélyítik a tekintetet, de a csillogását nem tompítják, ettől lesz olyan delejes hatású. Ha inkább szürke a szemed, akkor kerüld a barnát, ám bordós sötétlilával, smaragdzölddel és vízfényű aquamarin kékkel izgalmassá teheted az íriszed semlegességét. A sötétkék szemek mélységét fémes csillogású kékkel vagy zölddel derítheted, ám ha a titokzatosság a cél, bársonyos éjkékkel árnyékold.

Barna szem

Az átható fényű mézbarna és borostyán szempár még nappali sminkben is jól tűri az élénkebb színeket, különösen, ha fehér a bőröd és vöröses a hajad.

Ebben az esetben izgalmas hangulatot teremthetsz rozsdás avarszínekkel vagy olajos, gyöngyházfényű zöldekkel. Az okkersárga és a mustárbarna huncut, meleg csillogást lop a tekintetedbe, a fahéj árnyalatból viszont csak selyemfényűt használj, mert a matt változata fáradttá teszi a pillantásod, és a bőrszínedet. A friss tearózsaszínnel együtt alkalmazva azonban elveszíti ezt a hatását, ha csupán a külső szemzugodat árnyékolod vele.

Sötétebb haj- és bőrtónus esetén a világosbarna, a gesztenyebarna és a morózusabb szempár is nagyobb hangsúlyt kap, ha a szemzugod fölé selyemfényű bézs, a mozgó résztől kifelé haladva pedig okkeres arany kerül a szemhéjadra. A narancsos, rozsdás tónusok neked is jól állnak, melyek élénkítik és megnyitják a tekinteted, ugyanakkor most nagyon divatosak is. Éjszakai sminknél gondolkodhatsz olajos smaragdzöldben, bársonyos sötétlilában, illetve rozsdás, bordós színekben, ám a csokoládébarnát csak árnyékoláshoz vesd be, különben kicsinyíti a szemréseket. A grafitszürkét felejtsd el, mert kifejezetten öregít!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Zöld szem

A zöldszeműek favoritja idén a lila lesz, mindenféle verzióban. Az áttetszően zöld írisz vibrálását kékeslila árnyalatokkal is fokozhatod, ám nappali smink esetében inkább maradj a pasztelles verzióknál. A sötétebb, kevert zöld szempárokat rózsaszínnel és pezsgős árnyalatokkal emelheted ki nappal.

Ha okkeres pontocskák tarkítják az íriszedet, ezt a színt a szemhéjadon is megjelenítheted, összesatírozva rozsdás barnákkal. Éjszakai sminknél bátrabban játszhatsz az olajos méregzöldekkel, a türkizes árnyalatokkal, a vibráló smaragdzöldekkel, illetve az élénkebb-mélyebb lilákkal. Meglepő módon, neked a borvörös is jól áll, mely szintén kiemelt helyet kapott az idei sminktrendben. A hideg kék tónusoktól azonban óvakodj!

Ezt is szeretjük